reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Marulko dziękuję za szybką odpowiedź, biorę to sobie do serca i będę testowala jak tylko coś się ruszy :-D Mam nadzieję że pomoże chociaż trochę.

A co do puchnięcia nóg to tak jak już troszkę wcześniej pisałam mi nogi puchną masakrycznie... wieczorem to mam normalnie taki baniaki że szkoda gadac, a rano niby jest w miarę ale po godzinie chodzenia już kostek nie widzę... i to obydwu :baffled::angry: I ja nie widze rożnicy w puchnięciu nóg... mi obie puchną tak samo mocno. Ale jesli którejś z nas puchnie mocniej tylko jedna noga to znaczy że maluszek uciska bardziej na jedną stronę ciała (najczęściej w pachwinie) i wtedy krew wolniej krąży i stąd te obrzęki.

Fiuufiuu dobry masz plan z tą wizytą na IP w razie gdybyś byla przeterminowana, czego oczywiście nie życzę :-D

Niuunia dentysty szukaj do upadłego bo nigdy nie wiadomo czy ząb nie zacznie napier***** w najmniej spodziewanym momencie a wtedy może być nieciekawie.

OK, idę robić obiadek bo dzisiaj sama w domu jestem więc nie ma kogo wykorzystać (czyt. męża) do zrobienia żarełka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
fiufiu to nie jest zły plan. Jak jutro mnie nie zbadają, a zrobią tylko ktg, to chyba tam scenę histerii urządzę, że chcą mi krzywdę zrobić, że za nic mają zdrowie dziecka, albo co. Bo samo ktg, to dla mnie mało jak się 42 tydzień zaczyna...

Pajkaa moja lekarka póki co nie brała przeterminowania pod uwagę, ale jak trzeba będzie to pewno też wyśle mnie na wywołanie :-(

nervita czekam także i na Ciebie. to na kiedy się umawiamy?:-D

kutwa dzwonie do stomatologów i nikt nie odbiera - jaja sobie ze mnie robią :crazy: boję się, że w nocy mi się coś zacznie dziać i do jutra nie wytrzymam, a później to hugo wie kiedy zapukam do dentysty, a jak zacznie boleć ząb tfu tfu :baffled:

mi założyła opatrunek, który mi się tak zmiażdzył, ze chyba jutro do niej podejde znowu niech to zobaczy bo mi sie to nie podoba

ja mało tego że kostki nie widzę, to jeszcze mam śródstopie opuchnięte od spodu - także chodze jak na poduszkach.. nie dość że się kiwam jak kaczka z racji dużego brzucha, bólu bioder to jeszcze dodatkowo te stopy... na prawdę czuję się jak kaleka... mam dziś doła na tym tle i zero energii - środek dnia a moc nie przychodzi - TRAGEDIA... jakoś sobie zajęcia nie mogę znaleźć żadnego kręcę się jak (wybaczcie) go*no w betoniarce.....

a jak tam wysypka przeszła??

Malagonia, Nervita- oszaleć można jak się nic nie dzieje- skąd ja to znam- brak dolegliwości doprowadza do szaleństwa. Ja mam taki plan- jutro na KTG przypnę się pasami do łóżka i powiem, że nie wyjdę póki mi lekarz nie pogmera w środku!!!!!!!!!
A w pn- jak się nic nie zdarzy czyli dwa dni po terminie jadę na IP i mówię, że nie czuję ruchów- i wszystko na ten temat.

:-D:-Dkurde ja ktg mam w piatek :-p ale w przychodni wiec mozliwe, ze dr bedzie mnie chciał zobaczyc ten co bedzie patrzył na ktg oby nie bo to ten konował co ostatnio krwawiłam przez 3 dni

to na kiedy dziewczynki się umawiamy??
Moja mama zakupiła mi herbatke z liści malin :p

Malagonia u mnie byś juz do szpitala skierowana na wywołanie szła. U mnie w 12 dniu przeterminowania raczej CC juz robią jak kroplówki nie działają

Anecia udało się ale dopiero na jutro - oby nic się nie wydarzyło do tego czasu

Pajkaa u mnie opatrunek to chyba odpada, bo mój ząb i tak martwy. Tylko nie mów, że też na 14 jutro :-p

Niunia ja też mam martwego tego zęba :-D ale dala opatrunek bo muszę miec zdjecie zeba no a teraz tego nie zrobi :-p
na 15 dentysta a 13.08 ktg na 10 :p

polianno co do odchodów to trochę dziwne to co opisujesz, ale najważniejszy jest zapach, znalazłam takie cuś-
Odchody połogowe - jest to tzw. wydzielina przyranna, w skład której wchodzą: elementy krwi, strzępki nabłonka i śluz. Charakter odchodów zmienia się wraz ze stopniowym procesem gojenia się rany macicy. Wyglądają one następująco:

• 1 -3 dni mają one charakter krwisty
  • 5 -6 dni mają one charakter różowo-brązowy
  • 10 -14 dni - są surowiczo-białawe (większa ilość leukocytów)
  • do około 4 tygodnia - surowiczo-wodniste
  • 4 -6 tydzień - stopniowe zanikanie odchodów.
Odchody powinny być w miernej ilości, stopniowo się zmniejszać, oraz być bez zapachu. Powrót odchodów np. krwistych o nieprzyjemnym zapachu pomiędzy np. 10 -14 dniem jest objawem nieprawidłowym. Pamiętaj zgłoś się do lekarza.

Pajkaa a takie buty :-p ja ktg nie mam ale data 13 bardzo mi pasuję na poród :-p Wam też?ja z nervitą to w tym samym szpitalu rodzimy :-p

marulka jaki wstyd? przecież każdy ma jakieś obawy

reklama
[
pajeczko wysypka przeszła... czyli to chyba jednak uczulenie na jakiś balsam albo co... wstyd mi teraz trochę :p

nie masz się czego wstydzić bo to nie jest nic dobrego ta cholestaza. Lepiej być dwa razy postrożnym niż o jeden raz za mało :) takie jest moje zdanie. Ja gdybym nie ściemniła mojej ginekolog, ze to dermatolog zasugerowała, ze to cholestaza moze byc a nie, ze sie dowiedziałamz BB to pewnie nic by w tym kierunku nie zrobiła a tak potraktowała sprawę poważnie.

teraz mam tak,z e organizm walczy z przeziębieniem i niestety wysypkę mam na rękach :( dlatego chciałabym juz rozwiązania ciązy bo wątroba by odpoczęła.

Niuunia mnie tam też odpowiada bo maż w domu juz bedzie:)

idę się walnąć w kimonko:p

Do góry