reklama
R
RiSiA
Gość
ogolnie mówią, ze gorąca woda działa wczesnoporonnie dlatego ja z wrzątku zrobiłam ciepłą, ale tez niezbyt czesto sie mocze bo nie chce zaszkodzic
pasztet jest z wątróbki i chyba dlatego nie polecają go jesc w ciaży
pasztet jest z wątróbki i chyba dlatego nie polecają go jesc w ciaży
R
RiSiA
Gość
kurde ja słyszałam,z e podobno trzeba mega dbac o higiene tzn czesciej niz normalnie tez to słyszałyscie?? zeby nie doprowadzc do zapalenia albo do zatrucia ciąży, ze częstrze dzienne kąpiele i takie tam.
R
RiSiA
Gość
moj M mi tylko powiedział jak wszedł do łazienki jak brałam kąpiel, ze mam mega sutki
a mnie bolą cholernie
a i słysząłam, ze w ciazy nie mozna malin i wszystkiego co z mallin
a mnie bolą cholernie
a i słysząłam, ze w ciazy nie mozna malin i wszystkiego co z mallin
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Kobietki kochane z kosmetykami nie możemy popadać w paranoję Choć faktycznie do kąpieli lepiej dodać pół szklanki oliwy lub oleju zmieszanego ze zwykłym mydłem w płynie. Dodawanie samej oliwy nie przynosi dobrych efektów, tłuszcz będzie unosił się na powierzchni wody, a mydło działa jak emulgator i wiąże tłuszcz w wodzie i wówczas równomiernie się rozkłada. Skóra po takiej kąpieli jest bardzo miękka Można dodać również troszkę soku z cytryny żeby zakwasić pH wody, nie ma nic gorszego niż zasadowe pH, które właśnie sprzyja zakażeniom.
Dlatego mój przepis:
- pół szklanki oliwy z oliwek ew. oleju
- łyżka mydła w płynie
- pół wyciśniętej cytrynki
A co do higieny intymnej, to niestety powinnyście odłożyć wszelkie płyny do higieny intymnej, i najlepiej podmywać się naparem z szałwii, rumianku itp. Nawet nie wiecie, co kryje się w takich mydłach. Oczywiście wszyscy zapewniają, że delikatne, że dla kobiet. Bzdura! Tyle ile jest parabenów w tych kosmetykach, to od samego mydła można dostać infekcji.
Dlatego bawełniane gaciorki, wkładki bez foliowej osłonki, i niestety niezbyt długie przebywanie w pozycji braku tlenu
Pajkaa kochana nastaw się, że będą jeszcze większe i bardziej podniecające dla M głupawka mnie bierze Co do stanika to z 75 C zmieniłam na 75 D i dalej mnie uwiera
Dlatego mój przepis:
- pół szklanki oliwy z oliwek ew. oleju
- łyżka mydła w płynie
- pół wyciśniętej cytrynki
A co do higieny intymnej, to niestety powinnyście odłożyć wszelkie płyny do higieny intymnej, i najlepiej podmywać się naparem z szałwii, rumianku itp. Nawet nie wiecie, co kryje się w takich mydłach. Oczywiście wszyscy zapewniają, że delikatne, że dla kobiet. Bzdura! Tyle ile jest parabenów w tych kosmetykach, to od samego mydła można dostać infekcji.
Dlatego bawełniane gaciorki, wkładki bez foliowej osłonki, i niestety niezbyt długie przebywanie w pozycji braku tlenu
Pajkaa kochana nastaw się, że będą jeszcze większe i bardziej podniecające dla M głupawka mnie bierze Co do stanika to z 75 C zmieniłam na 75 D i dalej mnie uwiera
Ostatnia edycja:
Infekcje i zapalenia w ciazy znacznie trudniej sie leczy i czasem moze doprowadzic to do cesarki, ale to wyjatki. O jakims szczegolnym pucowaniu nie slyszalam, ale moze i cos w tym jestPoszperam na necie czy czegos nie ma.
Mi brodawki nie chca sie za chiny powiekszyc i pewnie bd miala ten sam problem co moja mama przy kazdej ciazySa jak zwylke plaskie:-(Na szczescie sa nakladkiNie mozna przesadzac z kremami co maja duzo witaminy A. Mi balasmy nigdy nic nie dawaly - zawsze mialam b. sucha skore i caly czas oliwka jest w ruchu.
reklama
Cześć!
Ale dzisiaj popisałyście Z trudem nadrobiłam;-) Ja dzisiaj pierwszy dzień w pracy po przerwie-jestem nauczycielką i pracuję w szkole, gdzie się gotuję (na szczęście uczę przedmiotów ogólnych) i szłam do pracy z duszą na ramieniu, bo bałam się tych wszystkich zapachów (rano przywitałam się z kibelkiem po zapachu wędliny) Ale na szczeście jeszcze dziś uczniowie się nie rozkręcili i nic mi nie dokuczało Widzę, że na tapecie był dziś temat L4, dentysty i jedzenia. Co do L4 na razie zamierzam pracować, w poprzedniej ciąży prawie cały czas przesiedziałam w domu, miałam małe krwiaki, a później cały czas przeziębienia i inne dziadostwa się mnie czepiały więc wolałam nie ryzykować Dentysta-moja dentystka do 12 tygodnia nie ryzykowała ze znieczuleniem, więc byłam w tym okresie tylko raz, a później już normalnie mnie znieczulała A jeżeli chodzi o smaki to mam jakąś zachciankę a już za chwilę nie mam na to ochoty, więc trudno za mną nadążyć Na początku ciąży jadłam tylko chleb z wędliną, a teraz nie mogę na nią patrzeć, bo od razu mi się robi niedobrze... No i mój ukochany czosnek poszedł w zapomnienie-nie cierpię teraz tego zapachu
Ale dzisiaj popisałyście Z trudem nadrobiłam;-) Ja dzisiaj pierwszy dzień w pracy po przerwie-jestem nauczycielką i pracuję w szkole, gdzie się gotuję (na szczęście uczę przedmiotów ogólnych) i szłam do pracy z duszą na ramieniu, bo bałam się tych wszystkich zapachów (rano przywitałam się z kibelkiem po zapachu wędliny) Ale na szczeście jeszcze dziś uczniowie się nie rozkręcili i nic mi nie dokuczało Widzę, że na tapecie był dziś temat L4, dentysty i jedzenia. Co do L4 na razie zamierzam pracować, w poprzedniej ciąży prawie cały czas przesiedziałam w domu, miałam małe krwiaki, a później cały czas przeziębienia i inne dziadostwa się mnie czepiały więc wolałam nie ryzykować Dentysta-moja dentystka do 12 tygodnia nie ryzykowała ze znieczuleniem, więc byłam w tym okresie tylko raz, a później już normalnie mnie znieczulała A jeżeli chodzi o smaki to mam jakąś zachciankę a już za chwilę nie mam na to ochoty, więc trudno za mną nadążyć Na początku ciąży jadłam tylko chleb z wędliną, a teraz nie mogę na nią patrzeć, bo od razu mi się robi niedobrze... No i mój ukochany czosnek poszedł w zapomnienie-nie cierpię teraz tego zapachu