reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

kurczak to dość takio.. bo ja w sumie jestem na feminatalu 400 metafolin +DHA i płaciłam za niego 54zł i to wystarcza na 1 miesiąc.. :-( wczesniej brałam cos innego plus dodatkowo DHA i za samo DHA (mumomega) zapłaciłam 57zł :-(

jesli moge zapytac jakie tabletki DHA pani w aptece polecala?
No właśnie nie pamiętam Nektarynko nazwy :zawstydzona/y: Po majówce wejdę do apteki to jeszcze raz zapytam, bo zamawiałam dla siebie :tak:
Ja właśnie zastanawiałam sie nad tym Feminatalem, ale ta babeczka z apteki właśnie powiedziała, że ona ciążę przeszła na tym Feminatalu N i do tego właśnie osobno ten kwas DHA, którego koszt na miesiąc wynosił ok. 10 zł. :tak:Poza tym w Feminatalu N jest więcej witamin, no i magnez, a pod tym kątem też patrzyłam :tak:
Koszt znacznie mniejszy, bo 54 zł. miesięcznie, a 27 zł. miesięcznie (17 zł. +10 zł. za kwas DHA) to różnica znaczna :tak:
Dam znać po majówce, a jeżeli mi się uda to może jutro wejdę do tej mojej apteki (jest całodobowa), ale nie obiecuję. :tak:

Pajeczko, ciężko było i jest, bo ja nadal do brzuszka Oskarek mówię :zawstydzona/y::-D, ale Szymuś też może być.:tak: Może trochę przestałam zachowywać się egoistycznie i zaczęłam dopuszczać zdanie M. :tak: Wy także wybraliście super imionka Sebuś, Bartuś :-)

reklama
Kiniusiu ja mam też troszkę taki niedosyt że nie będzie Bartuś, ale staram się myśleć pozytywnie :) może mąż zmieni zdanie:p
ja na razie jestem na etapie próbowania wkładek laktacyjnych :)
Powiem tak: Bella jak dla mnie koszmar wkładka lata po całym biustonoszu miałam konkretnie te i nie polecam chyba, ze chciecie je gonić :p Bella, wkładki laktacyjne, Mamma z przylepcem, 30szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
potem zakupiłam jeszcze jednej firmy (nie pamiętam jakiej) ale były takie ostre z brzegu, ze także nie poelcam :( a obecnie mam tej firmy Nuk, krążki laktacyjne, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie i jestem zadowolona :)
Muszę jeszcze wypróbować Gerber, wkładki laktacyjne, 36 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie może któraś z Was je używa bądź używała??
Dziewczyny a po co Wy bierzecie ten kwas DHA??
ja już mówię dobranoc jakoś nie do życia dzisiaj jestem.

Ciamajdka super zestawik :tak::-)

to ja też się pochwalę jaki ja ostatnio ustrzeliłam i już go mam nawet w domu :-) wszystko jest śliczniutkie i wygląda jak nowe :tak:
Fajny zestaw dla chłopca 18 szt. od 0 do 3 m-cy (1003809652) - Aukcje internetowe Allegro

a teraz kupiłam takie półśpiochy jak je zobaczyłam to nie mogłam się oprzeć :-)***EWA*** ___ PÓŁŚPIOCHY BEZUCISKOWE_____ 62 (1005433713) - Aukcje internetowe Allegro

No właśnie nie pamiętam Nektarynko nazwy :zawstydzona/y: Po majówce wejdę do apteki to jeszcze raz zapytam, bo zamawiałam dla siebie :tak:
Ja właśnie zastanawiałam sie nad tym Feminatalem, ale ta babeczka z apteki właśnie powiedziała, że ona ciążę przeszła na tym Feminatalu N i do tego właśnie osobno ten kwas DHA, którego koszt na miesiąc wynosił ok. 10 zł. :tak:Poza tym w Feminatalu N jest więcej witamin, no i magnez, a pod tym kątem też patrzyłam :tak:
Koszt znacznie mniejszy, bo 54 zł. miesięcznie, a 27 zł. miesięcznie (17 zł. +10 zł. za kwas DHA) to różnica znaczna :tak:
Dam znać po majówce, a jeżeli mi się uda to może jutro wejdę do tej mojej apteki (jest całodobowa), ale nie obiecuję. :tak:
Ja też biorę tak jak Nektarynka Feminatal metafolion 400 + DHA i też ubolewam nad tym że sporo kosztuje bo ok. 60 zł na miesiąc to dla mnie dużo.
Kiniusia czyli Ty bierzesz Feminatal N plus dodatkowo ten kwas DHA tak? i to wynosi Cię 27 zł na miesiąc? jak ja pytałam w aptece czy jest coś tańszego to mi powiedzieli że nie ma bo też chciałam kupić oddzielnie Feminatal i kwas :confused:

Dobrej nocy dziewczynki...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
z góry dziekuje bo faktycznie połowe taniej wychodzi..
kwasy DHA są bardzo ważne dla prawidłowego rozwoju mózgu i wzroku.. mnie w ciązy odrzuciło od ryb.. tzn jadam zazwyczaj pstrągi i tylko pstrągi przez mojego tate przyrządzone i to zazwyczaj raz w tygodniu w piątek a to zdecydowanie mało kwasów tłuszczowych z grupy omega 3
poza tym najwiecej kwasów omega 3 jest w rybach morskich a niestety pstrąg nie jest rybą morską.. więc daletego biore dodatkowo DHA

Paula25 tez nad tym ubolewam zze to takie drogie..
wszystko co "ciążowe" to drogie.. tak samo jak ślubne czy na chrzest, komunie.. na tym się nigdy nie oszczędza i zazwyczaj na tym się zarabia..
głupia wiązanka kosztuje powiedzmy 50zł a już ślubna 150-250zł.. to tak odbiegając od tematu :-)

Ostatnia edycja:
Kiniusiu ja mam też troszkę taki niedosyt że nie będzie Bartuś, ale staram się myśleć pozytywnie :) może mąż zmieni zdanie:p
ja na razie jestem na etapie próbowania wkładek laktacyjnych :)
Powiem tak: Bella jak dla mnie koszmar wkładka lata po całym biustonoszu miałam konkretnie te i nie polecam chyba, ze chciecie je gonić :p Bella, wkładki laktacyjne, Mamma z przylepcem, 30szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
potem zakupiłam jeszcze jednej firmy (nie pamiętam jakiej) ale były takie ostre z brzegu, ze także nie poelcam :( a obecnie mam tej firmy Nuk, krążki laktacyjne, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie i jestem zadowolona :)
Muszę jeszcze wypróbować Gerber, wkładki laktacyjne, 36 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie może któraś z Was je używa bądź używała??
Przy synku miałam taki wyciek mleka,ze normalnie cyrki były.Jednorazowe starczały na maks pół godziny,godzine,a w nocy to pieluszka tetrowa sie ratowałam,i tak przez kilka miesiecy.
Na poczatku kupowałam zwykłe jednorazowe,a potem sprawiłam sobie wielorazowe,no ale często trzeba je prac.
medela wielorazowe wkładki laktacyjne 4szt.
A baby Ono?
ja byłam zadowolona.
BABY ONO Wkładki laktacyjne 24 szt.

Te z żelem sa fajne,ale drogie jak nie wiem co.
http://www.allegro.pl/item1022604919_medela_jednorazowe_wkladki_laktacyjne_30_szt.html

zobaczcie co ustrzeliłam na all.. aż jestem z siebie dumna jak nie wiem co:))))))))))))))))
Tani zestaw śpiochów i 2 bluzeczek (15szt) 56/62 (1005422189) - Aukcje internetowe Allegro

to ja też się pochwalę jaki ja ostatnio ustrzeliłam i już go mam nawet w domu :-) wszystko jest śliczniutkie i wygląda jak nowe :tak:
Fajny zestaw dla chłopca 18 szt. od 0 do 3 m-cy (1003809652) - Aukcje internetowe Allegro

a teraz kupiłam takie półśpiochy jak je zobaczyłam to nie mogłam się oprzeć :-)***EWA*** ___ PÓŁŚPIOCHY BEZUCISKOWE_____ 62 (1005433713) - Aukcje internetowe Allegro
Ale sliczności.
Dzień dobry:rofl2:
widać jestem rannym ptaszkiem... obieram już jabłka na racuchy...:tak:

Oj nie tylko Ty,ja tez juz dawno na nogach,bo mój krasnal rozrabia na całego,a jestem z nim sama cały weekend.

Ostatnia edycja:
Pajko - Gerber fajny bo cienki ALE przeciekał... nie dawał rady z moją mleczarnią. Chociaż jeśli chodzi o jakieś szybkie wyjście to faktycznie polecam bo naprawdę drobne te wkładki.Na noc odpada.
Szukam wszedzie wkładek,które najbardziej mi pasowały... :/ Mam kilka sztuk nadal,a nie wiem gdzie kupiłam i jakiej firmy. Poszukam na allegro,może mnie oświeci.

Już chyba wiem. To były Canpol babies, ale takie białe, pakowane w woreczki.
http://www.allegro.pl/item1010513095_wkladki_laktacyjne_canpol_40_szt_25_szt_gratis.html chyba te...

Ostatnia edycja:
reklama
zobaczcie co ustrzeliłam na all.. aż jestem z siebie dumna jak nie wiem co:))))))))))))))))
Tani zestaw śpiochów i 2 bluzeczek (15szt) 56/62 (1005422189) - Aukcje internetowe Allegro

bardzo fajne :)))

super :)

Przy synku miałam taki wyciek mleka,ze normalnie cyrki były.Jednorazowe starczały na maks pół godziny,godzine,a w nocy to pieluszka tetrowa sie ratowałam,i tak przez kilka miesiecy.
Na poczatku kupowałam zwykłe jednorazowe,a potem sprawiłam sobie wielorazowe,no ale często trzeba je prac.
medela wielorazowe wkładki laktacyjne 4szt.
A baby Ono?
ja byłam zadowolona.
BABY ONO Wkładki laktacyjne 24 szt.

Te z żelem sa fajne,ale drogie jak nie wiem co.
Medela Jednorazowe wkładki laktacyjne 30 szt (1022604919) - Aukcje internetowe Allegro

Ale sliczności.

Oj nie tylko Ty,ja tez juz dawno na nogach,bo mój krasnal rozrabia na całego,a jestem z nim sama cały weekend.
mam nadzieje, ze ja tak nie bede miała aczkolwiek teraz już mam małą masakrę :(

Pajko - Gerber fajny bo cienki ALE przeciekał... nie dawał rady z moją mleczarnią. Chociaż jeśli chodzi o jakieś szybkie wyjście to faktycznie polecam bo naprawdę drobne te wkładki.Na noc odpada.
Szukam wszedzie wkładek,które najbardziej mi pasowały... :/ Mam kilka sztuk nadal,a nie wiem gdzie kupiłam i jakiej firmy. Poszukam na allegro,może mnie oświeci.

Już chyba wiem. To były Canpol babies, ale takie białe, pakowane w woreczki.
WKŁADKI LAKTACYJNE Canpol 40 szt + 25 szt GRATIS (1010513095) - Aukcje internetowe Allegro chyba te...

właśnie tej firmy miałam tak mi sie wydaje. Czy w nich leci pasek do przylepiania na całej długości?? bo chyba te miałam co mnie tak obtarły :(

Do góry