reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie babeczki,

Ja za chwilę zmykam na kolację do znajomych;-)
Dzisiejszy plan zrealizowany - mieszkanie doprowadzone do błysku - ciasto na jutro upieczone (babka kawowo - cytrynowa - przepis i zdjęcie na blogu:-p)

Acha wkurzyłam się bo dziś miał przyjść te pidżamki - miały być wczoraj wysłane paczką pocztową, a gość mi maila pisze, że są wysłane listem priorytetowym:wściekła/y: Pisałam mu, ze zależy mi żeby mieć przed weekendem a on zapewne nadał wcozraj ten list ale 5 min przed zamknięciem poczty:no::wściekła/y::wściekła/y: a trzeba do 12 czy 14 żeby była następnego dnia... Napisałam mu chamskiego maila..

navijka pewnie jak się wyprowadzicie wasze relacje będą lepsze...:tak: Powodzenia w pieczeniu fal dunaju:-D

milusia8 no tak to jest w trakcie remontu - wieczny syf i wieczne sprzątanie..a kiedy planujecie zamknięcie budowy???:-p:-p:-)
A czemu to Karolinko czekasz z badaniami krwi?? nie ładnie - chyba musimy Cię przypilnować:-) Daj koniecznie znać jak wyniki - mam nadzieję, że nie skończy się szpitalem...;-)
No i może to Ty będziesz pierwsza rozpakowana sierpniówka??:tak: Musisz koniecznie tę torbę już spakować:tak: - ja czekam tylko na te nieszczęsne pidżamki:tak:

Bombusia czyli teraz czekamy na zdjęcia - obiecałaś:-p:-p Cieszę się, że masz już to wszystko u siebie...teraz tylko rozłożyć i podziwiać:-D

bogusia007 kurczę to jest znaczna różnica!!!!!!!!!!!!!! Jak tak można, że człowiek musi iść się wykłócać i nagle wszystko się zmienia... Dobrze, że to załatwiłaś:tak:

Pajeczko fajna kiecuszka:tak::tak:

reklama
Ola_ - zazdroszcze tego chlebka :tak::tak::tak: uwielbiam swojski chleb!!!
Niuunia - kochana jedz sobie nad to morze:-):-) chociaz nozki pomoczysz. a mam takie pytania, w opisie masz Pl,D - tzn ze tez w niemczech mieszkach??
navijka - oj kochana, naprawde biedna jestes z ta tesiowa:-:)szok: naprawde niezle zjechana psychike musi miec. aby czas do wyprowadzki zlecial jak z bicza strzelil, zecze Ci tego:tak::tak::tak::tak::tak: milego weekendu, baw sie dobrze:-D
milusia83 - to pakuj sie kochana pakuj. naprawde ciekawa jestem, ktora bedzie pierwsza:-):-)
Pajkaa - sukienka swietna:tak::tak::tak:, sliczny kolor i wynosisz ja tez po ciazy, a Cubus - fajny sklep:-)
Bombusia - gratulacje dla synka, zobaczysz ze wyjdzie mu to na dobre, bo jestem na stowe pewna ze 50% dziecikow ktore sie tam dostaly to dzieci "kogos" - na bank:tak::tak::tak::tak: grtuluje zakupow i czekamy na kolejne zdjecia kochana:-):-)
mi lekarka tez kazala pic sok z burakow:tak::tak: ale pilam go.... no wlasnie raz na... wiec w koncu zapisala mi zelazo do picia.
kassia181 - trzymym mocno kciuki za aukcje i pamietaj od razu max kwote, ktore jestes w stanie wydac i ja bym poczekala do ostatnich 15 sekund. ludzie potrafia w ostatnich 10 zdarzyc. chyba ze masz wolniejszego kompa, moj teraz daje rade, ale kiedys mialam takiego ze musialam zaczynac min przed aby zdarzyc :-D:-D:-D

witam sie :))) piatkowo- weekend przed nami.
Ja w okropnym samopoczuciu - zaatakowal mnie ostry katar- tzn. woda z nosa i lzy ciagle mnie zalewaja- a jutro jeszcze nam sie weekend zaczyna i wypadamy z mezem na kilka dni z Chicago, ale chyba nie bedzie najweselej z tym katarkim - chyba ze przejdzie - no ale plany sa i ich nie odwoluje- chociaz mala sie ucieszy. Nie nadrobilam Was - bo nawet siedzenie przed komp. sprawia mi trudnosc- szkoda gadac.
Sprobuje pozniej cos poczytac.
na razie zycze wszystkim milego popoludnia i wieczorku, oraz tym co juz dzisiaj gdzies zmykaja milego weekendu.:)))

bombusia super że masz juz resztę rzeczy dla Alanka:)

olu -ale sie napracowałaś, podziwiam. a z tym że czas nam szybko leci to ja mam odwrotnie, teraz siedzę cały czas w domu i na głowę dostaje, ja należę do tych ludzi co muszą wciąż coś robić i do pracy chodzić, a ja od stycznia na zwolnieniu, dopóki mi brzuch pozwalał to robiłam wszystko i miałam siły na wycieczki autobusem czy pociągiem , a teraz cały czas prawie leże, gęby nie ma do kogo odezwać:( bo ile można z teściową lub szwagierka gadać, więc jest mi bardzo źle że M.nie wraca i czas bardzo mi się wlecze, jakbym miała małego koło siebie to bym nie narzekała a tu jeszcze tyle czasu do połowy sierpnia:(

marulka-nie zazdroszczę tego remontu wiem czym to śmierdzi:) dobra z ciebie koleżanka że w takim stanie jeszcze masz siłe na przystrojenie sali na wesele!

niunia jedz nad to morze tak jak dziewczyny radzą co skorzystasz i wymoczysz nóżki to twoje, a później to będziesz mogła pomarzyć o morzu:)

martuśka-miłego wypoczynku! uważaj na siebie.

ehtele-miłego popołudnia ze znajomymi:) nie przejedz się!

dziewczyny komoda złożona, zdjęcie wrzuciłam na wątek zakupowy:) tatus się namordował przy niej 5 ha ja sama chciałam ją składać, chyba na łeb upadłam! aż mi go szkoda tak się napracował.
od razu ustawiliśmy ja tak jak ma stać już ja umyłam teraz trochę wietrze i zacznę pakować rzeczy małego.
mama odebrała wynik posiewu wszystko mam ok:)

Dzieki dziewczynki za cieple slowa - od razu sie lepiej czlowiekowi na duszy robi:tak:a jazda jest krzywa strasznie....
Kasia181- trzymam kciuki za te aukcje.
Ehtele - mialam kiedys inny przepis na te Fale i tam bylo zeby robic b. ostroznie, po 1 jajku wbijac i wogole cyrk ale ciacho wychodzilo. Musze tylko pogrzebac czy margaryne sie roztapia (gdzies bylo ma kulinarnym) aaaa i co do blaszki samym tluszczem+ maka??? z bulka tarta to mi sie nie widzi ale wolalabym sie upewnic!A pizamki pewnie przyjda w poniedzialek...no chyba ze Ci sie na maxa spieszy gdzies:-p:-D
Juz widze ten wysyp sierpniowy w calej Polsce, wszystkie panie w pizamce z zyrafka:-DSzkoda ze mnie tam nie ma, bo chetnie bym sie dolaczyla do zyrafopizamaparty;-)
Bogusia007 - tylko spokoj nas uratuje....moze Twoj Mek cos zaradzi na te rolete cholerna...
Bombusiu - to sie bedziemy wirtualnie za reke trzymac:tak:Co do rowerka stacjonarnego to lubie i pedalowalam czesto dopoki brzuch nie zawadzal:p. Dolaczam sie do oczekiwan na fotki jak juz wszystko pomontujesz i dojdziesz do siebie:)

Buziaki we wszystkie pepuszki - zmykam od kompa zrelaksowac sie troche przed wieczorkiem :)!!!

Ja się melduje po wizycie kobitki która chciała zamówić kotka :-) Zamówiła dwa kocurki i już za dwa tygodnie weźmie je do nowego domu:-) To była miłość od pierwszego spojrzenia :-)

A teraz wcianam obiadek z Marcinkiem gorący rosołek, a później fasolka szparagowa z jajeczkiem :-)

Życzę wszystkim miłego weekendu :-)

Mam pytanie do Brzuchatek, które cierpią z powodu spuchniętych nóżek... Jakie badania kazali Wam porobić lekarze?? Mocz i morfologię?? Muszę się wybrać do nie swojego lekarza (mój na urlopie to nawet nie zapytam) i chciałabym już z wynikami iść :sorry2:

Niestety dopadło i mnie to cholerstwo i najgorsze jest to, że pomimo co najmniej 12 godzinnego odpoczynku opuchlizna nie znika, a to niedobrze :wściekła/y:

Ja sie tylko zamelduję że żyję....
zaczynam cięzki weekend, czyli remontu ciąg dalszy...
nadrobię po niedzieli..

z T. juz dobrze, dzwonił i mówił że wczoraj miał zły dzień...:)

cierpie od kilku godzin na twardość brzucha, objadłam się przy okazji i jestem zdechlak...

ubezpieczenie autka własnie zamówiłam-mmmm jaki słodki mężczyzna po drugiej stronie telefonu ze mną gadał...;P

zaraz przyjdzie facet od paneli obejrzec ten syf co został po parkiecie... a ja nie mam siły.. drętwieja mi bardzo dziś całe ręce, aż nie mam sił ich podnieść do góry...

przeczytałam wszystko co napisałyście i każdą z osobna całuję w czółko:) za dobre i złe chwile, za złe teściowe, za super kiecki, za to, że rolety nie trzymają się okien, za złożenie komody... za dzisiejsze jutrzejsze kolacje grille wyjazdy!!! za super synów, ekstra córeczki, za braki i nadmiary sił, za puchnięcia i bóle... za zakupy... za wsio!!!

MŁAAAA!!!!:**

reklama
riba_1 nie ja z Polski tylko miedzy dwoma miejscowościami odległymi od siebie się rozbijam :p

Widzę większość wybywa na weekend - także miłego wypoczynku kobitki :-) jak mój sie nie rozmyśli to też pojadę wymoczyć te baleronki moje :-D

Do góry