reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Aga_natalia Kochana trzymam mocno kciuki za Was :-) I wierzę z całego serca, że wszystko będzie ok :-)

Bombusia Cudne ciuszki:-) A co do M, to mój nie prasuje i nie gotuje wszystko inne robi, bo On ma alergię na kuchnie nie cierpi nawet kanapek robić, a jak prasuje to robi to tak dokładnie, tak powoli że mnie szlak trafia bo 10 t-shirtów prasuje 2 godziny :-D Ale nie robi tego po złości po prostu tak ma, więc wolę już go wyręczyć, a On w tym czasie umyje okna, pomyje podłogi, powyciera kurze itd :-)

A Ja dzisiaj mam kolejne zajęcia w szkole rodzenia i dzisiaj będzie pielęgnacja maluszków :-) Rano musiałam zawieźć mojego Marcinka do pracy bo biedak ma auto służbowe w warsztacie, a nasze prywatne Ja potrzebowałam bo dzisiaj szkoła, a autobus dojeżdża ale tak, że od przystanku do firmy ma 4km... Ech...

Aga_NataliaPowodzenia! trzymam kciuki i cieszę się, że za parę dni będziesz nam pisała, jakie masz cudowne maleństwa:)
PoliannaNie daj się! Musi Ci pomagać, bo będzie zonk potem.

Już o 5 rano wiedziałam, że dzisiaj pogoda da mi w kość:) nóżki pięknie puchną i mam wrażenie, że powietrza jakoś mnie. Męża nie ma do 21, znowu 12godzinny dzień pracy, więc trochę smutno będzie. Mam ambitny plan wysprzątać całe mieszkanko, bo przy nas, dziecku, kocie i psie, to tu w zasadzie zawsze jest bałagan.

Miłego dnia!

witajcie dziewczynki :-)

ciekawe co tam u naszego trojpaczka:-(? ale napewno wszystko bedzie dobrze i bedziemy mieli pierwsze dzieciatka sierpniowe:-):-):-).
moj M juz wybyl do pracy, a ja leze w lozeczku i wlanie ogladalam wczorajsze fakty, ale upaly w Pl. ponad 40 st w sloncu, matko :szok::szok::szok::szok:, uwazajcie na siebie. jak nie trzeba, lepiej nie wychodzic. a u mnie deszczyk pada, ale cieplo. czeka nas ciezki weekend, bo wkoncu bierzemy sie za malowanie pokoiku:-D:-D:-D. wczoraj dokupilismy jeszcze wykladzine i od jutra rana - dawaj!!!!!!!!!!!! kurcze szkoda, ze nie moge malowac, zawsze malowalismy razem:-:)-(. jak tylko wszystko uporzadkujemy, poukladamy, wstawie zdjecia w odpowiednim watku:tak:
wczoraj bylismy w szpitalu, zapisac sie na porod. mam juz termin:szok::szok::szok:. 27.07 o 7 rano :-). wczoraj zapisy robil sam ordynator, konkretny ale barszo mily. chcialabym aby to on robil mi cc, ale mimo to ze jestem prywatnie ubezpieczona, nie mam opcji na ordynatora, wiec pewnie zwyklego lekarza bede miala :-(. zrobil mi przy tym usg. maly wazy prawie 1900, ma 45 cm i wszystko w porzadku. mamy sie zglosic 26go na ostatnie usg i na rozmowe z anastazjologiem:szok::szok:. potem przeszlam sie na oddzial noworodkow aby porozmawiac z polozna o rzeczach, ktore musze miec. pytalam sie ordynatora, a on ze szczoteczke i ksiazke :-D:-D:-D, wszystko inne daja, ale mam sie jeszcze poloznych zapytac. no wiec sie zapytalam i rzeczywiscie. dostane tam wszytsko. dla dziecka nie mam miec kompletnie nic (ale i tak wezme swoje ubranka), a dla siebie, kosmetyki, ksiazke, jak chce swoja koszule czy pizame (od 3 dnia mozna pizame, a 2 pod prysznic). malego bede miala od razu, na tym lozeczku dostawianym do duzego lozka. jesli bede chciala pospac, albo odpoczac to go zabiora. moj M oczywiscie bedzie ze mna podczas cc, i to on dostanie jako pierwszy synka. ja tylko na chwile bede mogla go przytulic, a potem wiadomo mierzenie, mycie itp. i wszystkie te czynnosci moze robic moj M razem z polozna:-):-):-) a wiec zmienilam sobie jeden z suwaczkow :tak::tak: i odlicza mi teraz dni do spotkania z naszym malenstwem:-)
troszke sie rozpisalam.
trzymym kciuki za wizytujace dzisiaj:tak::tak::tak: i oczywisicie za AgeNatalie:-):-)
milego dnia:-):-):-):-)

Witam się z rana :happy2:

Riba ale fajnie z tym umawianiem się na konkretny termin - to jest plus dla CC ;-)
Super, że masz dobry szpital i fachową opiekę. Taki spokój to wiele znaczy przy porodzie :-)

22125_milego%20dnia%20pszczolka.gif

Ostatnia edycja:
Aga Natalia - trzymamy mocno kciukaski :))))))))))) wszystko bedzie dobrze az sie wzruszylam jak zobaczylam ze sie rozpakujesz juz sierpniowka :)))

a tak dziewczynki witam slonecznie i upalnie z pomorza znow ukrop... wczoraj od mego kochanie dostalam moj ulubiony perfum a od przyszlej tesciowej paproc ktora zamierzalam kupic do pokoju :))) tak wiec milo ... zaraz wybieram sie do sklepu na zakupy bo dzis wieczorem wyjezdzam odpoczac nad domek nad jeziorkiem tak wiec tym czasem kochane - ubierzcie cos na glowe bo udaru mozna dostac buzka

witam sie
czy moze u nmnie troszkę popadaĆ?? znowu dzisiaj taka duchota:( a mąż w pracy a potem ma spotkanie. Dobrze, ze kumpela przychodzi o 17 :)

Niuunia mnie dr nie karze liczyć stawiania się brzuch hmmmm dziwne
navijka śliczne robisz te "cudeńka" ręczne, a sernika już nigdy nie dawaj teściowej, wrrrr
Bogusia007 życze Ci 100 lat w zdrowiu i ślicznego różowego bobaska sorki, ze tak późno, ale wcześniej mnie nie było zbytnio
Anecia1111 nie no poprostu jak czytam co naskrobałaś o tych szczepionkach to nóż w kieszeni sie otwiera wrrrr, w taki upał i nic nie załatwione???? tylko u nas to jest możliwe, medale niech rodają za to dalej tym na górze:(
Aga Natatlia TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA WAS!!!!!Będzie dobrze!!!!
Wuzelku ja też przy wentylatorze cały dzień, poprostu ratunek dla mnie. Trzymam kciuki za wizytę
Pajka no straszne to odwołanie wizyty, człowiek czeka, odlicza,a tu doopa, ciekawe jaki powód, ze odwołana???
Milusia i Nektarynka pozdrawiam Was nasze pracusie-brzusie
Lusia,ale fajne zamówienie sobie złożyłaś na poród i data i godzina ha ha, musze też pomysleć nad tym życzeniem

Teraz do Was napisałam, bo M siedzi w wannie i się chłodzi, prasował bite 2,5 godz. wszystko skończył, a mówił, ze to na 2 raty zrobi, dał rade, wypił jednego zimniutkiego Hainekena iiiiii jechał z żelazkiem ino huczało hi hi, kochany jest ten mój misio.

Mamuśki jutro idę na USG więc trzymajcie kciuki, ciekawe ile maluszek waży.?
Dobranoc, spokojnych snów!!!!!

Bombusiu podobno lekarki w ten dzien nie bedzie, ale ide jutro wiec zobacze maluszka:p

moj M. wlasnie mi przyniosl loda z mc donaldsa- pychaaaaaaaaaaaaa.

slodkich snow dziewczynki

ejj smaka narobiła :p

Aga_NataliaPowodzenia! trzymam kciuki i cieszę się, że za parę dni będziesz nam pisała, jakie masz cudowne maleństwa:)
PoliannaNie daj się! Musi Ci pomagać, bo będzie zonk potem.

Już o 5 rano wiedziałam, że dzisiaj pogoda da mi w kość:) nóżki pięknie puchną i mam wrażenie, że powietrza jakoś mnie. Męża nie ma do 21, znowu 12godzinny dzień pracy, więc trochę smutno będzie. Mam ambitny plan wysprzątać całe mieszkanko, bo przy nas, dziecku, kocie i psie, to tu w zasadzie zawsze jest bałagan.

Miłego dnia!

witaj w klubie ja tez dzisiaj sama :( ale ja nie mam sił na nic cokolwiek nie zrobie od razu jest mi słabo:( "uroki" wady serca w takie upały:(

witajcie dziewczynki :-)

ciekawe co tam u naszego trojpaczka:-(? ale napewno wszystko bedzie dobrze i bedziemy mieli pierwsze dzieciatka sierpniowe:-):-):-).
moj M juz wybyl do pracy, a ja leze w lozeczku i wlanie ogladalam wczorajsze fakty, ale upaly w Pl. ponad 40 st w sloncu, matko :szok::szok::szok::szok:, uwazajcie na siebie. jak nie trzeba, lepiej nie wychodzic. a u mnie deszczyk pada, ale cieplo. czeka nas ciezki weekend, bo wkoncu bierzemy sie za malowanie pokoiku:-D:-D:-D. wczoraj dokupilismy jeszcze wykladzine i od jutra rana - dawaj!!!!!!!!!!!! kurcze szkoda, ze nie moge malowac, zawsze malowalismy razem:-:)-(. jak tylko wszystko uporzadkujemy, poukladamy, wstawie zdjecia w odpowiednim watku:tak:
wczoraj bylismy w szpitalu, zapisac sie na porod. mam juz termin:szok::szok::szok:. 27.07 o 7 rano :-). wczoraj zapisy robil sam ordynator, konkretny ale barszo mily. chcialabym aby to on robil mi cc, ale mimo to ze jestem prywatnie ubezpieczona, nie mam opcji na ordynatora, wiec pewnie zwyklego lekarza bede miala :-(. zrobil mi przy tym usg. maly wazy prawie 1900, ma 45 cm i wszystko w porzadku. mamy sie zglosic 26go na ostatnie usg i na rozmowe z anastazjologiem:szok::szok:. potem przeszlam sie na oddzial noworodkow aby porozmawiac z polozna o rzeczach, ktore musze miec. pytalam sie ordynatora, a on ze szczoteczke i ksiazke :-D:-D:-D, wszystko inne daja, ale mam sie jeszcze poloznych zapytac. no wiec sie zapytalam i rzeczywiscie. dostane tam wszytsko. dla dziecka nie mam miec kompletnie nic (ale i tak wezme swoje ubranka), a dla siebie, kosmetyki, ksiazke, jak chce swoja koszule czy pizame (od 3 dnia mozna pizame, a 2 pod prysznic). malego bede miala od razu, na tym lozeczku dostawianym do duzego lozka. jesli bede chciala pospac, albo odpoczac to go zabiora. moj M oczywiscie bedzie ze mna podczas cc, i to on dostanie jako pierwszy synka. ja tylko na chwile bede mogla go przytulic, a potem wiadomo mierzenie, mycie itp. i wszystkie te czynnosci moze robic moj M razem z polozna:-):-):-) a wiec zmienilam sobie jeden z suwaczkow :tak::tak: i odlicza mi teraz dni do spotkania z naszym malenstwem:-)
troszke sie rozpisalam.
trzymym kciuki za wizytujace dzisiaj:tak::tak::tak: i oczywisicie za AgeNatalie:-):-)
milego dnia:-):-):-):-)

Ciesze sie, ze termin ustalony i że bedziesz miała dobrą opiekę bo to najważniejsze.

Bogusia zaieram się z Tobą :p

Witajcie kochane:tak:

Dziś czeka mnie ostatnia tura prasowania - tyko Wam odpiszę i się za to czem prędzej zabieram:-)
Upał oczywiście niemiłosierny, a mnie czeka jeszcze doprowadzenie mieszkania na błysk:-p Ojjj pracowity ten piątek będzie:-D

Niuunia przykro mi z powodu Twoich wieści...musisz teraz po prostu dostosować się do tego co powiedział lekarz - wypoczywaj - i nie martw się bo w taką pogodę to większość z nas chłodzi się w czterech ścianach mieszkań;-) Zresztą może już za tydzień będzie lepiej...bierz leki i głowa do góry:tak: A jak tam mąż, zadzwonił, zapytał o wizytę??? Mam nadzieję, że tak:-)

Aga_Natalia POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!! JEJKU NORMALNIE U MNIE ZAWAŁ - trzymam kciuki, czekam na wiadomości - kochane sierpniówki poród to już tuż, tuż:-p:-p:-p:-p

Wuzelek powodzenia na wizycie:-D:-D:-D:-D:-D Czekam na wiadomości!!!!!!! No i dziś Twój kurier powinien się zjawić heheh:-p:-p:-p:-p

Pajkaa no przykro mi - cóż może uda Ci się badania zrobić wcześniej;-)

milusia83 kochana ja się nastawiam, że od początku lipca muszę być w gotowości:-):-) Tak jakoś czuję...:-D

Bombusia ehhh same piękności...Te ciuszki są piękne - a ten zestaw jeansowy:tak::tak: Masz kobitko szczęście...ja w rodzinie pierwsza - wśród bliższych znajomych również i tym sposobem to ja będę tę wpuszczającą ubranka w obieg:-p:-pA Twój mąż mnie rozczulił tym prasowaniem - anioł na ziemi - na prawdę...choć ja też nie narzekam - mój sprząta, prasuje, gotuje, umyje mi okna i powiesi firanki:-) POWODZENIA NA WIZYCIE KOCHANA:tak::tak::tak:

polianna BRAK SŁÓW - szału bym dostała... i w życiu bym mu tej koszuli nie wyprasowała - ojjj u mnie byłby ogień:no:

kasia2506 cieszę się, że Twoja Małgosia zdrowo się rozwija...:-) a cesarka cóż, rzeczywiście lepiej tak - masz czas na przygotowanie się psychicznie więc będzie ok :-):-)

riba_ to ja czekam na efekty Waszej pracy!!!!!! Super;-);-) W ogóle fajnie, że dzidzia już taka duża no i ustalony termin rozpakunku:-p:-p Ojjj to miałaś wczoraj fajny dzień - takie dobre wiadomości...

Witam na glównym.
u nas goraczka na dworzu,od rana juz mam nogi i palce spuchnięte,normalnie Fiona ze mnie.:confused:

reklama
Ehtele ja poprasuje chyba koło 21 dopiero bo w taki upał to szok.
zapomniałam napisac, ze komoda i regał złozone zrobie foteczke zaraz i wstawię w odp. wątku :)
Rozalka na pewno nie jest tak żle :)

Do góry