reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam!!!

Właśnie wykombinowałam,że pójdę do lekarza dziś a nie jutro bo mrę ze strachu :) Myślicie,że w 7 tygodniu (przypomnę,że liczone wg ostatniego usg,które wykazało wtedy dokładnie 5tydz) będzie już serduszko? NIe chcę się niepotrzebnie zestresować...

reklama
witam!!!

Właśnie wykombinowałam,że pójdę do lekarza dziś a nie jutro bo mrę ze strachu :) Myślicie,że w 7 tygodniu (przypomnę,że liczone wg ostatniego usg,które wykazało wtedy dokładnie 5tydz) będzie już serduszko? NIe chcę się niepotrzebnie zestresować...

Ja byłam w 5 tyg 6 dniu i było widać:tak: Także powinnaś już zobaczyć:-)

witam!!!

Ja też dzisiaj idę i już się stresuję co tam zobaczę bo 1,5 tygodnia temu było widać tylko takie delikatne pulsowanie jak to nazwał lekarz.

Witajcie dziewczynki:tak:
Mysle, ze powinnas bez problemu uslyszec serduszko malenstwa:tak:Wiem co czujesz bo ja tez jeszcze nie slyszalam mojej kruszynki a wizyta zaraz po nowym roku wiec nie ma szans zeby nie uslyszec ale ni moge sie juz doczekac:-Dchyba kazda sie obawia, ze nie uslyszy serduszka ale nie ma co sie martwic:tak:Bd dobrze:tak:a na ktora masz wizyte?

Napwno wrzucę zdjęcie! Lekarz wie,ż będę go molestować o wydruk. Najczęściej gdy się ubieram za parawanem to wołam "Pani doktorze, a zdjęcie jest!!?" :) Ma wtedy zawsze czas na szybkie "pstryknięcie" gdyby mu się zapomniało :p

to i ja dam znać po świętach mnie też katar nie ominął zaraziłam się od córci ale nie jest to jakieś straszne katarszysko tylko takie pociągnie nosem jutro wyjeżdżamy na południe i wrócimy dopiero po Nowym Roku więc tydzień będę bez netu niestety ale potem już nie planuje takich wyjazdów co do witamin o których tutaj toczyła się dyskusja to mnie w pierwsze ciąży lekarz nie tylko nie zalecał ale wręcz odradzał a raczej doradzał zmianę sposobu odżywiania witaminki od drugiego trymestru teraz też lekarka póki co nie zalecała witamin no i tak jak wspomniała Rozalka na witaminę A trzeba bardzo uważać co do karty ciązy to przewąznie zkłada się ją na tej wizycie na której lekarz usłyszy serduszko ale są tez lekarze którzy robią to na pierwszej wizycie dokument ważny i warto go mieć zawsze przy sobie
witam nowe sierpnióweczki:tak:
polianna ja też jeszcze nie słyszałam serduszka a wizytę mam dopiero 7 stycznia więc Twoje nerwy nie są mi obce i do 18 napewno dasz radę :tak::tak:

Hej,
Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi nt. ksiazeczek.:-D Mi w pierwszej ciazy gin. dala na 2. wizycie jak mialam wyniki badan. Teraz mam pelno wynikow, a ksiazeczki brak. Ide do lekarza po Nowym, Roku i wtedy juz stanowczo poproszę o ten dokument.
Co do witamin-mi 3 ginekologow (ktorych odwiedzalam ze wzgl. na moje plamienia) zalecali od razu witaminy-kazdy inne. Natomiast w szpitalu podawali mi tylko kwas foliowy. Fajne sa witaminy Pregnavit-zawieraja olej rybi i kwasy DHA.Są o tyle warte uwagi, ze nie trzeba wtedy brac osobno tranu, ktory bralam zarowno w tej ciazy dopoki nie zapisali mi Pregnavitu, jak i w poprzedniej. Inny lekarz zapisał mi Feminatal z Metafolina.:rofl2:
Trzymam kciuki za wszystkie ciężarowki, ktore martwia sie o serduszko. Na pewno wszystko bedzie dobrze :)

reklama
Do góry