reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Marulka oj chciałabym ... z jednej strony a z drugie sie boje, ale kurde urodzić musze :p nie ma zmiłuj :)
Moj Radek mowi, ze Sebus czeka aż tatus bedzie miał urlop więc czeka na piątek :)

Marulka oj chciałabym ... z jednej strony a z drugie sie boje, ale kurde urodzić musze :p nie ma zmiłuj :)
Moj Radek mowi, ze Sebus czeka aż tatus bedzie miał urlop więc czeka na piątek :)

Oj znam te myśli. Mam identycznie. Może jednak uda się w piątek? Ja molestuję męża, żeby od jutra pracował w domu. Obiecał mi, że tak zrobi.

Pozdrawiamy rozpakowane mamusie i dwupaczki:)))
Aneciu taka pokąpielowa czapeczka wystarczy. Ale wiem, że w Pepco są takie normalne cienkie malutkie, bo dostałam taką i chodzimy w niej na spacery (jeśli masz gdzieś koło siebie). Aha-co do obcinania paznokietków-pielęgniarki z noworodków kazały się wstrzymać 2-3 tyg, nawet do mca, bo u niektórych dzieci wyglądają na długie, a są jeszcze zrośnięte ze skórą (u Jaśka tak było). Poczekaliśmy 3 tygodnie, mamy to już za sobą-nożyczki niemowlęce z Canpola się nie sprawdziły, mają za grube ostrza-musiałam wziąć swoje, choć miałam stracha, że go ukłuję czubkami, ale nie było wyjścia-nie taki diabeł straszny:)))

To muszę chyba męża do pepco wysłać, tylko że my nie mamy w swoim mieście ale ogólnie w ciut dalszej okolicy jest i często tam bywałam, ale teraz sama juz nie mam siły na takie eskapady :-) A co do pazurków to ja też mam wlasnie chyba nożyczki z canpola, tak mi się bynajmniej wydaje... ale zobaczymy w praktyce jak to wygląda, w razie czego kupimy inne albo też wykorzystam swoje :-) Tylko bedę jeszcze musiała stres pokonać :-)

Hej Kobietki :happy:

My od niedzieli już w domku :-) Wszystko pięknie ładnie tylko krocze mnie tak napierdziela, że niestety nie siadam do kompa :baffled: Jutro albo w piątek zdejmą mi szwy to powinno być lepiej ;-) Pozdrawiam Kochane :tak:

No to super wieści :-) I oby jak najszybciej ten ból krocza minął żebys mogla do nas wrócić na dobre :-D

Oj znam te myśli. Mam identycznie. Może jednak uda się w piątek? Ja molestuję męża, żeby od jutra pracował w domu. Obiecał mi, że tak zrobi.

oj moze moze :)

u mnie w domu pełna mobilizacja. Do szpitala w razie jak moj Radek bedzie w pracy miał mnie wiesc szwagier no, ale musiał wyjechac do Krakowa wiec urlop na wszelki wypadek wziął tesc :-):-D oczywiscie wszystkich mobilizuje teściowa :-Da Sebus nic :p

Chyba wszystkie dzieci jakieś spokojne dzisiaj:) Moja mała też niezbyt aktywna, przedwczoraj nawet na IP wylądowaliśmy bo przez cały dzień jej nie czułam:-( Na KTG wszystko wyszło ok, podobno taki senny był dzień..

Mam do Was pytanie, zauważyłam wczoraj że na nogach (głównie na lewej) mam taką wysypkę tzn. białe plamy:-( Nie wiem co to może być, wiecie coś może?

Pozdrawiam

lahimka to mogą być przebarwienia... częste w ciąży i po porodzie powinny zniknąć - może nie od razu ale w trakcie tych "ustawowych" 6 tygodni...

Pajka moi rodzice wyjechali na urlop i na tą okolicznośc moja mama też zarządziła pełną mobilizację - dlatego sądzę że nie urodze sobie spokojnie wcześniej z zaskoczenia bo wszyscy siedzą jak na szpilkach i czekają na wielkie boom, bo Franek pewnie wybierze moment bardziej zaskakujący.

Dzisiejsza moja deprecha to przez te wczorajsze skurcze - bo tak jak pisałam wczoraj był ważny dzień, podpisywaliśmy z mężem bardzo ważne dokumenty i zależało mi żeby być z nim w tym dniu. Siedzieliśmy u notariusza a ja czuję skurcz... silny, wyraźny elegancki... po jakimś czasie - kolejny! i za chwilę znowu... myślę ale czad :D tak chciałam być - i jestem i teraz mogę rodzić i może urodzę... a tu ucichła akcja.. później jeszcze wytarabaniło mnie w drodze powrotnej po dziurach i też brzuszek ładnie pracował a na wieczór okazało się że spokój - to tylko gimnastyka... i obudziłam się dziś rano - spokój, cisza, Franek buszuje w najlepsze - i myślę sobie: że to wszystko przez tą całą armię pomagaczy nie ma szans na żaden spontan. Trzeba czekać na termin ;)

Lahimka tak jak Marulka pisze mozesz tak miec od ciąży, ale pokaz to lekarzowi bo trudno cos na odległosc powiedziec

Marulka ja cały czas mowie, ze Sebek wszystkich wykiwa:p i przyjdzie w najmniej odpowiednim momencie tylko prosze, zby to nie zaczęło sie w markecie:)

ponieważ moje dziecie dzisiaj nie chce wyjsc to mam w planie :p
1. nałożyc sobie maseczke na pycholek
2. wydepilowć brwi
3. zrobić peeleng twarzy i ciała
4. umyś włosy
5. wymoczyć stópki i nawilżyc i pomalowac paznokcie u stópek :p <tutaj śmiech na sali> postaram sie to zrobic :p moze tak to ujmę:p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajkaa 13 i jeszcze 13:13 nie za dobrze byś chciała? :-p a ja właśnie na porodówke chyba sama pojadę, bo mojego nie ma. A inni to po pracy zaraz piwko i dooopa :sorry: dziś dzień spa sobie robisz :p a ja wczoraj opitoliłam pazurki u stóp - matko zapomniałam jak wyglądają bez lakieru i strasznie skrócone haha

Anecia1111 oj no dobra to niech maluszek po 20 wyjdzie :-p

dolorezzz
a to różnie jest jeden dzień mnóstwo siły a na drugi nic się nie chce robić :baffled:

reklama
Niunia ja mam takie szczescie obronę magisterską miałam 13 w piątek o 13:13 w sali 13 więc wszystko jest mozliwe :)
tak spa mam zamiar zrobic tylko musze sie jeszzce zmobilizowac :p i isc do łazienki a ostatnio czuje jakbym taką kaczką była :p

Do góry