reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ehtele takie pulsowanie regularne w dole brzuszka to pewnie Olek ma czkawkę :-) Widocznie jest już odwrócony jak moja Wiktoria główką w dół :-) Ja skurczów też nie mam jeszcze :-)
A torba bardzo fajna chyba się zaraz przejdę do Biedrony :-)

reklama
No właśnie czkawka jest inna - też pulsowanie -
A to pulsowanie jest jakby w środku pochwy, tuż na końcu...:) Dziwnie się o tym pisze hehehe:p

witam się poniedziałkowo u mnie bardzo pochmurnie dzisiaj:)

a ja straciłam humor, cały dzień znosiłam humory T... jakies krzywe miny, nadąsania itp. nawet popłakałam się w ciągu dnia przez niego, bo nie miał za grosz taktu w odzywaniu... oczywiście przeprosił...
jednak teraz zepsuł mi humor doszczętnie, grał na kompie, a mała dostała czkawki, więc pytam: jestes bardzo zajęty?
- no trochę, a co?
*bo mała ma czkawkę...
widze zdenerwowanie na jego twarzy...
za sekundę patrzy na mnie i chamsko mówi:
-własnie mnie zabili, dzieki...!!!

więc ja oczy jak sroka w gnat i mówię: co???? co jest wazniejsze? że Cie zabili czy że chce bys poczuł czkawke ktora w kazdej chwili moze sie skończyć?
a on: no widze że juz masz pretensje wiec nie ma sensu Cie przepraszac..
i powiedział ze chciał poczuć tą czkawkę, ale ja go "zablokowałam " swoim zachowaniem i przez to nie mógł.. więc zrispostowałam, że mała ma osobny organizm we mnie i jakby chciał to by przyłożył reke żeby poczuć tą cholerną czkawkę...

pojechałam po nim ja po zbitym psie, okazało się ze go PONIŻAM (!!!!!) i teraz siedzi w fotelu z głowa miedzy nogami niby to bardzo załamany... mam to w dupie... krok do tyłu przy naprawie zwiazku, może nawet 5 kroków.. dzisiaj mam to gdzieś...
ja mam humory, ale ja jestem w ciązy!!!! ja nawet nie wiem kiedy je mam, kiedy sa spowodowane ciaża..!
natomiast jego widzimisię mnie dzisiaj przerosło...

chyba znowu wraca mi huśtawka nastrojów... to mnie najbardziej przeraża...

i sama sobie pokój pomaluje, wymienię parkiet, złoże łóżeczko, wypiore i poprasuje ciuszki... sama sie bede głaskać po brzuszku! BO TAK!!! i sama wszystko kupię, sama spakuje torbe do szpitala, sama sobie zetre pot z czoła w trakcie porodu,wymasuję plecy i potrzymam się za rekę, sama przetne pepowine i sama bede wstawać kilkanascie razy do dziecka w nocy... a on niech walczy, żeby go przypadkiem wirtualnie nie zabili, egocentryk jeden! i sama bede mowić do małej:tatuś Cię kocha!:dry:

dobranoc!

jutro mam nadzieję wstanę nowo narodzona, ze zmniejszona ilością adrenaliny we krwi...

Ciamajdko mam nadzieje Słońce, że dzisiaj juz jest lepiej:)

Witam się z rana :-)

Wstałam już dawno temu, bo musiałam zawieźć mojego Marcinka do pracy i pójść do laboratorium żeby mnie pokuli ;-) Dzisiaj mam wizyte u ginka :-D Superrrr.... :-)

Ciamajdo Mam nadzieję, że dzisiaj Ci już lepiej :-) Widzę, że albo jesteśmy w 7 niebie, albo załamane aż strach....
Kochana mi się wydaje, że jest tak pół na pół czyli połowa winy T i połowa wina hormonów więc nie przejmuj się :-) Przypomnij sobie, że jeszcze niedawno było dużo gorzej, wczoraj miał po prostu gorszy dzień :-) Nie nerwuj się:-) Mam nadzieję, że dzisiaj już wstałaś uśmiechnięta i szczęśliwa :-) Buziam mocno :-)

_Ramka_ Witamy i zapraszamy do dyskusji :-)

Navijka Ja mieszkam z moją mamą i mam ochotę przegryźć jej gardło średnio 2 razy dziennie ....A kiedyś przecież mieszkało nam się super, ale jak mieszkasz ze swoim facetem sam na sam, a później wracasz z nim do mamy czy teściowej to tak jakby spotkały się dwie różne kultury, obyczaje itd....

trzymam kciuki za wizytę:)

Witajcie,

Melduje powrót z biedronki - toreb jest dużo - dużo kolorów i fasonów. Mnie najbardziej odpowiadał ten fason - a był kolor tylko różowy - więc stałam się nabywcą pink torby:tak::tak: Szalu nie ma, ale w miarę porządna jest...jak na 20zł w sam raz do szpitala a w przyszłości jako bagaż podręczny:-) Oto ona:
Zobacz załącznik 255876

ojjj ale Olek ma teraz czkawkę....;-) A dziś zamierzam upiec ciasto z truskawkami:-) Ma któraś fajny sprawdzony przepis? :-) Ni i szkoła rodzenia o 17.00

navijka no proszę to sama nie jestem:tak::tak: No ale u Ciebie przynajmniej z mamą się wyprostowało...bardzo się z tego cieszę...Ja również nie cierpię nad faktem,że dziadków to tylko z jednej strony Olek mieć będzie...po prostu bywa;-)

Aga_Natalia trzymam kciuki za dziewczynki!!!!!!!!!!!! Na pewno wszystko będzie dobrze - trzymaj się kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

Ciamajdka kochanie sama nie możesz zrobić tylu rzeczy - po to są właśnie mężczyźni, żebyśmy my kobiety nie były tak totalnie samowystarczalne;-) Ja kocham to, że nie nad wszystkim muszę trzymać pieczę, że razem trzymamy dom:-) Więc słońce fochy czasem muszą być, a czasem trzeba je głęboko schować;-) Sama wyczujesz doskonale kiedy na co przyjdzie czas...Więc wierzę, że u Ciebie to chwilowa walka hormonów i nie jest tak źle jak piszesz:-):-) Głowa do góry - wybywaj do Biedrony hehehhe:-p:-p
Acha może dodacie wątek - opowieści z porodówki bez komentarzy - może Aga Natalia jak znajdzie chwilę to nam coś skrobnie...
A tak w ogóle dziewuszki opiszcie jak odczuwacie skurcze? Bo ja chyba nic a nic takiego nie mam...bardziej takie jakby pulsowanie w dole, to to???:sorry2:

torba fajna :)
co do skurczy to ja niestety ich nie mam. Miałam tylko te w szpitalu, ale to było takie ciagnięcie po obu stronach do spojenia łonowego

AgaNatalia trzymam za Was kciuki będzie dobrze.

No to ja postanowiłam sama sobie zadzwonić do tego sklepu z wózkami o ten adapter bo muszę na kimś się rozladować:-p jak ja nic nie poradze bedzie tam jechał Radek a wtedy to im już współczuję:sorry2:
Od 7 rano koszą u mnie trawę i można oszaleć bo tak głośno jest. Na dodatek wstawałam w nocy 4 razy siusiu co mi sie nigdy jeszcze nie zdarzyło wstawać tyle razy i jestem tak rozbita, ze szok.
Muszę się wykluć z łóżka i iść na zakupy - a tak mi się nie chce:p

witam dziewczynki!
nareszcie odrobina samotności - oczywiście z Olem - on tradycyjnie jak co rano rozbebesza kuferek z kosmetykami dla Franka, który dostaliśmy od cioci z Anglii i mantruje sobie pod noskiem: "to jes na Franka".

pogodna się spierdasikowała i leje... ale w sumie jeszcze dziś nie narzekam - upały nieźle dały mi w kość. jak chyba nam wszystkim :-p

odpisuję dziś metodą ciamajdki ;-):-) niezły patent ;-)
ehtele przeczytałam wszystko na tyle pobieżnie że nie zauważyłam słów milusi (za które oczywiście dziękuję :* i jeśli kogoś pominęłam to nie z niechęci ale ze zwykłej nieuwagi ;))
doprawdy nie przypuszczałam że kupa i siki mogą sprawiać tyle radości i dumy :-) już mogę powiedzieć że mamy wszystko za sobą bo Olek pięknie jeździ bez pieluchy, wysikuje cię na stacji benzynowej do nocniczka który jedzie w bagażniku i woła w porę że potrzebuje... zostaje nam noc i sikanie do muszli - ale to szczegóły na które ma jeszcze czas.
Tekst mojej cioci - no cóż.. niezbyt miły, ale też wiem że nie wypowiedziany w złej wierze i wiem że przed ciążą przytyłam i byłam niestandardowo "większa" niż zazwyczaj :-p więc pretensji nie mam.. bo w sumie jak tu mieć pretensje o szczerość :-p ale jak mówi ehtele jeszcze wszystkim pokażę jak może wyglądać mama dwójki dzieci :-D
gscz dziewczyny dały super propozycje jadełka na imprezkę - teraz możesz tylko dopasować do prognoz i wuala :-) życzę udanej imprezy :tak:
Ola_ maluszek niekoniecznie musi dostać alergii.. ja też prałam w loveli i mojemu nic nie było... jedno jest pewne - dziecięce ubranka trzeba dobrze płukać - więc w pralce ustawiać dodatkową wodę lub po prostu jej dolewać podczas prania lub dać na dodatkowe płukanie...
pati1982 ojjj współczuję katarku i przeziębienia... mnie nęka jakieś uczulenie: nos swędzi i śluzówki, gardło drapie i kicham kilkanaście razy dziennie - ale wiem że to tylko przedsmak tego co może zrobić alergia... niestety od kilku lat tak reaguję na wiosenne pylenie i pewnie kiedyś skończy się lekami, no ale póki co daję radę bez.
monika8112 mój weekend to i tak pikuś w porównaniu do Twojego nadmorskiego wypoczynku (ojjj jak ja chcę nad morze!) :-) mnie też przed rozstępami kremy nie uchroniły - miałam gerbera a teraz perfecta mama - i pojawiły mi się świeże na brzuchu... no ale tekst o tym że na miss nie startuję a mąż mnie kocha stał się moją cowieczorną modlitwą więc żadna depresja z tego tytułu mi nie grozi ;-)
navijka dzięki za gratulacje! już nie będę mantrować o kupie i sikach mojego syna bo temat został załatwiony :tak::-D
aga_natalia super że nas informujesz, wszystkie tu bez ustanku zaciskamy kciuki za twoje gwiazdy i wierzymy że dadzą radę wszystkim wcześniakowym urokom i wyrosną na zdrowe i silne dziewoje :blink:
ciamajdka i jak emocje opadły? był jakiś ognisty rozejm? ;-)
martuśka u mnie też brzuchol po kilka razy dziennie twardnieje i mam wrażenie że spadnie mi pod nogi... ale z doświadczenia powiem ci że nijak to się ma przy porodzie... porodowe bardziej przypominają jednak bóle na @... skurcze parte to dopiero meksyk, a zwłaszcza jak musisz się powstrzymać od parcia :happy2:
sarka wierzę że z maluchem wszystko ok, tylko na ostatnim badaniu nie dał się przyzwoicie pomierzyć i dlatego wynik wyszedł troszkę przekłamany! :-) trzymam kciuki:tak:
niuunia mi się niebardzo spodobała ta biedronkowa i kupiłam w Pepco torbę i kuferek na kosmetyki za odpowiednio 19.99 i 34,99 nie wiem czy znajdę na necie gazetkę, jak nie to Wam wkleję fotkę.
bogusia moja wizyta dopiero za 2 tyg... oj jak zazdroszczę :tak:
bogusia007 nooo to teraz powinnaś fotki trzasnąć w nowych ciuszkach i nam tu pokazać :-) a jak chodzi o spanie to mam to samo jak bogusia86 leżę chwilkę na boku i ledwo się ruszam żeby się przekręcić - jak słonik ;-)

Właśnie oglądam DD TVN i właśnie pokazali zapowiedź dzisiejszego wywiadu o ciężarnych, a raczej o ustępowanie miejsca w komunikacji miejskiej i już mnie szlak trafił.... Bo usłyszałam zdanie:" Przepraszam Panią najmocniej, bo moja siostra jest w ciąży i bardzo źle znosi podróże. Czy była by Pani uprzejma ustąpić jej miejsca na góra dwa przystanki?":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ludzi trzeba na kolanach prosić o ustąpienie miejsca??? Co to za kraj, co za obyczaj???

Ehtele To niestety nie wiem co to może być... czegos takiego nie miałam :-)

HELLO!!
U nas ochłodzenie nawet pada i jest zimno, tak źle i tak niedobrze:(
OGLĄDAJCIE TERAZ DDTVN BĘDZIE O USTĘPOWANIU MIEJSCA KOBIETOM W CIĄZY!!!!!!!!!!!!!

Ola dobrze, ze już u Ciebie w domku milutka atmosfera. Nie denerwuj się proszekiem do prania, ja też piorę w Loveli, bo kupiłam dużą paczkę, każde dziecko jest inne i takie rzeczy jak proszki czy kosmetyki, czy też Pampersy to są indywidualne wybory i kazdy maluch inaczej toleruje, takze bez paniki kochana,będzie dobrze
Pajeczko wiesz co ja sie tak zastanawiam: to z czego oni robią te wózki, czy tam koła, ze to tak smierdzi??? no nie powinno tak być absolutnie!!!! a jak człowiek nie ma balkonu, albo kupuje wózek po urodzeniu dziecka, bo tak się też zdarza nie???? to kiedy wietrzyć?? kurcze no coś nie tak, mój M juz by sie wkurzył na to, jejku nie powinno byc takiech utrudnień, fakt jest b.ładny, ale wózki są takie drogie
Pati jak się czujesz dzisiaj??? lepiej??? a płuczesz gardło wodą z solą??? koniecznie spróbuj!! a inhalacje z olejku??? mnie uratowowały
AgaNatalia jejciu cieszę się, ze dochodzisz do siebie, trzymam mocno kciuki z atwoje cudowne kruszynki i czekam na dalsze relacje!!!! I swięta prawda co napisałaś, jak nadłużej dzieci w brzuszku, a tu już niekóre Mamuski chętnie by rodziły w 37 tyg. nie wiedzą, ze jeszcze wspomną cudowne chwile noszenia dzidziusia w brzuszku jak będą na rzęsach w nocy chodzić, poza tym one tam mają cudowny rozwój więc niech siedzą sobie jak najdłużej. Buziaki Ci przesyłam i duuuuzo cieplutkich fluidków
Ciamajdko kochana no ja juz nie mam sił do tego Twojego T. (Boziu dzięku, ze mój stary nie gra w gry), nie ładnie się zachował i musze to napisać jak gbur poprostu, ajak masz sama wszystko robic co napisłaś począwszy od ścian i podłóg kończąc na pocie z czoła to ja nie wiem co on będzie miał za zadanie w przyszłości. Przeprawszam, ze tak piszę, ale byłam zaspana i jak przeczytałam Twój post to mi sie płakac zachciało naprawde szczerze, bo mój M jakby mi tak powiedział to bym wyła strasznie
tylę Cię mocno i Twoja Malutka Konwalię
Martuśka zapewniam Cię kochana, ze te skurcze to bułeczka z masełkiem przy tych na sali porodowej, także z tych mozesz sie śmiłao śmiać
Sarka nie denerwuj się USG to, ze pomiary sa różne to naprawdę nic nie oznacza, jak maluszek sie kręci to oni też robią te pomiary "na oko" jak z wagą dziecka, napisz relację z wtorku, trzymam kciuki
navijka teściowa masz poprostu z kosmosu, współczuję wrrrrr, doceniam, ze moja sie do niczego nie wtrąca huuura
Niuunia to może leż dzisiaj j ak tak się lichawo czujesz na brzuszek???? wypoczywaj
Bogusia007 no tanio te ciuszki rzeczywiście suuuper
Ehtele juz masz torbę???Ty ranna ptaszyno, jejku ja jeszcze w piżamie ha ha zaraz idę ale mam 2 Biedrony koło siebie więc chyba sie nie pozbijali o nie.

oglądam, zdziwiłam si e opowieścią Malinowskiej o tym ,ze na uczelni musiała się zarejestrować jako niepełnosprawna w zagrozonej ciazy:szok:
a mnie w ciązy już 3 razy zdazyło się że jakaś stara baba nie dość, że nie ustapiła w kolejce to się wpychała przede mnie z pogardą patrząc na brzuch, szok, przed ciążą się z tym nie spotkałam... tak jakby na złość, ja rozpustnica nieczysta bachora sobie zrobiłam oddając się nieżądowi:-D

reklama
Kurcza,aż mnie trzęsie bo nie wiedziałam, że taka znieczulica jest w całym kraju, ale cieszę się że ktos wreszcie głośno powiedział o osobach starszych bo w/g mnie właśnie One są najgorsze!!!

Do góry