reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ewelinko nic się nie stało:-D:-D

Bonusowa chyba nie miałam skurczów, ale właśnie twardy brzuszek więc biorę 3x dziennie nospe fortę. Więc jeśli lekarz Ci kazał to bierz bez zawahań nic nie zaszkodzi dzieciątku...możesz do tego dołożyć magnez również 3 x dziennie:tak: Tak czy inaczej musisz odpoczywać...A tak w ogóle to masz dłuuugą szyjkę więc jest ok.

reklama
Witam!!!
U nas nadal ciepło i słonecznie, no lato, zobaczymy co za parę godzin:eek:
Ja mam dziś handrę, chce mi się ryczeć i jest mi źle!
Myślę coraz częściej o porodzie, jak to będzie, a co zrobię jak będę sama w domu,a wody mi odejdą??? a co jak coś sie zacznie dziać podczas porodu???:-:)-(
I jeszcze w DDTVN pokazali chłopca, który urodził siez udarem poporodowym i zbierali kase charytatywnie, no bo go ratują i dobiłam się tym wywiadem oglądając go od dechy do dechy:-:)no::wściekła/y:.Masakra. Oczywiscie jestem sama, bo chłopaki poszli do swoich obowiązków praca, szkoła:(
Musze wyjść do sklepu chociażby po chleb, ale mi się nie chce chodze jak naćpana po mieszkaniu.
Dobrze,żeobiad z wczoraj jeszcze sie został to mam go z głowy!
Na szczęscie maluszek rano kopał to też dobrze!:-)

Zyczę Wam miłego dnia;-)

Ehtele Twoj kot jest rewelacyjny :-D:-D
Bonusowa popieram dziewczyny, ja nie miałam ani skurczy macicy ani twardego brzuszka wiec nie pomoge - chyba limit takich rzeczy juz wykorzystałam na samym początku ciąży.:blink:i mam nadzieje, ze tak pozostanie.

Dziewczyny a gdzie jest LOLA??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczyny :-) Czytałam o skurczach B-H ale wszędzie jest napisane, że mogą łapać nawet co 20-30 minut, a u mnie się zdarzyło co 15 lub 6 min. No i powinny samoistnie ustąpić po około godzinie a ja mam bez przerwy od wczorajszego wieczora. Chociaż w nocy to nie wiem, bo spałam i nic mnie nie obudziło. Pocieszam się tym, że są bezbolesne i szyjka jest długa. Szczerze mówiąc, to gdybym rąk na brzuchu nie trzymała, to nawet bym tych skurczów nie zauważyła :-)

Dzięki dziewczyny :-) Czytałam o skurczach B-H ale wszędzie jest napisane, że mogą łapać nawet co 20-30 minut, a u mnie się zdarzyło co 15 lub 6 min. No i powinny samoistnie ustąpić po około godzinie a ja mam bez przerwy od wczorajszego wieczora. Chociaż w nocy to nie wiem, bo spałam i nic mnie nie obudziło. Pocieszam się tym, że są bezbolesne i szyjka jest długa. Szczerze mówiąc, to gdybym rąk na brzuchu nie trzymała, to nawet bym tych skurczów nie zauważyła :-)

Ogólnie nie mozna dotykać przy tych skurczach brzusia wiec staraj sie tego unikac, zeby nie dotykać, nie glaskac i nie brac gorących kąpieli na razie, nospa + leżenie.I nie denerwuj sie bo to nie pomaga.
Trzymam kciuki, zeby przeszlo:)

Witam was poweekondowo :) i cieszę się, że u was wszystko ok.
Widzę, że nie tylko ja mam ochotę na małe piwko :-) w niedzielę byłam ze znajomymi na grillu, wszyscy piwkowali, a ja soczek... Nie chcę pić nawet tego alkoholowego, bo sam smak piwa by spowodował, że miałabym ochotę na papierosa... palenie rzuciałam niedawno więc jeszcze nie chcę robić sobie ochoty przez picie nawet karmi :)

Bonusowa ja również mam te skurcze, z tym że baaardzo częste. Od 20tc pojawiały się sporadycznie raz-parę razy/dzień. W czwartek miałam ich chyba z 20 :shocked2: z czego jakieś 10 w ciągu godziny (wieczorem). Byłam spanikowana, bo wydawało mi się to za dużo jak na jeden dzień. Ale obyło się bez ip i od tamtego dnia już nie mam tych skurczy tak często. Brzuch mam jednak niemal cały czas twardy. Dlatego przy następnej wizycie (w czwartek) zamierzam zapytać mojego gina czy wszystko ok.

Ogólnie nie mozna dotykać przy tych skurczach brzusia wiec staraj sie tego unikac, zeby nie dotykać, nie glaskac i nie brac gorących kąpieli na razie, nospa + leżenie.I nie denerwuj sie bo to nie pomaga.
Trzymam kciuki, zeby przeszlo:)

Tak zrobię :-) Dziękuję raz jeszcze wszystkim :-)

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie czy macie bóle rozrastającej się macicy?? Ja mam tak od jakiegoś czasu, że strasznie boli mnie kość miednicy, ale od wczoraj to jest ból nie do wytrzymania, pojawia się gdy długo leżę, albo chodzę... A w dodatku dostałam bóli kręgosłupa i to takie, że nie mogę mieszkania odkurzyć, po odkurzeniu jednego pokoju muszę siedzieć ok 10-15 min żeby mi przeszło. W dodatku brzuch mi się stawia jak zaczyna mnie boleć miednica i kręgosłup, ale puszcza po kilku minutach odpoczynku.
(A tak, żeby było jasne co mnie boli jeżeli chodzi o miednicę to jak leżę na boku podniesienie nogi do góry jest prawie niemożliwe.)

Do góry