reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajeczko, aaaaa :-D No rozglądnę się, pomyślę :tak: Dzięki :-)

Ewelinko
, jak byłam na usg połówkowym, to mój mały był ułożony w główką w dół i wiem, że jest wszystko w porządku :tak:Jeszcze chował główkę "w kręgosłup".
Kiedyś czytałam, że najlepiej, aby maluch był ułożony główką w dół, równolegle do kręgosłupa (czy jakoś tak).
Ułożenie malca wiem, że jest ważne ale to chyba grubo po 30 tygodniu, więc się nic nie martw. :tak:
Jeżeli coś pomyliłam, to mnie poprawcie :tak:
Shyla, helloŁ :-D
Dzięki :-) A przyjęcie w stodole...hmm...jak dla mnie pomysł bomba! Serio! :-)

To w takim razie teraz już nie mam żadnych wątpliwości i raczej tak zrobimy z tymi obrączkami :tak: Myślałam, że raczej pozytywnie nikt mi nie odpowie. :zawstydzona/y: Wasze wsparcie jest dla mnie bardzo ważne :tak:Dziękuję Wam jeszcze raz :-)

A teraz właśnie popijam sobie mleczko z rozpuszczalnym kakaem o smaku karmelowym.
Pyyyychota :-) I słonko wyszło! :-D Hurra, choć na momencik :-)

Kiniusia a co ja tutaj widzę?? Szymuś będzie?? nosliczne imię :) nam się też bardzo podoba, chcielismy tak dać, ale znajomych synek ma tak na imię:)

reklama
Hej!U nas pogoda też się popsuła ale ma tak być wszędzie przez najbliższe dni,nawet ma padać.Ja zostałam teraz sama z Mikusiem a reszta na działce,mały spał tylko godzinkę i obudził się cały spocony-już nie wiem czym go przykrywać.Od kilku dni mamy w sąsiedztwie wesołe miasteczko-przyjeżdżają kilka razy w roku.Hałas straszny,spokój jest tylko rano.
Od dzisiaj biorę witaminki Feminatal N(wcześniej Calibrum po 2 duże tabletki)-chyba dobry jest?mała tabletka,fajnie no i nie były zbyt drogie na 2 miesiące.

A dzisiaj mialam niespodzianke leze sobie czytam was i kurcze mokro na piesci sie zrobilo hehe chyba wlasnie doznalam uroków siary, ale to chyba dlatego że przygniotlam piers.
:)

u mnie to samo dzis,pierwszy raz.Oglądam sobie ciuszki dla małej i tak sie chyba wczulam,że popłyneła mi na bluzkę

WItajcie majowo

Co do luteiny, podobno ma dobre dzialanie na szyjkę, i ćzesto ja się podjae własnie ze względu na nią.
Kiniusia, wydaje mi sie ze srebrne obrączki są ok
A ja leże dalej. Zobaczymy co bedzie jutro. Trzymajcie kciuki.

Hejka!
Nie martw sie nie jestes sama... ja tez leze... Ale moze zaczne od poczatku:

Jak pisałam kilka dni wczesniej (może ktoś pamieta:) miałam niepokojace mnie skurcze macicy, do wizyty miałam jeszcze ponad dwa tyg wiec dzwonie do mojego lekarza mówie jaka sytuacja a ten ze mam brac nospe 3x1 tabl i ze mam ojawy przedwczesnego porodu i zebysmy sie jak najszybciej spotkali. Kazał sie umówić na wizyte na nastepny dzien. Tak tez poczyniłam. Zestresowałam sie co niemiara.... łzy mi ciekły same.... koszmar.... i to czekanie:( oczywiscie jak bym sie gorzej czuła poszłabym na izbe ale nawet skurcze uspokoiły sie. Przed wizyta połóżna mierzy mi cisnienie a tam 136/94 :( pieknie... nigdy nie miałam takiego wysokiego:( Po wizycie sie juz troche uspokoiłam bo tragedi nie ma ale dobrze tez nie jest. Brzusio twardy ale szyjka zamknieta i długa, co prawda rozmiekczona na wys 1,5cm. I tak lekarz kazał brac nospe forte 3x1 tabl, magnez i lezec plackiem. Jak do wtorku nie przejdzie to do szpitala. Jak by sie pogarszało to tez jaj najszybciej na izbe. I tak leze sobie od wczoraj, czytam was ale nie miałam ochoty pisac za bardzo. Na razie poprawy nie widze ale gozej tez nie jest... wiec chyba dobrze.
Kruszynka daje o sobie znac co chwile wiec jestam spokojna....

Zazdroszcze wszystkim wyjazdów i spotkan z przyjaciólmi........

Kiniusia, sliczne imię dla Synka :-D U nas tez będzie Szymon, ale na drugie Krzysztof. Tak więc na forum dwóch Szymonków już jest :-D:-D:-D

ja też chciałam Szymona ale że szwagier ma tak na imię to niestety:(
będzie Bartosz co też bardzo mi się podoba:)
dziewczyny pogoda mi się psuje nad tym morzem a tak chwaliłam cały dzień a teraz takie wiatrzysko i zaraz będzie padać:(

Shyla, jakbym miała kawałek ziemi i stodołę to także bym zrobiła :-) Naprawdę super pomysł :tak:
kasikz, oczywiście trzymam mocno kciuki kochana :tak:
kolumnea, i ja za słodkim jestem, że ho ho :-D Gratuluję pierwszego "wycieku" z piersi :-D U mnie nadal sucho i nic nie chce lecieć :sorry:
Bombusiu, to rzeczywiście rzut beretem :tak: Trzeba sie umówić na spotkanie :tak::-)
A te Twoje naleśniki ciągle mi po głowie chodzą :-D
Pajeczko, no właśnie się zdecydowaliśmy, choć proszę trzymajcie kciuki, żeby mi się nie odmieniło z tym imieniem :-p Była jeszcze propozycja Wiktorek, ale znajomych synuś tak ma na imię i dooopa, a tak Szymuś jest całkowicie wolne wśród znajomych :tak::-)
monika373, i ja od dwóch tygodni biorę Feminatal N (wcześniej brałam Prenatal). Miałam zmienić witaminy na takie z jodem, Pani w aptece doradziła te :tak: A jeżeli bym chciała dodatkowo brać ten kwas Dha (czy jakoś tak), to można zakupić osobno za grosze :tak: Bo w zestawie z tymi witaminkami to dosyć spora cena wychodzi, a i witaminki nie wszystkie, a tak jest super, wszystko jest i cena rozsądna :tak:
Także zakupiłam od razu na 2 m-ce i zapłaciliśmy 34 zł., czyli na miesiąc 17 zł. Jak dla mnie gitara :-)
Rozalko, i Tobie gratuluję pierwszego "wycieku" :-D U mnie póki co sucho, ale jak potem chluśnie, to będzie wesoło (tak coś czuję) :-D
różyczk@, w takim razie leż kochana i odpoczywaj.:tak: Trzymam kciuki, żeby szpital okazał się niepotrzebny. :tak:Jak nie masz ochoty pisać, to nie pisz, ważne, że my wiemy, że jesteś tutaj z Nami :tak: Odpoczywaj :tak:
Cayra, super, że u Was także Szymuś :-) Oczywiście śliczne imię będzie nosił Twój synuś :-p:-D
monika8112, Bartosz to także śliczne imię :-)
Co do pogody, to odpędzaj te chmury, niech chociaż u Ciebie nie pada.

A ja właśnie się obudziłam po popołudniowej drzemce. Z M. się dziś (wcześniej) trochę pokłóciłam, a on wyszedł z domu i...wrócił z różą...:blink::rolleyes: Ach...dawno tak się nie zachował :rolleyes2:
Idę wziąć lody z zamrażarki :evil:
Bakaliowe, zapraszam :-)

Shyla, jakbym miała kawałek ziemi i stodołę to także bym zrobiła :-) Naprawdę super pomysł :tak:
kasikz, oczywiście trzymam mocno kciuki kochana :tak:
kolumnea, i ja za słodkim jestem, że ho ho :-D Gratuluję pierwszego "wycieku" z piersi :-D U mnie nadal sucho i nic nie chce lecieć :sorry:
Bombusiu, to rzeczywiście rzut beretem :tak: Trzeba sie umówić na spotkanie :tak::-)
A te Twoje naleśniki ciągle mi po głowie chodzą :-D
Pajeczko, no właśnie się zdecydowaliśmy, choć proszę trzymajcie kciuki, żeby mi się nie odmieniło z tym imieniem :-p Była jeszcze propozycja Wiktorek, ale znajomych synuś tak ma na imię i dooopa, a tak Szymuś jest całkowicie wolne wśród znajomych :tak::-)
monika373, i ja od dwóch tygodni biorę Feminatal N (wcześniej brałam Prenatal). Miałam zmienić witaminy na takie z jodem, Pani w aptece doradziła te :tak: A jeżeli bym chciała dodatkowo brać ten kwas Dha (czy jakoś tak), to można zakupić osobno za grosze :tak: Bo w zestawie z tymi witaminkami to dosyć spora cena wychodzi, a i witaminki nie wszystkie, a tak jest super, wszystko jest i cena rozsądna :tak:
Także zakupiłam od razu na 2 m-ce i zapłaciliśmy 34 zł., czyli na miesiąc 17 zł. Jak dla mnie gitara :-)
Rozalko, i Tobie gratuluję pierwszego "wycieku" :-D U mnie póki co sucho, ale jak potem chluśnie, to będzie wesoło (tak coś czuję) :-D
różyczk@, w takim razie leż kochana i odpoczywaj.:tak: Trzymam kciuki, żeby szpital okazał się niepotrzebny. :tak:Jak nie masz ochoty pisać, to nie pisz, ważne, że my wiemy, że jesteś tutaj z Nami :tak: Odpoczywaj :tak:
Cayra, super, że u Was także Szymuś :-) Oczywiście śliczne imię będzie nosił Twój synuś :-p:-D
monika8112, Bartosz to także śliczne imię :-)
Co do pogody, to odpędzaj te chmury, niech chociaż u Ciebie nie pada.

A ja właśnie się obudziłam po popołudniowej drzemce. Z M. się dziś (wcześniej) trochę pokłóciłam, a on wyszedł z domu i...wrócił z różą...:blink::rolleyes: Ach...dawno tak się nie zachował :rolleyes2:
Idę wziąć lody z zamrażarki :evil:
Bakaliowe, zapraszam :-)

Kiniusiu śliczne imię i niech Ci się nie odmieni :)) ciesze sie, ze doszliście do porozumienia :) a mowiłaś, ze ciężko będzie:)

Ja też tyle płaciłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kurczak to dość takio.. bo ja w sumie jestem na feminatalu 400 metafolin +DHA i płaciłam za niego 54zł i to wystarcza na 1 miesiąc.. :-( wczesniej brałam cos innego plus dodatkowo DHA i za samo DHA (mumomega) zapłaciłam 57zł :-(

jesli moge zapytac jakie tabletki DHA pani w aptece polecala?

Ostatnia edycja:
Do góry