reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ja się tylko przywitam i zmykam, mój M ma dziś wolne i chcemy trochę pobuszować po sklepach z artykułami do naszego własnego M2 ;-) Wcześniej chce zajrzeć do szpitala w którym planuję rodzić żeby spytać co trzeba mieć, może część rzeczy z listy zakupowej będę mogła wykreślić? Nie wiem czemu ale mam stresa przed tylko taką wizytą - to nie wiem co będzie potem... :baffled: Mam nadzieję że nikt nas tam nie pogoni...
Andzia - trzymam kciuki, będzie dobrze:tak:
Ciamajdko - gratulacje dla T. i powodzenia w wyborze właściwej:tak:
Wszystkim wizytującym powodzenia,
Bogusia86 - rób zdjęcia męża jak kąpie!!!:-D
Zmykam, plisss nie naprodukujcie za dużo stron bo was wieczorem nie nadrobię:-D

reklama
Hejka :happy2:

U mnie dziś dzień zalatany... musiałam wcześnie wstać, bo na badaniach byłam :sorry2:
I teraz zmęczona jestem, więc idę drzemkę przyciąć ;-)

Ciamajdka
no to może w końcu jakieś postępy :tak: Życzę żeby Wam się poukładało :-)

Andzia
trzymaj się cieplutko! Wszystko będzie dobrze, bo będziesz pod stałą opieką :tak: Nic się nie bój! My tu wszystkie kciuki trzymamy :-)

Ethele
jak egzamin?? Bo to dziś, prawda?? Edit: A nie! to jutro! Kciuki mi już odpadają, ale trzymam dalej w takim razie, hehehe :D Będzie dobrze Kochana!

Ostatnia edycja:
Andzia- trzymam mocnoooooo kciuki za Was. Będzie dobrze :)

Jeżeli chodzi o przedszkola to ja swoją córcię zapisywałam jak miała ok 3 miesięcy, a niektórzy to zapisują jak jeszcze dziecko w brzuchu siedzi. Mam zamiar ją puścić we wrześniu 2011 i będzie mnie to kosztowało ok 400 zł miesięcznie.

bylismy dzisiaj z bąblem na kontrolnej wizycie. Ostatnio okazało się, że maluch jest ciut za nisko ułożony ale poza tym wszystko w normie. Dzisiaj okazało się, że napiera jeszcze niżej :/ na szczęście szyjka nie skróciła się i jest ładnie domknięta...no ale tak na wszelki wypadek...skierowanie do szpitala. właśnie pakuję torbę. może to i lepiej. zrobią wszystkie niezbędne badania. lekarz powiedział, że lepiej dmuchać na zimne. z szyjką na razie jest ok, ale niech lepiej to dokładnie sprawdzą. maluch napiera dość mocno, więc nagle może coś się zacząć dziać :/

trzymam kciuki będzie dobrze:)

Pajka, no właśnie chciałabym, aby te posty odnosiły się niektórych Turków z Niemiec, ale komentarze typu: "turcy są stworzeni do życia w buszu", "turasy jedne wrrrrr też ich nie lubię" czy "najgorszy naród świata" według mnie odnoszą się do ogółu i to ewidentny rasizm. :no:
Ciamajdka, tak wiem jacy są turcy w Niemczech, bo też miałam z nimi styczność i to samo wiedzą Turcy z Turcji i im też jest głupio za swoich zacofanych i niereformowalnych rodaków na emigracji. Chodzi mi o to, że nie mamy prawa oczerniać CAŁEGO narodu za to co robią jednostki! Bo są ludzie i "ludzie".
Śmiejemy się z Turków, a sami mamy nie lepszą opinię w niektórych krajach.

Pamiętajmy, że we wszystkich w nas płynie krew tego samego koloru i mieszkamy pod jednym niebem.

Pozdrawiam ;-)

zgadzam się ja sie wtedy fatalnie poczułam jak mi ten koleś tak powiedział :sorry2: mimo, ze nie dawałam jakis znaków bo nie jestem tego typu laską co się migdali do innych facetów - jak jestem z mężem to tylko z nim :p- ciekawe czy on tez do tego tak podchodzi - mówi,z e tak :-p

a mi sie wydaje , ze troszke mi brzus opadł :zawstydzona/y:

ide robic sernik za zimno bo obiecałam mężowi, ze bedzie miał niespodziewajke a on uwielbia serniczek :p i tym samym mi przypomniał, co miałam na obiad zrobic :-p

reklama
Jestem ,jestem...mało siedziałam ostatnio przed netem a jak już wczoraj zabrałam się za odpisywanie Wam i wyrzucania swoich żali to młoda wyłączyła mi komputer. Odpuściłam więc...
Aaale miałam sen. Śniło mi się,że urodzilam w 34tc i martwiłam się że nie mam doładowanej komórki żeby Wam napisać ,że mam Lilkę po drugiej stronie (w sensie brzucha ;) ).Do tego śniła mi się znienawidzona dziewczyna,która naciskała mi na brzuch z całej siły (jeszcze przed porodem). Brrr....

No dobra, poużalam się ponownie nad moją alergią,która powoduje że się duszę w nocy a rano jestem spuchnięta,zasmarkana i oczy mam jak kret. I mogłabym dziś przewietrzyc mieszkanie ale OCZYWIŚCIE jak na złość pod oknem koszenie trawy od kilku godzin. Znów będę cierpieć. Nooo....to się wygadałam ;)

Przy okazji pytanie do Was- jak Wy robicie , że utrzymujecie porządek w mieszkaniu?? Mam 70m, trzy pokoje + łazienka i dla mni to walka z wiatrakami. Od 9.00 do teraz sprzątałam bez przerwy. Kurze, podłoga, układanie,kurze,podłoga... I w kółko. Mam psa,który się kłaczy, dziecko które umiejętnie wyrzuca wszystko w pokoju,w ktorym akurat sprzątnęłam. I ten kurz, MATKO...skąd to się bierze??? Żeby mieć względny porządek na resztę dnia musiałabym wstawać o 6;00 i pracować do 12.00 ze szmatą i miotłą! Pewnie to efekt gratów w mieszkaniu, z pewnością mamy tego za dużo (niech żyje minimalizm! ), ale wymiękam.

Aaa i pytanie numer dwa- czy tylko ja mam problem z pęcherzem? Mój gigant powoduje,że ciągle mam mokrą wkładkę :/ Aż sie zastanawiałam czy to nie wody się sączą,ale chyba nie...

A teraz odpisywanie Wam...

Ciamajdko- lepiej dzisiaj?? Wczoraj odpisałam Tobie elaborat przy okazji opowiadając najnowszą historię z moim M (co byś się poużalała trochę nade mną :p schodząc z siebie hihihihi). A więc skróce Tobie... Kupiliśmy łóżko dla Olimpii- jupiiii .No tak..łóżko trzeba wnieść na drugie piętro. Zgadnij kto targał 2 pudła z częściami i śpiącą 14kg 2latkę ?? Oczywiście , że Ja. M zdarzył w tym czasie wnieść jeden kartonik i wielce zmęczony zasiadł przed Kubicą.
A że ja nie cierpię jak coś czeka i wkrętarka,śruby i instrukcja obsługi mi nie straszne to zabrałam się za to. No i wyobraź sobie komizm i tragizm sytuacji - brzuchata składa bok do zagłówka,przykręca,wierci,siłuje się ze śrubami a Pan OBOK z nogami na stole ogląda Kubicę denerwując,że mu zagłuszam dziennikarzy. No...PO CO MI FACET,pytam????? ;) Teraz już się z tego śmieję i dumna jestem nieco ,że taki ze mnie terminator ( po składaniu łóżka trzeba było posprzątać, wywiercić dziure w ścianie na nową lampke, wynieść śmieci, przenieść łóżeczko i podnieść stelaż na najwyższy poziom...). ALE (i tu wreszcze puenta), każda z nas chciałaby poczuć się trochę jak królewna na ziarnku grochu. Szczególnie w tym stanie... wszyscy powinni się trochę poużalać nad nami :) pomagać, wspierać a szczególnie sprawca brzucha. Niech poczuje, niech zrozumie, niech chociaż spróbuje... A że chłopy to inna odmiana homo sapiens często spanie, Kubica, autka,muchy skutecznie zaburzają ich światopogląd to nic z tym nie zrobimy. Wywieszam białą flagę,ale może ty nie musisz :) Może wielce Pan bolejący przez Twoje ubolewanie zrozumie,że ty masz powód a on...powinien ten powód głaskać,całować i zapewniać że wszystko będzie dobrze!!

Malagonia - z tymi przedszkolami jst teraz tragedia... :-/ Miałam na szczęście możliwość wyslania małej od września do przedszkola dzięki cioci,która owe przedszkole prowadzi ale ze względu na Lilkę (i tak będę z nią w domu a po co ją jeszcze narażać na wszystkie wirusy,które pewnie przyniosłaby Olimpia) i na finanse ( ostatecznie i tak będziemy mieli mniejszy budżet przez moje studia ) zrezygnowałam... Współczuję :/ Bez kontaktów albo patologicznej sytuacji szanse są znikome..:( Straszne to...

Bogusiu86 - gratuluję wizyty :) No giganta chyba nie urodzisz :) Sprawdziłam w karcie ciąży...Olimpia tydzień później miała 3250g haha.Nie ma co się dziwić,że w 39tygodniu miała prawie 4kg.

Ciamajdko no to gratuluję rozwiązania z pracą!! Kamień z serca prawda?

Andzia1987 - trzymam kciuki,żeby było ok! baa..będzie napwno ale niech sprawdzą.

AGa_Natalia - ale jak z małymi? Są w szpitalu jak sadzę,tak? Jak się czują??
Psychicznie..nie dziwię się. Miałaś stresujący okres, dodatkowo teraz skoki hormonów..minie. Napewno minie. Przez 2 tygodnie po porodzie siedzialam i płakałam do ściany. Wiem co możesz czuć...

Bombusiu ;) dziękuję za troskę!!

Co do staników - dam przykład... 75E jest porównywalne do 70F. Kupiłam właśnie taki stanik niedawno,ale widzę że będzie za mały w misce za chwilkę i jednocześnie jest dość ciasny,więc kolejny kupię 75F czyli większa miska,większy obwód.

Do góry