reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Dzień doberek dziewczyny :-)
Witam się w ten piękny dzień, za oknem piękne słonko świeci i niebo niebieskie :-D
Super :-)

Madziujka, i ja tych do cięcia jestem... Cieszę się, że wizyta udana i mała tak pięknie rośnie :tak::-) I ja 17 czerwca będę ustalała datę cc :tak:Będzie dobrze :tak:
Fiuu, zgadzam się w pełni :-D Jak emerytki ;-)
Marulka, słońce, wypoczywaj i nie przemęczaj się tak. Cieszę się, że dziś już lepiej :tak:
Pajeczko, gratuluję super zakupów. Karuzelka i mebelki fantastyczne :tak: Leżaczek na pewno także :tak:
Bogusiu, to smacznego życzę :-)
Ehtele, później będę nadrabiała wszystkie "zdjęciowe" wątki co by kilka fotek wstawić ;-):tak:
Powodzenia w opiece nad małym szkrabem. Dasz radę :)))
Pajeczko, gratulacje wielkie dla koleżanki :-)

I ja także składam najlepsze życzenia dla wszystkich mam :-)

Miłego dzionka życzę.
Ja mykam jeść śniadanko :-)

Ostatnia edycja:
reklama
ciociu Pajeczko:-p cudne mebelki...extra, ciekawe jak będą na żywca wyglądać....kiedy je zamawiasz??? :-):-):-)

Marulko rozmiar to 3-6 miesięcy (bo to next) i są na prawdę urocze...w rzeczywistości wyglądają dużo piękniej... Dziś doprowadzę włosy do łądu, składu i się zaprezentuję...zmiany są ok, no ale zawsze trzeba się oswoić:)
No i kobito nie szalej tak w domu!!!!!!!!!!!!!!!! Marulka musi się trochę opanować...:-p:-p

ciociu Pajeczko:-p cudne mebelki...extra, ciekawe jak będą na żywca wyglądać....kiedy je zamawiasz??? :-):-):-)

Marulko rozmiar to 3-6 miesięcy (bo to next) i są na prawdę urocze...w rzeczywistości wyglądają dużo piękniej... Dziś doprowadzę włosy do łądu, składu i się zaprezentuję...zmiany są ok, no ale zawsze trzeba się oswoić:)
No i kobito nie szalej tak w domu!!!!!!!!!!!!!!!! Marulka musi się trochę opanować...:-p:-p

Ehtele ja je na żywo widziałam :) w sklepie wczoraj jak nam wycenili tamte meble mielismy nie tego miny wic mowie do meza jedziemy do meblowgo pooglądac. I własnie widzielismy bten kolor zielono-pomarańczowe ( a my mamy pokoik dzieciecy w kolorze brzoskwiniowym wiec bedą pasowały)
Dzisiaj zadzwonie o ceny szafy, komody i regału (pewnie bedzie to około 1000 zł, ale nie 4000 zł) no i czeka sie 10 dni roboczych! wiec pewnie zamówimy moze w sobotę:)

dziewczyny i mam do Was pytanko
mianowicie czy czujecie wyraźnie maluszki?? Bo ja od tygodnia czuje jak mały sie przesuwa itd, ale nie czuje juz takich kopniaczków, a jak kopnie to aż mnie boli. I zastanawiam sie czy on juz taki wielki, ze nie czuje juz tak wyraźnie tych ruchów. Też tak macie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry:)
Shiraa dobrze, że z dzidzią wszystko ok:) ale dbaj o siebie, mam nadzieję, że wyniki badań wyjdą dobre:) mi teraz wyszła jakaś bakteria ale zobaczę co powie lekarz
Madziujka Tobie tez gratuluję udanej wizyty:) Już taka duża twoja niunia:) nie martw się cc, najważniejsze, aby tobie i dzidzi nic nie groziło..
Fiuu powodzenia na kolosie:)
Ehtele nie martw się na pewno dasz radę z tym rodznym dzieciaczkiem, ćwicz, ćwicz - praktyka się przyda ;p
Pajkaa mebelki fajniuchne, co do ruchów dzieciaczka, to ja tez coraz częściej czuję po prostu ruchy, a nie konkretne kopniaki , dzieciaki rosną i może mają już mniej miejsca...?

Ja jak zwykle mam dziś sporo pracy, najpierw w domku, potem w pracy brr ale już niedługo:)))

Ehtel ja miałam pierwszą cc i dlatego bardzo nie chciałam drugiej mimo iż wiedziałam że tak będzie na 70 %
a rozmiar 3-6 to 68 nasze;-)

Pajkoo normalne teraz beda wiercenia szturchniecia..moja juz dawno nie kopie a wypycha nozki glowe dupcie i wierci sie :-)

nie wiem co na obiad zrobic zapiekanke ziemniaczana czy makaron z sosem pomidorowym z tunczykiem i oliwkami

Ostatnia edycja:
ojjj madziujko przepraszam...:-:)-( napisałam coś co wcale nie było pocieszeniem ehhh....wybacz:sorry2:
stawiam na zapiekankę :):))):):

Pajeczko ja też bardziej czuję przesuwanie się, ruchy niż kopniaczki...ale są bardzo wyraźne...czasem mam wrażenie, że czuję nóżkę....czy inne części ciała:-):-)

aaa i oglądałam wczoraj brzuch zainspirowana Polianną i ja mam podobnie, jakby dół brzucha osiadł z ciężaru główki:-D Ale nie mam razem z tym jakiś innych niepokojących objawów więc się nie boję....:-p

Witajcie mamusie!!!:-D:-D:-D:-D
Kurczaki- muszę pisac jeszcze raz,bo wszystko się wykasowało. A niech to diabli. Miałam skopiować odpowiedź,ale pomyślałam po co wczoraj było ok więc dzisiaj też będzie dobrze i efekt jest taki,że muszę jeszcze raz pisać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Shiraa- cieszę się,że wsio dobrze z dzidzią. Trzymam kciuki za wyniki;-):tak:
Bogusiu- gratulacjeeeeeeeeeeeeee:tak::tak:
Ciamajdko- ta babka ze szpitala to istna patologia. Aż słów brakuje:no::wściekła/y::no::wściekła/y::no:
Nektarynko- szok, przez 9 miesięcy nie wiedzieć o ciąży:no::no::no:
Ehtele-ciuszki superowe:cool2::cool2:
pati- gratuluję wizyty;-)
madziujka- super,że z dzidzią oki. CC się nie przejmuj, jak mus to mus. Dla dobra dziecka wszystko zrobimy;-);-)
kiniusia- witaj:-):-):-)
Pajkaa- fajniutkie mebelki ;-):tak:

Kciukasy zaciśnięte za wizyty:-):-)
Miłego dzionka:tak:;-)

Hej Mamusie !
Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego Święta ! :-D
Bo w sumie można uznać, że mamami już jesteśmy, prawda? :-)

Dzisiaj czuję się już dużo lepiej :tak: Brzuszek nie twardnieje, co niezmiernie mnie cieszy ... :happy2: Jestem już nawet po badaniach. Franca tak mnie pokłuła, że myślałam, że zwariuje :wściekła/y: Nie mogła znaleźć mi żyły i kłuła na oślep dosłownie ... A najgorsze było to, że jak wkłuła się w rękę to potem tak miętoliła tą igłą w mojej skórze :eek: Masakra ... :crazy: Ehh w końcu jednak się udało no i teraz z niecierpliwością czekam na wyniki, które będą jutro ... :dry: Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :tak:

Alaa ja wybrałam już wózek no i padło na Baby Active Jet :-) Jestem w nim zakochana !! :-D

Pajka mam nadzieję, że mi również ten zastój szybko minie tak jak Tobie ...

Shylaa Dobrze, że z dzidzią wszystko ok i nie zaczyna się żadna akcja porodowa :-) A Ty bierz tableteczki i odpoczywaj!!! Pamiętaj, że teraz jesteś najważniejsza :-) Mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre i szybko druga nerka zacznie pracować tak jak powinna :-)

Zgaduję, że miała być "Shiraa" a nie "Shylaa" :-p
Tak, teraz będę odpoczywała ... I mam nadzieję, że sprawdzą się Twoje piękne słowa i nerka zacznie pracować tak jak powinna ! ;-)

Shiraa CRP to białko..określane szczególnie przy stanach zapalnych. Kiedys robiło sie OB tego głównie CRP
Cudne imię Martynka wspaniałe dziewczynki mówię Ci;-)

Ja też po ginie wczoraj..
Mała waży 1350 g (jej siostra w tym czasie miała zaledwie 900) wszystko w porządku...posiew pobrany.
ale..mimo iż byłam świadoma raczej..to i tak się poryczałam na wieść że będę mieć cc ...dla dobra mojego.
Mała jeszcze uciska głowką na blizne i stad moje dziwne ostre bóle przy wstawaniu podnoszeniu sie akurat u niego mnie zabolało..wiec sprawdził wsio.
cc ze względu na możliwe krwotoki rozejście sie blizny i pęknięcie macicy bo Mała będzie większa niż siostra i mogą być problemy
17 czerwca ustalam date cc

Ahh jakże się ucieszyłam jak przeczytałam, że Martynki są wspaniałymi dziewczynkami :-D Mam nadzieję, że i moja taka będzie :-D

Twoja Panienka to już spora ho ho ! I w sumie z jednej strony fajnie, że będziesz znała datę narodzin swojej córeczki, ale z drugiej strony szkoda, że drugie cc ...
No ale jak trzeba to trzeba ! Zdrowie i bezpieczeństwo najważniejsze !

Oj Marulka ... Coś ostatnio za często boli Cię ten brzuszek ... Przystopuj kochana i dużo odpoczywaj ! :happy2:

Ehtele pokazuj się w nowej fryzurce :-D Pewnie wyglądasz oszałamiająco :-D

Pajka ja kopniaczki czuję normalnie. Szturchnięcia, przeciągania również. Ale nie ma co porównywać ... Każdy dzidziuś jest inny przecież ;-) Może Bartuś to duży chłopak już i faktycznie nie ma już miejsca na akrobacje :tak:

A wiecie co ... Dostałam wczoraj zdjęcie mojej Kruszynki i ... Nie mogę się napatrzeć ! Tak cudownie widać buźkę ... Niunia jest taka słodziutka i śliczna, że oczu od niej oderwać nie mogę :laugh2: Normalnie jestem przepełniona czułością i miłością do tej malutkiej Istotki ... Ahh ja chce już sierpień !!!! :happy2:

dziewczyny proszę o rade czy tak moge wyjsc do cywilizacji :p
msjbeo.jpg

i z zakiecikiem takim oze byc czy niebardzo ??
mr8fw1.jpg

Boze wyglądam jak baleron :( w nic sie nie mieszcze a brzuch w szybkim tempie rosnie :( przez tydzien przytyłam kg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Shirra od Pajeczki nie Bartuś tylko Sebastian:p pokażę się pokaże:p

Pajeczko ŚWIETNA BLUZECZKA!!!!!!!!!!!!!!!! a gdzie chcesz tak wyjść??? i gdzie ją kupiłaś??
marynarka jak najbardziej pasuje tym bardziej, że chłodno jest... pięknie wyglądasz

Do góry