reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej brzuchatki :-) wpadłam tylko tak na chwilkę przywitać się z Wami i życzyć miłego weekendu. Pogoda rewelacja :-) kończę sałatkę warzywna a potem ze szwagierką uciekam na zakupki dla małej :-p wieczorkiem chyba też jakieś wyjście z dziewczynami. Także miłego weekendu kochane brzuchatki :*

reklama
Dziś nogi mi spuchły troszke i buty za ciasne,rarunkuuu...w kapciach wyjde na spacer chyba.;-)
Stałam dzis przy kasie,a za moimi plecami starsze małżeństwo sie przepycha,byłam tak juz wkuta( z jednym pudłem mleka i paroma owocami stałam chyba z 10 minut i uwieszonym ręki 3 latkiem)),że wysyczałam przez zęby odwracając sie,"prosze poczekac,wyjdę,przeciez nie wciągne brzucha",a facet-cham wyburczał cos pod nosem typu "se narobiła dzieci..".No rzeczywiscie mam ich gromaaaaadę wielką,eh szkoda gadac.
No ale na porawe humoru wstapiłam do hurtowni dzieciecej i kupiłam co nie co:-)
Synek kupił(a własciwie wysępił ) wieszaczek do łazienki,głowa Shreka,he,he.dobrze,że zielen nam pasuje.:-)

Lea cóż można powiedzieć - miłego udawania:p:-p:-p

fiufiuu jak tam kombinerki poszły w ruch:-D???

Rozalko to pochwal się potem co zakupiłaś:) a takie wieszaczki są urocze...ja na pewno jak Olek będzie miał z roczek, kupię mu szlafroczek i dwa takie wieszaczki jeden na ręcznik drygi na właśnie szlafrok:p

I wszystkie brzuchatki będą dziś na lodach:-) Mam nadzieję, że na weselu na deser pojawią się lody:eek: bo jak nie to powystrzelam Wszystkie, że zrobiłyście mi taką ochotę:-D:-D

Witam po wizycie!!!!

Dziś nie dostałam sterydów, dostanę je w poniedziałek, bo jest to zastrzyk w dwóch dawkach, w odstępie 12h.
Jedziemy w poniedziałek rano, a później jeszcze raz wieczorem.
Dziewczyny duże, wagi dokładnej nie podał, ale jedna duża na 30tyg. i 5 dni, druga 31 tyg i 6 dni.
Rozwijają się prawidłowo. Jedną potwierdził, druga się schowała.
Obie się odwróciły i teraz są obie miednicowo, czyli cesarka bez zmian :(
Widziałam dwie główki przytulone do siebie :)
Mam wysokie ciśnienie 142/92, ponowione 158/98.
Jakieś bakterie w moczu, wzięli do analizy.
Za mocno puchnę, czyli podejrzewają zatrucie ciążowe.
No i za dużo przytyłam od ostatniej wizyty.
Moje skurcze są niepokojące. Jak coś mam zaraz przyjeżdżać.

Jestem wykończona i smutna, że tak się sprawy mają.

Słońce bedzie dobrze, ja dostałam celeston 2x jeden o 10 rano drugi o 22. Myśl pozytywnie. szpitalu mi powiedzieli, ze po 30 tc jeżelu dzidzia miala podane sterydy na plucka to jest OK. trzymam kciuki.

Hej dziewczyny :-)

Marulka, obiecuję i na bieżąco jestem. :tak: Po prostu nie odpisuję na wszystkie posty, ale na to już sił brakuje. :sorry:

Cayra, przecież nie było mnie tylko jeden dzionek. ;-)
Pajeczko, odpoczywajcie teraz.:tak: Ale miałaś przeżycia…:-(
Milusiu, dzięki. :-) Ale super Wam się dzionek zapowiada. :tak::-)
Polianna, i ja także zastanawiam się czy czasem na początku lipca nie zadzwonić do położnej. :tak:

Ciamajdko, :-)
Kasiu2506, zazdroszczę wycieczki do lasu i tych pierogów z truskawkami.:-p:-)
Aga_Natalia, i ja trzymam kciuki!!! :tak:

U Nas niecałe 2 tygodnie do ślubu i zaczynam się denerwować. :sorry2:
Od jakiegoś czasu też ciągle bym tylko spała i spała, chodzić już coraz ciężej i humorki mi wróciły :zawstydzona/y: Wystarczy pierdoła, a ja już płaczę. :sorry:Płaczę o wszystko, a łzy się leją jakby nie wiem co...
Za trochę ponad tydzień mam usg, robię też badania i mam wizytę...
Przy komputerze nie mogę długo siedzieć, bo dostaję jakieś drętwienia w okolicy pachwiny i wchodzi to na nogę, mały się denerwuje w brzuszku, no i strasznie grzeje ten mój kompik. :sorry:
Mam nadzieję, że nie jesteście złe na mnie, że jak mam neta to jest mnie mniej niż wcześniej, ale nadrabiam Wasze posty i całym sercem jestem z Wami. Nawet jak nie odpisuję każdej z osobna, to nie znaczy, że nie wiem co się dzieje.
Idę się dalej położyć, bo energii brak i duszno strasznie, gorąco jest, a tak sobie wiatraczek włączę i poleżę.
Mały mało się dziś odzywa, co trochę mnie jak zwykle martwi, że od rana nie czuję ruchów, ale pewnie śpi, więc i ja pójdę odpoczywać.:tak:

Życzę Wam dziewczyny miłego weekendu :tak:

Kiniuś dobrze, że poczytasz chociaż.. my tak tutaj produkujemy, że przeczytać i czasami odpisac to już 2 godziny mijają...
wow.. no tak slub, szybciutko... śpisz i denerwujesz się bo to stres też jest... i wykańcza Cię... kieckę szyjesz czy idziesz w jakiejś sukieneczce zwiewnej? :sorry2:

znancie może jakies sposoby na wytępienie mrówek? mieszkam na drugim pietrze i zasuwają mi po balkonie jakby na swoim były... chyba sąsiadka z góry ma mrowisko bo widzę że u niej ich najwięcej... wprawdzie nie wchodzą na sam balkon, tylko na ścianie z boku, no ale...

Ostatnia edycja:
reklama
Ciamajdko, idę w spodniach i takiej tuniczce całkiem ładnej :-p:-) Sukienki nie mogłam dobrać, więc w taki zestaw się ubiorę :tak: Na pewno Wam się pochwalę.
Spodnie są czarne takie eleganckie szerokie, a tunika taki bordo ciemny/fiolet, takie coś pomiędzy, taka bardzo uroczysta, więc pasuje jak ta lala :tak::-D

Co do mrówek, to moja znajoma miała jakąś specjalną kratkę na mrówki, ale nie wiem co i jak dokładnie, no i ona miała mrówki w domu, więc nie mam pojęcia niestety. :zawstydzona/y:

Do góry