reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

jakie pieniadze z ubezpieczenia masz na mysli? czyzbym czegos nie wiedziala?

Chodzi tu o pieniazki z ubezpieczenia na zycie. Jesli jestes gdzies dodatkowo ubezpieczona to firma ubezpieczeniowa czesto wsrod swiadczen oferuje rowniez swiadczenie za urodzenie dziecka. My z mezem dostaniemy po bodajze 1650zl na lebka.

milusia to ci sie przypaletalo tych wszystkich dolegliwosci na raz. Wspolczuje.

Bujaczek tez mi sie ten pierwszy bardziej podoba. Bede zwracac uwage przy wyborze na to, by byl do 18kg - na dluzej starczy :tak:

reklama
Witam:-D:-D

Normalnie jak się nie siedzi przy kompie to ciężko Was nadrobić:-):-) Produkcja powalająca...a nie zauważam tego jak siedzę i na bieżąco odpisuję...:-p:-p
No cóż, jutro czeka mnie ta hawajska impreza i znajomi poprosili żebym muzyki w tym klimacie poszukała bo on jeszcze kończą sprawy remontowe;-) Więc od dwóch dni siedzę i szukam i normalnie w głowie się kręci:-p:-p:-p Ale jestem już całkowicie w klimacie hawajskim...

Dziś u mnie kluski na parze z malinami:-p taką ochotę miałam ...mniam, mniam...

Wuzelek kurier jednak przyszedł;-) więc wszystko mam...

milusia83 przykro mi z powodu Twojego zdrowia, ale Tu ciocia Kalinka musi Ci opieprzyć...:-):-) To wszystko przez to, że za dużo pracujesz:-D:-D:-D musisz zwolnić...do domu!!!!!! do łóżka!!!!! no ale najważniejsze, że Wiktor rośnie jak na drożdżach:-D

sierpien8
gratuluję dziewuszki no i udanej wizyty...

starlet no najważniejsze, że płeć potwierdzona...a diabetolog zalecił jakąś konkretną diete?

Mama Aneta GRATULUJĘ DZIEWUSZKI :-D:-D:-D

m-f22 no to masz niezłą niespodziankę;-);-) Cieszę się, że wizyta udana...:tak:

Ciamajdko:-:)-( brak słów...

bombusiu normalnie musisz się odezwać...

tak dostałam od laryngologa amotaks-antybiotyk , sinupret-lek sekretolityczny , bactroban - maść do nosa i od gina witaminę C-feminellaVagiC-dopochwowe.
Niestety nie wiem jak z dawkowaniem apapu - wiem, że czopki mogą być 4 na dobę.
Naprawdę współczuję - zrób sobie może kompres na tą stronę która Cię boli i połóż się w zaciemnieniu - bo światło też zapewne denerwuje!

Fiuu dziecko w wieku 4 tygodni jak płacze to znaczy, że coś mu dolega, jest głodne itp. Takie małe dzieci nie szantażują ;-) Poza tym takiego małego dzidziuśka matka chciała zostawić?? Przecież takich dzieci z oczu spuszczać nie można! No chyba, że w domu, w bezpiecznym łóżeczku...

Nervita- Wspolczuje kochana, bo z zatokami walcze od 7 roku zycia.Jak bylam mala to stosowalam taka masc rozgrzewajaca od siostr zakonnych z kotkiem i ona naprawde dzialala .Pozniej mialam robione punkcje wrrrr

Polianna- Apap jest dozwolony u kobiet w ciazy.

Milusia- Udaje Ci sie lezec 24h na dobe na lewym boku:(

Nervita- Wspolczuje kochana, bo z zatokami walcze od 7 roku zycia.Jak bylam mala to stosowalam taka masc rozgrzewajaca od siostr zakonnych z kotkiem i ona naprawde dzialala .Pozniej mialam robione punkcje wrrrr

Polianna- Apap jest dozwolony u kobiet w ciazy.

Milusia- Udaje Ci sie lezec 24h na dobe na lewym boku:(

martitka-to ja Ci bardziej współczuję -bo ja to pierwszy i daj Boże ostatni raz !!! Obiecałam sobie, że jak nigdy czapki nie ubierałam -nawet ostrej zimy- tak teraz niech tylko zobaczę wiaterek to od razu coś na głowę !!!

Milusia - nie załamuj !!! ja myślałam, że mi już przechodzi - leciutko boli mnie już tylko - prawa strona szczęki no i ten kaaaataaaar -który nie ma końca !!! buuuu

Ostatnia edycja:
Martitka, a to nie Ty ostatnio pisałaś o drętwieniu i mrówkach w nogach??
Jak czytałam, że trzeba uważać z leżeniem na plecach, bo właśnie to może być przyczyną problemów z kończynami :)
JA nie daje rady dłużej poleżeć na plecach, bo właśnie mróweczki mnie dopadają :)

No no faktycznie naskrobałyście, temat macierzynskiego, wychowawczego wyczerpany;) jeszcze sie w to nie wdrozylam, ale musze powoli, u mnie sprawa wyglada troche inaczej bo mam wlasna firme, wiec jestem jednoosobowym przedsiebiorstwem i troche te zasady sa chyba inne
Urszulka gratuluję udanego usg, gratuluję chlopczyka;) teraz wybór imienia czyli piekne chwile:)
Wuzelek kobietko,... moze jednak te nasze dzieciaczki przed sierpniem sie przestana kryc... licze na wizyte w nastepnym tygodniu.. ale jakos mam przeczucie ze dalej bedzie ??
Ciamajdka... ehhh widzę, że z Tobim to macie troche takiw wybuchowy zwiazek;) ale za to potem zapewne godzenia się jest bardzo miłe;) mam nadzieję, że szybko się dogadacie, bo stresy ci nie potrzebne!
do babci bo oczywiście z T. znowu awantura... duzo by pisać.. czasami to myślę po co my jestesmy razem:baffled::-:)-:)-(
Black_Opal mnie również bardzo podobają się bujaczki, leżaczki, najfajniejszy widziałam w sklepie, był prosty a zarazem bardzo słodki, bo czasem te na necie wydają mi się bardzo plastikowe, jak np ten drugi z fisher price:/ tak mi sie wydaje... myślę, że im prostszy tym lepszy

buziaki, ja lece do pracy ale jeszcze jutro a potem 1,5 dnia weekendu;))3majcie sie cieplo!!!

Kochane w kwestii wyjaśnienia - obecnie na zatoki nie narzekam, zaleczyłam je:) ale pisałam, że też cierpiałam niedawno:)

Martitko jakby lekarz zobaczył co wyprawiam to by mnie chyba zabił, bo ostatnio mało tego nie zrobił jak się spytał czy byłam u okulisty i laryngologa - najlepsze, że wszystko sobie notuje w kompie na każdej wizycie i zawsze wszystko pamięta. Jeszcze nie położyłam się do łóżka, czekam na Darka w biurze i potem wysuwam do domu, ale musiałam tu niestety być od rana. Aż wstyd mi pisać, że nie stosuję się do zaleceń........., ale nerka mi nie dokucza, tylko pęcherz i odbyt...(oczywiście siedzę na poduszce z dziurką) Obiecuję, że od poniedziałku biorę się za siebie, oczywiście z rana nefrolog i proktolog, a później łóżko...

Ehtele miłej imprezki, jeszcze niedawno tak miałam na coś takiego ochotę, a teraz jakoś mnie siły opadły....

Nervitka jeżeli od początku leczysz zatoki to szybciutko o nich zapomnisz, ja się obijałam, chodziłam z 39 stopniami gorączki po mieście, wzięłam gripex na objawy i myślałam, że jest ok. Moim zdaniem zrobiłam coś najgorszego, co mogłam zrobić. Ale leczone zatoki to problem do szybkiego usunięcia. Także się nie martw i uszy do góry kochana:)

Ostatnia edycja:
reklama
Milusia- Ja tez taka uparta jestem, ale zobacz ja sobie odpoczelam przez 2 tygodnie i wszytsko juz jest wporzadku i moge nawet wrocic do pracy hehe
polez w domku, zrelaksuj sie i zdrowko wroci:)::):)

Do góry