reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Fiuu zgadzam się z toba!!! madrze gadasz;))
Lusia ty też :)
Shyla nie mam pojecia dlaczego akurat ty przytylas 30g, tylko ty sama wiesz jaki tryb prowadzilas i co jadlas; kazda z nas to inny przypadek, kazdej inaczej rosnie brzuszek, kazda inaczej tyje, jedna pije malo wody i ma duze opuchlizny, inne pija duzo i nie maja - choc to tez nie zawsze reguła... - nie ma co porownywac...mam tylko nadzieje, ze nie przytyję tych 30 kg bo dla mnie bylby to dramat, bo wazylabym ponad 100kg - co nie za bardzo mi sie usmiecha - i nie dlatego ze wygladalabym zel - tylko dlatego ze nie chce byc chora, i nie chce aby moje dziecko bylo chore - DLATEGO chce wierzyc i poki co bede wierzyla, ze moje tycie JEST zwiazane z tym co jem i jaki tryb zycia prowadze, bo narazie widze właśnie duży związek tego co jem i ile tyję w danym etapie ciąży; poza tym mama sporo kolezanek, ktore maja dzieci i u nich moja regula sie potwierdziala - te co sie "obzerały" (jak same te okreslaly) przytyly ponad 20 kg, a te co jadly normalnie po 12-15 - być moze nie zawsze tak jest- specjalistka nie jestem wiec kłocić się nie będę;
poza tym jeśli moja waga wyjsciowa byłaby taka jak twoja czyli niecałe 50kg (wydaje mi się ze tak kiedyś pisałas) to pewnie rozmawialybysmy inaczej

reklama
ups a ja sobie zmierzyłam cisnienie i mam 150/100 i moja lekarka kazała przyjsc jak bedzie pow 150 to chyba troszke wysokie no nie??

trochę wysokie- niby nie powinno przekraczać 140/90 ale powiem ci pajko, że to różnie bywa- zależy kiedy mierzysz jak mierzysz, czy się czyms przejęłaś. Ja też cały czas mierze ciśnienie i jestem w górnej granicy zawsze w okolicy 130-140/80-90

ups a ja sobie zmierzyłam cisnienie i mam 150/100 i moja lekarka kazała przyjsc jak bedzie pow 150 to chyba troszke wysokie no nie??
no to sporo ale jeżeli jednorazowo to nie ma co się przejmować. ja np u lekarza mam zawsze mega wysokie a w domu idealne , lekarz powiedział, że po prostu jestm wrażliwa istota

Fiuu no to sny masz... niezle; mi się śniło chyba miesiąc temu, że urodziłam kota...:/ podbne hehe
Lusia ja też zawsze u lekarzam mam wysokie, a w domku bardzo niskie- stres stres i jeszcze raz stres

ja mam mierzyc 3 razy dziennie tak zalecała lekarka bo ostatnio miałam 140/85 i powiedziala, ze trzeba obserwować. Jak cos mam umówioną wizyte na 10 maja to wtedy podejde. Zobacze jak bedzie dzisiaj przez cały dzień.

Olu ja sie wizytami nie stresuje :) bardziej ekscytuję:pze malucha znowu zobacze:) to chyba dlatego:) ale zawsze miałam u lekarza w normie 120/70 a ostatnio własnie mi podskoczyło. Ale bede mierzyła tak jak mi kazała zobacze.

Fiuu zgadzam się z toba!!! madrze gadasz;))
Lusia ty też :)
Shyla nie mam pojecia dlaczego akurat ty przytylas 30g, tylko ty sama wiesz jaki tryb prowadzilas i co jadlas; kazda z nas to inny przypadek, kazdej inaczej rosnie brzuszek, kazda inaczej tyje, jedna pije malo wody i ma duze opuchlizny, inne pija duzo i nie maja - choc to tez nie zawsze reguła... - nie ma co porownywac...mam tylko nadzieje, ze nie przytyję tych 30 kg bo dla mnie bylby to dramat, bo wazylabym ponad 100kg - co nie za bardzo mi sie usmiecha - i nie dlatego ze wygladalabym zel - tylko dlatego ze nie chce byc chora, i nie chce aby moje dziecko bylo chore - DLATEGO chce wierzyc i poki co bede wierzyla, ze moje tycie JEST zwiazane z tym co jem i jaki tryb zycia prowadze, bo narazie widze właśnie duży związek tego co jem i ile tyję w danym etapie ciąży; poza tym mama sporo kolezanek, ktore maja dzieci i u nich moja regula sie potwierdziala - te co sie "obzerały" (jak same te okreslaly) przytyly ponad 20 kg, a te co jadly normalnie po 12-15 - być moze nie zawsze tak jest- specjalistka nie jestem wiec kłocić się nie będę;
poza tym jeśli moja waga wyjsciowa byłaby taka jak twoja czyli niecałe 50kg (wydaje mi się ze tak kiedyś pisałas) to pewnie rozmawialybysmy inaczej
ale ja się nie kloce tylko rozmawiam ;)
a co jadłam ? praktycznie normalnie bo do 5 miesiaca nie wiedziałam ze jestem w ciąży i nic nie było po mnie widać ;)
w pierwszej ciąży moja waga była 49kg ,teraz wyjściowa waga to 2kg więcej ;)
I dziecko urodziło się zdrowe i duże ważyło 4,5kg ;)
Pajkaa trochę wysokie te ciśnienie, ja ostatnio na wizycie tez miałam ciut wysokie , ale mieściłam się "jeszcze"w normie ;-)

Pajka mi też się wydaję, że nie stresuję się wizytami, zazwyczaj nie mogę się na nie doczekac;) i bardzo się na nie cieszę... ale jak lekarz mi mierzy cisnienie to zawsze 130/140 górne mam, a w domku 90/100 górne

Shyla i przy tym zostańmy, nieważne ile przytyjemy - ważne aby dzieciątko było zdrowe;) a swoją drogą 51 to też maciupeńko;)

reklama
Shyla i przy tym zostańmy, nieważne ile przytyjemy - ważne aby dzieciątko było zdrowe;) a swoją drogą 51 to też maciupeńko;)
dla mnie to nie jest istotne bo liczy się kruszynka ;) może nie zupełnie 51 tak do 53 kg , stabilnej wagi nigdy nie miałam ;)ale tez nie przekraczałam ;)zawsze się chwiała miedzy 51 a 53...

Do góry