reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja nie mówie, ze jest SN bezpieczny. Równie dobrze mogą tam sie pojawic komplikacje. Tylko jak ktoś widzial oba tajk jakby od zaplecza wie na czym każdy polega. Ja osobiście nawet jakbym miała zapłacic za CC na życzenie nie zrobiłabym po tym co zobaczylam osobiście.
Wiadomo zgodzę się na CC jeżeli zdrowie moje i dziecka będzie zagrożone i nie będzie innego wyjścia.Ale nastawiam się na SN i mam nadzieje,z e taki mimo mojej wady serca będzie. No, ale decyzja zapadnie pewnie w maju.
Ja bym tutaj nie wkładala wszystkich lekarzy do jednego worka. Są sytuacje gdzie lekarz woli poczekać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie. W szpitalu tam gdzie chce rodzić czytałam różne opinie, ale nie spotkałam się z opinią, że jakiś lekarzzwlekał z CC tylko dlatego, zeby dostać kase.Wiadomo inaczej jest jak kobieta miała rodzić SN porobiły się komplikacje i tzereba zrobic CC a co innego jak kobieta jest już po terminie. Wtedy najpierw podają kroplówki na wywołanie i sprawdzają czy coś się ruszy a jak nie biorą na CC. Wiadomo, ze CC powina byc zrobiona 2 tyg po terinie jeżeli kroplówki nie działają bo potem juz moze byc niebezpieczne dla dziecka - i wiem, ze w ty moim szpitalu tak wlasnie jest :)
To fajnie ze masz takie informacje o swoim wybrany szpitalu , i życzę Ci żeby wszystko było po Twojej myśli ;-)
ja widziałam porody w Polsce i sama również przeżyłam tam jeden , i szczerze mówiąc nigdy już w Polsce rodzic nie będę ...to co przeżyłam to była po prostu rzeźnia i nie życzę tego nikomu...każda z nas ma własne doświadczenia na podstawie których decyduje o własnym życiu.

reklama
Witam wszystkie mamusie :)
Pogoda narazie namnie bardzo dopisuje widzę. troszke was poczytałam
Bogusia ten twój to niezle ma teksty hehe ja to mam chyba szczescie bo mój P jak mu jecze ze gruba jestem to mi zawsze odpowiada ze nie gruba tylko w ciazy. Cieszę sie bo mnie nie dołuje taka odpowiedzia przynajmniej.
Te tuniczki sa fajne mam podobne ale narazie nic nie chce kupować bo podostawałam ciuchów ciazowych od siostyry ciotecznej od kolezanek wiec ciucham te co mam w czerwcu czeka mnie zakup kurcze mam wesele i musze jakas sukienke sobie kupic a nie wiem jaki bede miala brzuchol, bo rosnie w ekspresowym tempie hehe.
A po tej glukozie zauwazyłam że poprostu słodycze pochlaniam tonami no i lody lody codziennie Magnum mniam . Boje sie ze strasznie utyje kurcze. Ale nie moge powstrzymac apetytu na słodkie. Wczesniej tak nie mialam.
A dzisiaj mialam niespodzianke leze sobie czytam was i kurcze mokro na piesci sie zrobilo hehe chyba wlasnie doznalam uroków siary, ale to chyba dlatego że przygniotlam piers.
Macie racje rodzicie i "teściowie" (jeszcze nie tesciowie legalnie ale moze kiedys) moi są swietni, straszna pomoc. Jutro idziemy łożeczko kupic juz mam upatrzone oczywiście jak sklep bedzie otwarty.

pozdrawiam was dziewczynki :)

Zazwyczaj też mi mój Marcin powtarza, że nie jestem gruba tylko w ciąży, że tak musi być i że na pewno szybko wrócę do swojej pięknej sylwetki sprzed ciąży, a jeżeli nie to i tak jemu będę się zawsze podobać. Po prostu tego dnia wywalił głupi tekst i też nie chciał nic złego powiedzieć po prostu nie pomyślał i następnego dnia zrozumiał, że na mnie takie teksty działają jak płachta na byka :-)

Hejka!
Nie martw sie nie jestes sama... ja tez leze... Ale moze zaczne od poczatku:

Jak pisałam kilka dni wczesniej (może ktoś pamieta:) miałam niepokojace mnie skurcze macicy, do wizyty miałam jeszcze ponad dwa tyg wiec dzwonie do mojego lekarza mówie jaka sytuacja a ten ze mam brac nospe 3x1 tabl i ze mam ojawy przedwczesnego porodu i zebysmy sie jak najszybciej spotkali. Kazał sie umówić na wizyte na nastepny dzien. Tak tez poczyniłam. Zestresowałam sie co niemiara.... łzy mi ciekły same.... koszmar.... i to czekanie:( oczywiscie jak bym sie gorzej czuła poszłabym na izbe ale nawet skurcze uspokoiły sie. Przed wizyta połóżna mierzy mi cisnienie a tam 136/94 :( pieknie... nigdy nie miałam takiego wysokiego:( Po wizycie sie juz troche uspokoiłam bo tragedi nie ma ale dobrze tez nie jest. Brzusio twardy ale szyjka zamknieta i długa, co prawda rozmiekczona na wys 1,5cm. I tak lekarz kazał brac nospe forte 3x1 tabl, magnez i lezec plackiem. Jak do wtorku nie przejdzie to do szpitala. Jak by sie pogarszało to tez jaj najszybciej na izbe. I tak leze sobie od wczoraj, czytam was ale nie miałam ochoty pisac za bardzo. Na razie poprawy nie widze ale gozej tez nie jest... wiec chyba dobrze.
Kruszynka daje o sobie znac co chwile wiec jestam spokojna....

Zazdroszcze wszystkim wyjazdów i spotkan z przyjaciólmi........

Trzymam za Ciebie kciuki, żeby już wszystko było w jak najlepszym porządku :-) Posłuchaj się Dr i leż w łóżeczku, odpoczywaj i nie martw się, bo będzie dobrze :-)

Bombusia Ja już wcześniej myślałam o lewatywie bo chce uniknąć jak największej ilości niemiłych sytuacji podczas porodu (przecież poród sam w sobie jest straszny) więc postanowiłam, że kupie 2 takie lewatywy i jedną zrobię sobie na próbe kilka tyg przed porodem, żeby w czasie porodu wiedzieć co mam robić :-)

A Ja wczoraj byłam na grillu i jadłam zarabiste kiełbaski :-) Później impreza u znajomych,a dzisiaj odwiedziny teściowej więc cały czas się coś dzieję,a Ja na nic nie mam czasu ;-)

Zazwyczaj też mi mój Marcin powtarza, że nie jestem gruba tylko w ciąży, że tak musi być i że na pewno szybko wrócę do swojej pięknej sylwetki sprzed ciąży, a jeżeli nie to i tak jemu będę się zawsze podobać. Po prostu tego dnia wywalił głupi tekst i też nie chciał nic złego powiedzieć po prostu nie pomyślał i następnego dnia zrozumiał, że na mnie takie teksty działają jak płachta na byka :-)

Trzymam za Ciebie kciuki, żeby już wszystko było w jak najlepszym porządku :-) Posłuchaj się Dr i leż w łóżeczku, odpoczywaj i nie martw się, bo będzie dobrze :-)

Bombusia Ja już wcześniej myślałam o lewatywie bo chce uniknąć jak największej ilości niemiłych sytuacji podczas porodu (przecież poród sam w sobie jest straszny) więc postanowiłam, że kupie 2 takie lewatywy i jedną zrobię sobie na próbe kilka tyg przed porodem, żeby w czasie porodu wiedzieć co mam robić :-)

A Ja wczoraj byłam na grillu i jadłam zarabiste kiełbaski :-) Później impreza u znajomych,a dzisiaj odwiedziny teściowej więc cały czas się coś dzieję,a Ja na nic nie mam czasu ;-)

Bogusiu jednak nie jest zalecane robienie lewatywy przed porodem ponieważ moze ona doprowadzić do porodu przedwczesnego dlatego zalecają ją zrobić sobie w domu, ale w I fazie porodu.

Hej

widze, ze dzisiaj poruszane wazne tematy ;-)

Nie mam nic przeciwko lewatywie, a wrecz jestem za i w szpitalu na pewno dam sobie ja zrobic. W domu sama nie bede. Jak dla mnie zupelnie komfortowo zostalo to przeprowadzone i nie mam jakiegos urazu czy problemow z tym. Znacznie bardziej bym sie wstydzila gdyby podczas porodu doszlo do "wypadku" ;-)

Ja rozumiem lekarzy, ze chca by kobiety rodzily SN, w koncu w wiekszosci przypadkow jestesmy do tego przystosowane. Jesli jednak mamy jakies problemy z budowa ciala czy podczas porodu dochodzi do komplikacji, to wiadomo jak najbardziej cesarka. Mam wrazenie, ze duzo kobiet odbiera to, ze lekarze czekaja z decyzja o CC jak znecanie sie nad nia, moim zdaniem zupelnie bledne myslenie. Lekarzom po prostu zalezy by wszystko przebieglo zgodnie z natura i daja czas na to. Natomiast wiele kobiet od razu traktuje to jako rzeznie, brak empatii itp. Ja sie osobiscie z tym nie zgadzam. Porod jest ciezkim procesem, czesto dlugotrwalym i po prostu trzeba sie z tym pogodzic i najlepiej z takim nastawieniem isc na porodowke, ze tak jak moze pojsc szybko i sprawnie istnieje prawdopodobienstwo, ze bedzie szlo ciezko i dlugo. Ja sie meczylam 24h, skonczylo sie vacuum, a i tak chce rodzic SN i w zyciu nie poprosilabym o CC tak sama z siebie. Dopiero jak bede ku temu wskazania medyczne.
Oczywiscie kazda ma prawo wyboru i zdecyduje sama jesli jest u niej mozliwosc wyboru. Z punktu medycznego jednak CC jest zabiegiem operacyjnym a to juz swiadczy o tym, ze to nie jest naturalne tak jak porod SN. Mnie osobiscie mysl o CC przeraza ;-)

Mam nadzieje, ze wszystkie bedziemy mialy lekkie porody, o i juz :-D

Ostatnia edycja:
a ja zakupilam maluszkowi następujące ciuszki :p
slodkie welurkowe ogrodniczki 62/68 (1015669820) - Aukcje internetowe Allegro za 1 zl wow szok cenowy :p
krótkie spodenki ogrodniczki (1015659662) - Aukcje internetowe Allegro za 5 zł :)
wiecej zapłaciłam za przesylke ale co mi tam :p

Bardzo ładne ciuszki, Ty to masz nosa do tego "grzebania" :)
Pajka obejrzałam dziś ten film z Mel Gibsonem "Furia" chyba byłaś na tym w kinie??? Ja ogladałam, bo M ściągnął, dobry, taki inny :)

A my z M wróciliśmy ze spaceru, oczywiście wylądowaliśmy gdzie??? no w Mc Donaldzie, a na czym? no oczywiście na lodach!!! Mój synek chyba ma już przesyt tych lodów, bo mnie kopie teraz, ze hej, ale dobrze niech fika póki ma miejsce:)

Bardzo ładne ciuszki, Ty to masz nosa do tego "grzebania" :)
Pajka obejrzałam dziś ten film z Mel Gibsonem "Furia" chyba byłaś na tym w kinie??? Ja ogladałam, bo M ściągnął, dobry, taki inny :)

A my z M wróciliśmy ze spaceru, oczywiście wylądowaliśmy gdzie??? no w Mc Donaldzie, a na czym? no oczywiście na lodach!!! Mój synek chyba ma już przesyt tych lodów, bo mnie kopie teraz, ze hej, ale dobrze niech fika póki ma miejsce:)

tak oglądałam super mnie sie bardzo podobał :)
no i jeszcze takie cos kupiłam :p
Disney GEORGE śliczny Komplecik Ogrodniczki TIGER (1015849835) - Aukcje internetowe Allegro

Witam was dziewczynki
Pogoda u mnie fatalna. Rano bylo pieknie wiec napalilam sie na spacerek niestety po 30 min znów zaczełam czuc ból z prawej strony. Kurcze jak leżę to jest ok ale jak zaczynam chodzic lub troche posiedzę to strasznie boli. I na dzis nici z moich planów spacerkowych.
Przesliczne ciuszki nakupywałyście super ja tez ostatnio bylam w ciuchlandzie i troszke nakupilam wiec moze jak bede miala mozliwosc to porobie zdjecia.
Apropos lewatywy no to ja sie pewnie zdecyduje ale w szpitalu, zresztą prawde mowiac to podchodze do tego tak ze co bedzie to bedzie zaszlam w ciaze to i jakos urodzic muszę. Wczesniej kobiety rodziły bez lewatywy i dawaly sobie rade. Zobaczymy co przyszłośc przyniesie. Ale narazie jestem za i to w szpitalu.

Prawdę mówiac nie wiem czy jestem zwolenniczką CC czy SN nigdy sie nie zastanawiałam, chociaz chyba w zwiazku z tym że bede rodzic po raz pierwszy i nie mam zadnych doswiadczen ani traum zwiazanych z SN chce rodzic SN, ale uważam ze każda z nas ma swój rozum i zrobi jak chce jak chce zaplacic za CC na życzenie jej kasa i niech placi. Ja narazie chce tylko znieczulenie bo boje sie bólu i narazie jestem przygotowana na SN.

Kurcze jak mi zaczeła ta siara płynąc to kurcze cały czas mam plamki na bluzce, wczoraj z jednej piersi dzis z drugiej. Nie wiem czy nie czekaja mnie noce w biustonoszu i wkładki ( a ja nielubie w biustonoszu spac ble).

pozdrawiam :)

reklama
czy ktoś wie jak usunąć konto na babyboom ???
przejrzałam wszystko i nie widzę takiej opcji...

Do góry