reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Oj to dobrze, właśnie o takie coś mi chodzi tzn jakby biło serce tak miarowo, moze troszke przesadziłam że trwa tak pól godz, ale za pierwszym razem z 20 min. napewno. Widac to tylko moje dziwne wymysły :) ale nigdy nie zaszkodzi sie upewnić, dziekuje :):):)

reklama
Ciamajdka jak czytałam Twoja opowieść przypomniało mi się.. moja ciocia pracuje na pogotowiu i jakos miesiąc temu przychodzi do nich babka i mowi ze strasznie ja brzuch boli, ze to chyba atak kolki nerkowej albo korzonki sama nie wie.. okazało się ze jest w ciązy i rodzi.. nikt z rodziny nie podejrzewal ona zreszta sama tez nie wiedziala co i jak.. a co najlepsze ze niedawno jakis czas temu urodzila i dostala @ po jakims czasie a potem zniknał i ona myslala ze tak ma byc..

Shiraa daj znac koniecznie co i jak, nie denerwuj sie i wypoczywaj..
Bogusia gratulacje obrony.. najwazniejsze ze masz to juz za sobą..
Izunia23 ponoc czkawka u dzieci to nic groznego i najlepsze jest to ze dla nich to jest calkiem normalne..

jutro mam wizyte, badania mam juz porobione.. trzymajcie kciuki:-)

Izunia23 czkawka u maluszków to dobrze. Dziecko ćwiczy płucka.

Nektarynka ja w czwartki wieczorem na TVN Style oglądam program "Ciąża z zaskoczenia".
Jest tam wiele przypadków kobiet, które o dziecku dowiadują się właśnie w trakcie porodu.

Shiraa
czekamy na wieści.

Witam

Jestem wkurzona bo Wam odpisałam i wszystko se poszło bo komp się zawiesił:wściekła/y::wściekła/y: Ale to doprowadza do szaleństwa...więc teraz tylko ogólnie...
Nie było mnie (miło Milusiu, że zauważyłaś:-D) bo miałam cały dzień latania po Katowicach...
o 9.00 pazurki
potem szaleństwo w lumpkach ( w załączniku zdobycze za w sumie 20zł:-p)
0 13.00 fryzjer i delikatna zmiana image (jeszcze nie wiem co o tym mysleć, oswajam się:-p:-p)
i jak już wracałam spotkałam siostrzyczkę no i namówiła mnie na kawkę...
wróciłam padnięta ale szczęśliwa..:-D:-D:-D

Bogusiu007 gratuluję obrony...aj zamykałam edukację w 6 tygodniu ciąży w grudniu i byłam strasznie zdenerwowana...obrona to coś jednorazowego...Bardzo się cieszę, że masz to za sobą:-D

Ciamajdko u mnie rozstępów na brzuchu nie ma, ale pojawiły się na udach:szok::szok: To jest masakra, są małe i jest ich może po dwa na każdym udzie, ale są takie czerwone:wściekła/y: Więc smarowanie, smarowaniem, a co dziedziczne to nas nie ominie:sorry2::sorry2:

Polianno, Shira musicie dużo wypoczywać i uważać na siebie...ja póki co skurczy przepowiadających nie mam i nie miałam...ale też cierpię na twardy brzuch i biorę nospę forte 3x dziennie, i Asmag 3x dziennie no i luteinka...cóż może taki mój urok, ale wolałam się zabezpieczyć...Nie ma też co się stresować tylko spokój no i oczywiście bez zbędnych wysiłków:-):-) Trzymam kciuki żeby było u Was spokojnie...
no i Shiraa niecierpliwie czekam na wieści z wizyty!!!!!!!!!!!!oby same dobre wiadomości...

Bombusiu ty się kobitko nie stresuj tak każdą wizytą...:-D:-D Już teraz MUSI być do końca Twojej ciąży idealnie:tak::tak:

Niunia a ja jeszcze daję radę, męczę się, ale pedicure jak tralalla ale w grę wchodzi tylko krwista czerwień, frencha już bym nie dała rady heheh:-D:-D

Nektarynko kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę mocno zaciśniete, powodzenia:-)

Załączniki

• DSC_3419.jpg
    DSC_3419.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC_3417.jpg
    DSC_3417.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC_3416.jpg
    DSC_3416.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC_3420.jpg
    DSC_3420.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC_3412.jpg
    DSC_3412.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC_3415.jpg
    DSC_3415.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 28
Hej dziewczynki:-)
Wróciłam od lekarza, jeśli chodzi o płeć to od ostatniej wizyty tym razem nic się nie zmieniło;-) i zostaje chłopiec:-D Mały waży 1300 g a ja od ostatniej wizyty mam 2 kg na + Młody zdrowy tyle że ułożony miednicowo więc mam do niego gadać i go przekonywać co by się dziecię zechciało obrócić głową w dół:tak: Ja mam bakterie w moczu więc furagin, vit C i dużo płynów i będzie git. Poza tym reszta w normie. Następna wizyta 22 czerwca. Widzieliśmy syneczka na usg i ruszał tak słodko buzią:happy2: ech... rewelacja... szkoda że nie możemy go częściej podglądać.
Tak przy okazji pytałam lekarza o liczenie ruchów płodu, mówił że to stara szkoła i już się jej nie stosuje bo niepotrzebnie stresuje mamę. Kobieta o niczym innym nie myśli tylko o ruchach i się nakręca. A maluch może np po prostu spać. Dobra muszę na razie kończyć bo mnie mąż ściga od kompa:tak: potem zajrzę. Buziaki dla wszystkich

Heh Hej!!!
Jestem!!! Mam już podłączonego necika!!!
Hurra :-D:-D:-D

Troszkę poczytam, choć pewnie nie odpiszę, bo tyyyle postów.
Przynajmniej już będę na bieżąco :tak::-)

Od razu się wytłumaczę ;-)
Robiliśmy remoncik pokoju z M. , doprowadził ściany do porządku, pomalował :tak:
Jest pięknie :-D Kolorek mamy taki a'la kawa z mlekiem, takie a'la caffe latte :-D
Teraz już jest po remoncie, choć ja jeszcze układam rzeczy ;-)
Kącik dla małego szkraba już czeka pięknie przyszykowany i na mebelki i na niego :-D

Życzę miłego wieczorku :tak::-)
Buziaki :-)

P.S. Gratuluję udanych wizyt!!! :)))
P.S. 2 Ciamajdko, i ja wczoraj zauważyłam u siebie na dole brzucha podobne do Ciebie rozstępy...ach... :(

Ostatnia edycja:
Ciamajdo I takie kobiety myślą, że wszystko wiedzą najlepiej, a ciekawe jaka z Niej matka jest?? Sama bym takiej nie chciała mieć... Ciekawe czy mama tej kobiety waliła kielicha w ciąży :/

Shiraa Daj znać... Trzymam kciuki zaciśnięte:-) Napisz, że wszystko jest ok :-)

Ehtele Dawaj foty w nowej fryzurze ;-) Fajne ciuszki :-)

Bogusia07 Gratuluje obrony :-)

A Ja dzisiaj miałam bardzo fajny dzień najpierw szkoła rodzenia, później ploteczki u koleżanki i zabawa z jej 10mc synkiem :-) Teraz muszę sobie odpocząć tym bardziej, że mój M wrócił z pracy po 18, zjadł obiad i poszedł spać :-)

reklama
Do góry