reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czesc dziewczynki.. u mnie dalej mdlosci wieczorne, ale jakby powoli ustepowaly...

dzis sie troszke zalamalam.. chcielismy z M do sklepu isc wiec ubieram spodnie sztruksowe, ktore jeszcze nie tak dawno normalnie wkladalam.. a tu lipa 2cm brakuje.. wiec poslalam M po drugie co sie wczoraj wyprały.. ale niestety nie wyschły wiec nie mam w czym isc.. w koncu gdzies jeszcze z szafy wyciagnelam jeansy, ktore były niedawno luzne.. i zawsze do nich pasek potrzebowalam.. dzis juz pasuja na styk.. jeszcze troszke i nie bede miala w co sie ubrac, wiec musze kupic sobie juz ciążówki

mnie tez mdłości przeszły , a jesteśmy prawie w tym samym tygodniu :tak:
co do ciuszków ja również pomału nie mam w co się ubierać bo już w nie których spodniach dopiąć się nie mogę , wiec wyciągam z szafy tylko te co były wcześniej za luźne :tak:;-)

Hej dziewczyny,
ja na momencik.
Co do listy, to oczywiście zacznę zmieniać wiek, ale na tą chwilę tylko na prośbę.
Są dziewczyny co urodziny mają dopiero w 2 połowie roku i mogą sobie nie życzyć jeszcze zmiany wieku :tak:
Ja w domku siedzę, zimno na dworku, więc nie ruszam się nawet na metr. ;-)
Buziaki :-)

u mnie wiek jest już rocznikowo ,wiec zmiany nie potrzebuje ;-)

reklama
Cześć dziewczyny! Chętnie do Was dołączę.Późno co prawda ,ale jakoś sięwcześniej nie mogłam zebrać;-)
Termin mam na 15 sierpnia.
Jest to moja druga ciąża,pierwszy skarb to chłopiec Tymek ,ma 2lata i 5 miesięcy.
Pozdrawiam Was serdecznie!:-)

"Witajcie szalone
sorry2.gif
o rany ja nie mam szans was nadrobic!!!! Narazie udzielam sie bardzo rzadko bo mdlosci i wymioty nie daja mi spokoju. Ja juz nie moge dziewczyny
unhappy.gif
nie jestem w stanie nic zrobic, nic zjesc, nic wypic jedyne co przejdzie to kiwi i banany. Jutro mam wizyte u lekarza oczywiscie strasznie sie boje zeby wszystko bylo ok i zebym mogla juz serduszko zobaczyc bo jak bylam w grudniu na wizycie to byla to malusia kropeczka. Zabieram tez jutro mojego malza ze soba
yes2.gif
. I bede prosila moja pania doktor o cos na te mdlosci i wymioty bo jak tak dalej pojdzie to sie przewroce z wycienczenia.
buziolki"

Lea28 trzymaj się. Może lekarz da ci jakieś leki przeciwwymiotne, ale chyba dla kobiet w ciąży jest dość mały wybór. Mi lekarka poradziła brać kropelki homeopatyczne na nudności i wymioty Heel Vomitusheel. Nie stosowałam ich bo nie mogłam nigdzie dostać. Ja nie wierze w homeopatie i nie jestem przekonana czy w ogóle je kupie. Dlatego lepiej poradzić się swojego lekarza.

hmm, kurcze coś mi cytat nie wyszedł. Może wy wiecie jak zacytować tekst? Bo jak biorę cytuj, odpisuję to wyskakuje mi napis, że brakuję mi 3 znaków. nie wiem o co chodzi

hmm, kurcze coś mi cytat nie wyszedł. Może wy wiecie jak zacytować tekst? Bo jak biorę cytuj, odpisuję to wyskakuje mi napis, że brakuję mi 3 znaków. nie wiem o co chodzi

Jak Ci nie wychodzi przez cytuj,moze próbowac zaznaczyc plusik i odpowiedz( z resztą tak mozna wpisac kilka cytatów):tak:

Dzis mam jakieś spowolnione tempo,byłam na zakupach,w Tesco super wyprzedaże ciuchów,nakupowałam synkowi cudne sweterki i dla siory takie malutkie bluzeczki dla dzidzi,oj ,nie moge sie doczekac mojego maleństwa.:tak:

Witam powiedzcieb mi prosze jak jes z wami z wagą ja sie zaczynam denerwować od początku ciąży zamiast przybierać na wadze ja chudne :-( mam mdłości i wymioty ale odrzywiam się dobrze nie mam wstrętu do żadnych pokarmów zresztą nie wszystko z siebie wyżucam wiekszość zostaje :-(przy pierwszej ciąży też wymiotowałam dużo więcej ale na wadze przybierałam bardzo sie boje prosze powiedzcie jak jest z wami bo wizyte u lekarza mam dopiero w piątek a do tego czasu nie wytrzymam.Dodatkowo przeczytalam ostatnio że w 1 trymestrze powinno sie 4 kilogramy przybrać mnie sie konczy za 3 tyg 1 trym a wątpie czy do tego czasu przytyje błagam o rade:-(

więcej spokoju, mniej paranoi- żadna żywa istota nie rozwija się zgodnie z modelowym przykładem. Jak teraz nie tyjesz, to się ciesz- nadrobisz to za jakiś czas.

Witam powiedzcieb mi prosze jak jes z wami z wagą ja sie zaczynam denerwować od początku ciąży zamiast przybierać na wadze ja chudne :-( mam mdłości i wymioty ale odrzywiam się dobrze nie mam wstrętu do żadnych pokarmów zresztą nie wszystko z siebie wyżucam wiekszość zostaje :-(przy pierwszej ciąży też wymiotowałam dużo więcej ale na wadze przybierałam bardzo sie boje prosze powiedzcie jak jest z wami bo wizyte u lekarza mam dopiero w piątek a do tego czasu nie wytrzymam.Dodatkowo przeczytalam ostatnio że w 1 trymestrze powinno sie 4 kilogramy przybrać mnie sie konczy za 3 tyg 1 trym a wątpie czy do tego czasu przytyje błagam o rade:-(

ja w pierwszej ciąży do 5 miesiąca byłam szczuplutka i chodziłam w rozmiarze 36 a teraz jest inaczej:tak: także sama widzisz ze każda ciąża jest inna ;-) ;-);-);-)

Dziewczyny jestem ciekawa czy któraś z Was będzie szła na badania prenatalne ?
Ja w niewiedzy o ciąży brałam dużo leków i lekarz mnie skierował na powyższe badanie !.
Dużo o nim czytałam ale oczywiście boję się...................................................
o mojego kochanego , długo wyczekiwanego "fasoleczka"!!!

ja idę na badanie 21 stycznia , już się trochę zaczynam bać...

reklama
kiniusia-żeczywiście ładna ta nowa lista ale mogłabyś już zmienić wiek mam rocznikowo
A mnie cały czas pobolewa podbrzusze ale nie biorę nic narazie
Dziewczyny ale nam przyszło rozpoczynać tak zimą,najgorzej chodzić w te zimno do lek i na badania
Ana_w a w jakim wieku masz córkę czy masz więcej dzieci?

oooo, to ja dziękuję za zmianę wieku, już mam wystarczająco dużo:-p

Do góry