reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
ogolnie mówią, ze gorąca woda działa wczesnoporonnie dlatego ja z wrzątku zrobiłam ciepłą, ale tez niezbyt czesto sie mocze bo nie chce zaszkodzic

pasztet jest z wątróbki i chyba dlatego nie polecają go jesc w ciaży

No widzisz, kazdy pewnie jest inny i nie ma nigdy regul:tak:Chyba sie skusze na ta kapiel z dodatkiem kapeczki ulubionego plynu:tak:ale tylko kapke bo ponoc nie mozna dawac do kapieli plynow bo sprzyjaja zapaleniom:confused:

kurde ja słyszałam,z e podobno trzeba mega dbac o higiene tzn czesciej niz normalnie tez to słyszałyscie?? zeby nie doprowadzc do zapalenia albo do zatrucia ciąży, ze częstrze dzienne kąpiele i takie tam.

W sumie taka kapiel jest super, moze bd ulga dla ciala:tak:W szczegolnosci moje piersi sa biedne, urosly juz o rozmiar i nadal rosna, ale na szczescie mniej juz bola:tak:

moj M mi tylko powiedział jak wszedł do łazienki jak brałam kąpiel, ze mam mega sutki :-D
a mnie bolą cholernie

a i słysząłam, ze w ciazy nie mozna malin i wszystkiego co z mallin

Kobietki kochane z kosmetykami nie możemy popadać w paranoję:-D Choć faktycznie do kąpieli lepiej dodać pół szklanki oliwy lub oleju zmieszanego ze zwykłym mydłem w płynie. Dodawanie samej oliwy nie przynosi dobrych efektów, tłuszcz będzie unosił się na powierzchni wody, a mydło działa jak emulgator i wiąże tłuszcz w wodzie i wówczas równomiernie się rozkłada. Skóra po takiej kąpieli jest bardzo miękka:) Można dodać również troszkę soku z cytryny żeby zakwasić pH wody, nie ma nic gorszego niż zasadowe pH, które właśnie sprzyja zakażeniom.
Dlatego mój przepis:
- pół szklanki oliwy z oliwek ew. oleju
- łyżka mydła w płynie
- pół wyciśniętej cytrynki

A co do higieny intymnej, to niestety powinnyście odłożyć wszelkie płyny do higieny intymnej, i najlepiej podmywać się naparem z szałwii, rumianku itp. Nawet nie wiecie, co kryje się w takich mydłach. Oczywiście wszyscy zapewniają, że delikatne, że dla kobiet. Bzdura! Tyle ile jest parabenów w tych kosmetykach, to od samego mydła można dostać infekcji.
Dlatego bawełniane gaciorki, wkładki bez foliowej osłonki, i niestety niezbyt długie przebywanie w pozycji braku tlenu:)

Pajkaa kochana nastaw się, że będą jeszcze większe i bardziej podniecające dla M:D:D:D głupawka mnie bierze:D Co do stanika to z 75 C zmieniłam na 75 D i dalej mnie uwiera:D

Ostatnia edycja:
Infekcje i zapalenia w ciazy znacznie trudniej sie leczy i czasem moze doprowadzic to do cesarki, ale to wyjatki. O jakims szczegolnym pucowaniu nie slyszalam, ale moze i cos w tym jest:confused:Poszperam na necie czy czegos nie ma.

Mi brodawki nie chca sie za chiny powiekszyc i pewnie bd miala ten sam problem co moja mama przy kazdej ciazy:dry:Sa jak zwylke plaskie:-(Na szczescie sa nakladki:tak:Nie mozna przesadzac z kremami co maja duzo witaminy A. Mi balasmy nigdy nic nie dawaly - zawsze mialam b. sucha skore i caly czas oliwka jest w ruchu.

reklama
Cześć!
Ale dzisiaj popisałyście:szok::tak: Z trudem nadrobiłam;-) Ja dzisiaj pierwszy dzień w pracy po przerwie-jestem nauczycielką i pracuję w szkole, gdzie się gotuję (na szczęście uczę przedmiotów ogólnych) i szłam do pracy z duszą na ramieniu, bo bałam się tych wszystkich zapachów (rano przywitałam się z kibelkiem po zapachu wędliny:baffled:) Ale na szczeście jeszcze dziś uczniowie się nie rozkręcili i nic mi nie dokuczało:cool2: Widzę, że na tapecie był dziś temat L4, dentysty i jedzenia. Co do L4 na razie zamierzam pracować, w poprzedniej ciąży prawie cały czas przesiedziałam w domu, miałam małe krwiaki, a później cały czas przeziębienia i inne dziadostwa się mnie czepiały więc wolałam nie ryzykować:tak: Dentysta-moja dentystka do 12 tygodnia nie ryzykowała ze znieczuleniem, więc byłam w tym okresie tylko raz, a później już normalnie mnie znieczulała:blink: A jeżeli chodzi o smaki to mam jakąś zachciankę a już za chwilę nie mam na to ochoty, więc trudno za mną nadążyć:sorry2: Na początku ciąży jadłam tylko chleb z wędliną, a teraz nie mogę na nią patrzeć, bo od razu mi się robi niedobrze... No i mój ukochany czosnek poszedł w zapomnienie-nie cierpię teraz tego zapachu:cool:

Do góry