reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam powiedzcieb mi prosze jak jes z wami z wagą ja sie zaczynam denerwować od początku ciąży zamiast przybierać na wadze ja chudne :-( mam mdłości i wymioty ale odrzywiam się dobrze nie mam wstrętu do żadnych pokarmów zresztą nie wszystko z siebie wyżucam wiekszość zostaje :-(przy pierwszej ciąży też wymiotowałam dużo więcej ale na wadze przybierałam bardzo sie boje prosze powiedzcie jak jest z wami bo wizyte u lekarza mam dopiero w piątek a do tego czasu nie wytrzymam.Dodatkowo przeczytalam ostatnio że w 1 trymestrze powinno sie 4 kilogramy przybrać mnie sie konczy za 3 tyg 1 trym a wątpie czy do tego czasu przytyje błagam o rade:-(
wagę na początku często się traci ze względu na wymioty i biegunki więc się nie ma co martwić. ja sama od początku ciąży schudłam 3 kg, teraz powolutku po paręset gram przybieram.
dziewczyny, co robicie na uporczywe bóle głowy? bo strasznie mnie łapie od piątku i nic się nie da poradzić :-(

reklama
Ja nadzwyczaj spokojnie podchodzę do ciąży... zauważyłam to od jakiegoś czasu... fakt, jeśli czuję "że coś leci" to w momencie sprawdzam, bo jednak bardzo boję się straty tej malutkiej istotki... :sorry2:

Już się przywiązałam do tej iskiereczki, wiem, że będę bardzo kochać jak się urodzi, aż mi się płakać chce, wszystko zniosę...cały swój czas na myślenie poświęcam tej fasoleczce ale nie daję się zwariować. Wiem, że tak miało być bym teraz dzidzię miała;-) i czuję, że mój organizm da radę, że na pewno uda mi się urodzić tego skarba... płakać mi się chce:sorry2: jezuuuu...

W ogóle to KOCHAM DZISIAJ ŻYCIE i słucham La Roux by tą miłością swoją się ponapawać...

Lea28 trzymaj się. Może lekarz da ci jakieś leki przeciwwymiotne, ale chyba dla kobiet w ciąży jest dość mały wybór. Mi lekarka poradziła brać kropelki homeopatyczne na nudności i wymioty Heel Vomitusheel. Nie stosowałam ich bo nie mogłam nigdzie dostać. Ja nie wierze w homeopatie i nie jestem przekonana czy w ogóle je kupie. Dlatego lepiej poradzić się swojego lekarza.[/QUOTE]

AlaaNo ja licze na moja lekarz ze cos jednak dostane ja mieszkam w Niemczech i pewnie tutaj inne leki sa dostepne a jak mi nic nie da to sie do jej biurka przykleje i nie wyjde jak nic nie dostane;-)

Mama Aneta ja tez wymiotuje i chudne juz 3 kilo schudlam odkad jestem w ciazy to normalne na poczatku ciazy jesli sie ma wymioty:sorry2:

Joanna Zofia mi ostatnio na bol glowy pomogl oklad ze zmoczonej szmatki potrzymanej troszke w zamrazalce

Dodatkowo przeczytalam ostatnio że w 1 trymestrze powinno sie 4 kilogramy przybrać mnie sie konczy za 3 tyg 1 trym a wątpie czy do tego czasu przytyje błagam o rade:-(
nie wiem kto Ci takich bzdur naopowiadał?

prosze o to kalkulator ciazy
Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko.

nawet przy 50kg i wzroscie 170 to od 2 do 12 tygodnia ciąży prawidłowo powinno sie przybrać 1,5kg a nie az 4kg.. jesli chcesz teraz 4 przytyc to ile w 3 trymestrze masz zamiar?

wiadomo im wiecej sie wazylo na starcie to powinno mniej sie przybrac na poczatku..

czyli np przy 75kg i 170cm wzrostu wychodzi juz 1,1kg a nie 4..

wagę na początku często się traci ze względu na wymioty i biegunki więc się nie ma co martwić. ja sama od początku ciąży schudłam 3 kg, teraz powolutku po paręset gram przybieram.
dziewczyny, co robicie na uporczywe bóle głowy? bo strasznie mnie łapie od piątku i nic się nie da poradzić :-(

Amol podobno dziala posmaruj sobie skronie powinno przynieśc ulge

spróbuję z okładem, mam nadzieję, że do rana przetrwam... amolu nie mam
w piątek wieczorem poszłam na chwilkę na herbatkę do knajpy i mnie od papierochów głowa rozbolała (mimo, że jestem przyzwyczajona do dymu, ale wiadomo - teraz nie palę już długo długo) - myślicie, że to aż tak długo może trzymać? powątpiewam, ale..

Ciamajdka ja mam podobnie. Ciągle myslę, o tym małym dzidziusiu, który jest we mnie. Od razu ogarnia mnie taka radość. też mam schizy, żeby tylko krwi nie zobaczyć, boję, że coś będzie nie tak. Ja już powiedziałam o ciąży wszystkim, koleżankom i nie którzy mi mówią, że dlaczego tak wcześnie mówię (?), że niby powinno sie poczekać do końca 3 miesiąca. Już nic nie rozumiem.

Oglądałyście dzisiaj wiadomości? O tej 15-letniej dziewczynie co urodziła chłopca, a ojcem jest 40- latek. Wzruszyłam się jak zobaczyłam tą małą dzidzie. Jak ja bym chciała, żeby te 9 miesięcy szybciej leciało. W każdym razie dziewczynie chcą odebrać dziecko bo jest za młoda.

Mama Aneta z tego co ja się orientuję dzidziuś odżywia sie do końca 3 miesiąca przez ciałko żółte, które jest widoczne na usg. Więc teraz nie jest tak do końca ważne co jesz i ile jesz. Przynajmniej tak to rozumiem. Ja też juz schudłam 3 kg przez nudności i wymioty ale nawet się z tego cieszę bo nie należę do najchudszych.

reklama
Witajcie kobiety... nie odzywałam się bo miałam bardzo zajęty weekend. W sobotę zakupiłam swoje pierwsze spodnie z gumką;) jestem szczęśliwa bo nic mnie już nie uciska... czuję się bardzo komfortowo... polecam, ale koszt 145 zł to jest po prosty masakra!!!!
Poza tym czuje się dobrze i mma nadzieję, że i wam miną wszystki dolegliwości...:p

Do góry