reklama
Joanna Zofia
Zaangażowana w BB
A wymiotujesz? ile czasu od jedzenia, robiłas badanie? Ciałka ketonowe pojawiają sie podobno jak żołądek zaczyna trawic siebie?Bardzo czesto pojawiają sie w ciązy. Przeważnie nie jest to nic strasznego
Nie wymiotuję raczej ale mam straszliwe mdłości od paru tygodni w ostatnich dniach prawie się ruszyć nie mogę, żeby nie biec do ubikacji, ale w sumie nie wymiotuję za to mam straszliwe kłopoty z żołądkiem - albo w jedną albo w drugą stronę
rzeczywiście badanie robiłam na czczo i miałam straszne ssanie w żołądku, mam nadzieję, że to dlatego ten wynik... bo już się nastraszyłam cukrzycą ciążową, a że predyspozycje rodzinne są... i boję się wyjeżdżać jutro za granicę, w te góry gdzie do lekarza daleko...
krakowianka79
nowalijka
plecy zaraz mi same odpadną....sprzątanie nie jest dobre na krzyże.... cholibka :/ jak ja sie do swiat wyrobie!
NIE przemęczałabym się tak pozdrawiam
Joanno - skonsultuj wyniki z lekarzem. Ale wydaje mi sie że to raczej nic złego tylko po prostu długo nie jadłaś. A pewnie dodatkowo organizm był osłabiony złą dieta. Wiec po prostu musisz trochę się lepiej odżywiać:-)U mnie ostatnio (jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży) też pojawiły sie ciałka ketonowe i rzeczywiście nie jadłam chyba od 14 , potem tylko coś zagryzła i naczczo robiłam wyniki wiec pewenie to sie wzięło stąd. Co do wyjazdu w góry? Jeśłi masz się bać to może lepiej sie wstrzymaj.
Ja pytałam się pani dr co z wyjazdem na świętabo też mam dosyć daleko.Powiedziała że jeśłi nie będe panikowac to mogę jechać. Bo generalnie na pocżatku mogą pojawić sie plamienia i wtedy mam nie panikować i zwiekszyc dawkę duphastonu i wziaść jeszcze luteinę i wrócić mogę dopiero 3 dni po ustaniu plamienia. Oczywiście jadę. Ale zostałam pouczona:-)
Ja pytałam się pani dr co z wyjazdem na świętabo też mam dosyć daleko.Powiedziała że jeśłi nie będe panikowac to mogę jechać. Bo generalnie na pocżatku mogą pojawić sie plamienia i wtedy mam nie panikować i zwiekszyc dawkę duphastonu i wziaść jeszcze luteinę i wrócić mogę dopiero 3 dni po ustaniu plamienia. Oczywiście jadę. Ale zostałam pouczona:-)
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Witaj,Dziewczyny, wyszły mi w moczu ciała ketonowe 15 mg/dL - nie mam pojęcia co to oznacza!!!! doczytuję sobie różne rzeczy, ale tylko się bardziej wystraszam w poprzednim badaniu 2 dni temu ich nie było, za to wynik ogólnie był gorszy... nie wiecie, czemu one się nagle pojawiły i co z tym zrobić? martwię się...
ciała ketonowe mogą pojawić się z następujących
- Głodówce lub drastycznych kuracjach odchudzających
- Diecie ubogowęglowodanowej
- Diecie bogato-tłuszczowej
- Uporczywych wymiotach
- Gorączce
- Zatruciu ciążowym
- Kwasicy cukrzycowej
- Biegunkach
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
hej dziewczyny,
troche mi zajeło czytanie, ale wiem że u Esch wszystko git, co mnie bardzo cieszy. tak coś czułam cholerka i chyba nawet pisałam o tym na forum :-)
widze, że w wiekszości u Was wszystko ok. u mnie też, poki co udaje mi sie bez problemu utrzymać tajemnice. mam tylko koszmary związane z Wigilią. dobrze, że pojutrze przyjezdza Tatuś, bo zimno tak spać samemu
buziaki dla wszystkich, bo nie wiem, kiedy znów sie pojawie.
troche mi zajeło czytanie, ale wiem że u Esch wszystko git, co mnie bardzo cieszy. tak coś czułam cholerka i chyba nawet pisałam o tym na forum :-)
widze, że w wiekszości u Was wszystko ok. u mnie też, poki co udaje mi sie bez problemu utrzymać tajemnice. mam tylko koszmary związane z Wigilią. dobrze, że pojutrze przyjezdza Tatuś, bo zimno tak spać samemu
buziaki dla wszystkich, bo nie wiem, kiedy znów sie pojawie.
milusia83
No witaj Martuśka Podejrzewam, że przed Świętami mało będziemy miały czasu żeby tu zajrzeć.
Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki.
P.S. Jutro idę do mojego lekarza, który będzie prowadził moją ciążę Bardzo się boję (bo podobno jest rewelacyjny), znowu będę miała USG dopochwowe i badanie przedmiotowe
Być może dostanę fotkę starszego już fasolątka
Całuski słonka:*:*:*
Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki.
P.S. Jutro idę do mojego lekarza, który będzie prowadził moją ciążę Bardzo się boję (bo podobno jest rewelacyjny), znowu będę miała USG dopochwowe i badanie przedmiotowe
Być może dostanę fotkę starszego już fasolątka
Całuski słonka:*:*:*
Cześć dziewczyny!
nie wiem co się dzieje, ale czasami mnie coś tak delikatnie zakłuje w dole brzucha, już sama nie wiem czy to pęcherz, macica czy Bóg wie co jeszcze ale zaczynam świrować. Czy Wy też tak macie ?? do tej pory nic takiego nie odczuwałam , boję się :-(dzisiaj rano robiłam Betę HCG i przeciwciała różyczki bo nie wiem czy miałam
nie wiem co się dzieje, ale czasami mnie coś tak delikatnie zakłuje w dole brzucha, już sama nie wiem czy to pęcherz, macica czy Bóg wie co jeszcze ale zaczynam świrować. Czy Wy też tak macie ?? do tej pory nic takiego nie odczuwałam , boję się :-(dzisiaj rano robiłam Betę HCG i przeciwciała różyczki bo nie wiem czy miałam
milusia83
Madzikk nie martw się ja na początku miałam sama nie wiem jak to opisać, z brzuchem różne dolegliwości, kłucia, wykręcania, ściski, parcie na pęcherz itp.
Moja ciocia mówiła mi, że gdy była w ciąży to każdego miesiąca w dniu, w którym dostałaby okresu, miała takie objawy jak na miesiączkę.
Moja ciocia mówiła mi, że gdy była w ciąży to każdego miesiąca w dniu, w którym dostałaby okresu, miała takie objawy jak na miesiączkę.
Ostatnia edycja:
reklama
polianna
Fanka BB :)
Ja dziś nieco posprzątałam - każdego dnia będę ogarniać inny pokój.
Dzisiaj zmykam na świąteczne zakupy - nadal mam katar i lekki kaszel,ale muszę bo nikt tego za mnie nie zrobi. Jestem dobrej myśli.
Farbowałam włosy - musiałam bo ciemne odrosty przy prawie platynowych włosach były OCHYDNE. I co? I właściwie niewiele mi się zmieniło,farba średnio się przyjeła. Chyba pozostanie mi przyciemnić kolor ,żeby do sierpnia nie czuć się jak potwór. Grunt to dobre samopoczucie.
Widzę, że wszystkie jesteście takie zapracowane Niewiele tych postów przybywa... Gdyby nie ból piersi (po bokach nie mogę się nawet dotknąć) i sporadyczne mdłości nie pamiętałabym o tej ciąży. Przyznaję nawet, że zdarza mi się zapominać. I oczywiście jak juz sobie "przypomnę" to schizuję czy aby napewno wszystko jest ok i czy 29 .12 usłyszę serduszko. Ajjjć
Dzisiaj zmykam na świąteczne zakupy - nadal mam katar i lekki kaszel,ale muszę bo nikt tego za mnie nie zrobi. Jestem dobrej myśli.
Farbowałam włosy - musiałam bo ciemne odrosty przy prawie platynowych włosach były OCHYDNE. I co? I właściwie niewiele mi się zmieniło,farba średnio się przyjeła. Chyba pozostanie mi przyciemnić kolor ,żeby do sierpnia nie czuć się jak potwór. Grunt to dobre samopoczucie.
Widzę, że wszystkie jesteście takie zapracowane Niewiele tych postów przybywa... Gdyby nie ból piersi (po bokach nie mogę się nawet dotknąć) i sporadyczne mdłości nie pamiętałabym o tej ciąży. Przyznaję nawet, że zdarza mi się zapominać. I oczywiście jak juz sobie "przypomnę" to schizuję czy aby napewno wszystko jest ok i czy 29 .12 usłyszę serduszko. Ajjjć