reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Bombusiu cieszę się ze jesteście...wspaniałą opiekę miałaś..ale to że wyszłaś ze szpitala nie znaczy że masz zachowywac sie zupełnie normalnie..uważaj na siebie słońce!!!

Sarko
NajNaj dla synka

Shyla oj :-( może coś zjadłaś?
U nas wieje zachmurzone jest tak jakos nie przyjemnie

Bogusia wysłałas poleconym???

reklama
madzuijka właśnie normalnie zjadłam śniadanko, soczek , później jabłuszko :tak:
sama nie wiem co się dzieje ehhhh:baffled:
Ok ja jadę , jak się uda to odbiorę dziś moje prezenty dla maluszka :tak::-)
Milego dnia kochane;-)

Ehtele nie martw się!!! Następnym razem zdasz. Taki egzamin to wielki stres i każdy może strzelić gafę. Następnym razem już zdasz!!!!!

Bombusia dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze, a lekarze szybko zareagowali.Odpoczywaj na maksa.

Sarka
sto lat dla synusia!!!!

martitka-26 trochę mnie uspokoiłaś, dziękuję!!! Jeszcze tydzień to się podpytam w szpitalu, ale oni i tak mnie sprawdzą od środka. Tu nie ma badań ginekologicznych w ciąży :(

Aga Natalia - Nic sie nei martw polozna wyczuje jakiekolwiej zmiany. Ja mam usg co miesiac i dodatkowo co 2 tygodnie sprawdzana szyjke u poloznej.

Shyla- Moze mala na cos uciska? albo sie czyms zatrulas?

Sarka 100 lat dla synka, ale Ty masz fajne pomysły ho ho:)
Ehtele nie martw się wiesz, że teraz jest trudno zdać egzaminy na prawko, jesteś ambitna więc na pewno zdasz , trzymam kciuki:)

Wpisałm nr tel. i nr gg na odpowiedni watek.
Będę sie oszczędzać na maxa.
Myslę, ze teraz to każda z nas na każdej wizycie u ginek. powinna zostać zbadana ginekol. jeśli nie ma na badaniu USG szyjki, bo ja się b. dobrze czułam, a na "dole " było lichutko:(

Ostatnia edycja:
Dziękuję jeszcze raz kochane za słówka wsparcia:*:*:*:* Dzisiaj o świcie byłam w Klinice Nefrologii żeby zobaczyć co tam się dzieje. Przyszedł do mnie lekarz i powiedział, że to nie jest cysta tylko złe ułożenie kanalików nerkowych i jakieś zrosty po stanach zapalnych i przez to mieli takie podejrzenia - ale taka już moja fizjonomia. Powiedział, że mam mały brzucholek, a dzidzia potrzebuje miejsca więc się rozpycha i uciska na nerkę stąd aż takie rozszerzenie moczowodu, mam często leżeć na lewym boku, pić mnóstwo, a jeszcze częściej siusiać. No i po strachu - mam dalej wcinać detralex (3 razy dziennie 2 tabl) cyclo 3 forte (3 razy dziennie 2 tabl) rutinoscorbin (3 razy dziennie 2 tabl).
Jak lekarz robił mi USG tym super sprzętem miałam ochotę wyrwać mu głowicę i podejrzeć dzidziusia:D

Ehtele kochanie tak mi przykro....wiem ile to kosztuje nerwów, jak dla mnie głąby to egzaminatorzy bo kasę tylko z ludzi wyciągają w Stanach egzamin trwa 15 min, reszty się cżłowiek uczy i nabiera praktyki gdy sam jedzie w miasto.....Masz doskonałe podejście - bądź zawzięta i się nie poddawaj. W mojej rodzinie jeden brat i kuzyn się poddali i do dzisiaj nie mają prawka bo zdawali 3 razy (jeżdżą naprawdę super) i stwierdzili, że dalej nie ma sensu. Oczywiście dzisiaj żałują i będą podchodzić jeszcze raz do całego kursu....Będzie dobrze słoneczko, a to, że się nie poddajesz oznacza, że jesteś silną kobietką i żaden egzaminator nie zniweczy Twoich planów...

Martitko
całkiem dobrze się czuję, ale wszechobecny obrzęk mnie dobija, fajnie, że już masz 4 zajęcia za sobą:) Bidulko przykro mi że spać nie możesz:( ja ostatnio mam na odwrót, chociaż skurcze budzą w nocy

Martuśka też jestem zdania, że szkoła jest oki:) tak nas psychicznie trochę wspiera:)

Bombusiu jak cudownie, że z wami wszystko w porządku:) Stracha nam napędziłaś

Sarko wszystkiego najlepszego dla synka:)

Marciamaja gratuluję córuni...

Shyla
współczuję tych mdłości,.,,,echh, że one nie potrafią Ci odpuścić...

Miłego dnia brzuchatki.....

Ostatnia edycja:
Bombusia te ż uważam, że szyjka powinna być badana na każdej wizycie. Nietety w Irlandii inaczej podchodzi się do ciąży.
Niby bliźniacza ciąża tu jest traktowana jako większego ryzyka, ale w praktyce jest inaczej.
Moje ostatnie USG na irlandzką służbę zdrowia miałam 8 marca.
A o szyjkę się martwię bo jestem po konizacji i już mam krótszą.
Ostatnio jak byłam prywatnie u polskiego gina, wszystko było ok, ale to juz 4 tygodnie minęły.
Jestem jednak dobrej myśli.

Witajcie!!
Ja już po wizycie. Córeczka (potwierdzona kolejny raz :) ) zdrowa, waży 800g i ma bardzo niezadowoloną minę na zdjęciach ;-) Poza tym wygląda dokładnie jak Olimpia ,mają ten sam nos, tak samo ulożone usta,normalnie deja vu. Pomiar główki i brzuszka idealnie co do dnia na 25t1d, to samo z wagą. Termin z tgo usg wyszedł na 8.08 czyli podobnie jak na usg w 12tc. Miałam pierwsze ktg i teraz już co wizytę. Lekarz nastraszył mnie możliwością zastrzyków w brzuch przez kilka tygodni przed porodem :-/

Z radości,ze wszystko dobrze pochłonęłam jakieś 2000kcal w słodkim - donuty smakują wyśmienicie ;-) eee tam.

Polianno fraxiparyne?
Ale w brzuch w ciazy? ja dopiero po porodzie robiłam w brzuch przed te pare tygodni w ramie..bo w brzuch i zabronili

reklama
Do góry