reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

rozszyfrowane skróty
GS średnica pęcherzyka ciążowego
CRL długość ciemieniowo-siedzeniowa (odległość między główką a kością ogonowa)
BPD wymiar dwuciemieniowy główki
HC obwód główki
AC obwód brzuszka
FL długość kości udowej
AFI indeks płynu owodniowego
ASP akcja serca płodu

reklama
Hehe, no mi to już wywaliło brzuch więc zaczynam powoli wierzyć ;)

Zapisałam się na następne zwykłe USG na 21.01, ale się zastanawiam czy jest już wtedy sens robić USG 3D? Orientujecie się może w tej kwestii? Bo ja bym bardzo chciała, ale lekarz nic nie mówił a ja się oczywiście nie dopytałam:(

Aha i jeszcze się chciałam zapytać czy dostałyście kartę ciąży i zaświadczenie o ciąży (takie do becikowego:D)

wg mojej wiedzy usg 3d nie ma sensu na tym etapie.
karty nie dostałam, bo usg robił mi osobny lekarz od usg. dostane na wizycie czyli 6.01 i to wystarczy. nie trzeba wtedy miec zaswiadczenia.

rozszyfrowane skróty
GS średnica pęcherzyka ciążowego
CRL długość ciemieniowo-siedzeniowa (odległość między główką a kością ogonowa)
BPD wymiar dwuciemieniowy główki
HC obwód główki
AC obwód brzuszka
FL długość kości udowej
AFI indeks płynu owodniowego
ASP akcja serca płodu

o, to może u mnie G to tutaj GS, bo pewnie by sie moglo zgadzać - 35mm pęcherzyk i 7,5 zarodek. nawet wg proporcji na zdjeciu by pasowało.
dzieki :)
to jeszcze zostalo mi C8 (moze to CRL?) i R10 :p

Witam przyszle Mamusie:-)
Jestem nowa na forum:-)Mam termin na 13 sierpnia, ale nie widzialam jeszcze mojej fasolki tylko pecherzyk:-(i lekarz nie pow ktory to tydz:-(Dopiero po nowym roku mam usg:-(

rany, dziewczyny, ale mam zgona :-(. mam wrazenie ze siła moich miesni podczas cwiczen spadła o 40%, w dodatku chce mi sie spać, boli głowa, mdli mnie i mi sie odbija nawet po łyku wody. czuje sie tez jakbym miała gorączke. mam nadzieje, że nie bierze mnie zadne cholerstwo...jutro 6h w pociągu do domu i 5 dni ukrywania ciąży. w dodatku Mój bedzie dopiero w środe w nocy albo w czwartek w południe, zalezy co wywinie pogoda.

ide do łóżeczka. 3majcie sie cieplutko wraz z fasolkami i dobranocka :-)

P.S. dawajcie znac na bieżąco oczywiście, mnie jutro cały dzień nie ma wiec pewnie bede miała sporo do nadrobienia :-p

a gdzie reszta sierpnióweczek ?? gdzieście się pochowały?? lista długa a tutaj cisza jak makiem zasiał

martuśka dasz radę z ukrywaniem ja to robię od dwóch tygodni:-D i mam nadzieję że jeszcze tydzień dam radę

Ja jestem, jestem, ale z doskoku, ponieważ jak z trasy wrócił mój M., tak ciągle przy kompie siedzi i gra :sorry: To takie moje duże dziecko ;-)
Marzenixx, bardzo mi przykro :-(
martuśka85, Lionne86, super że po dzisiejszych wizytach wszystko ok :-) No i fasoleczki już widziałyście :-)
Kachaa87, gratulacje :-) Fajnie, że do Nas dołączyłaś :-)
Dziewczyny, idę się położyć, bo zasypiam na stojąco.:confused2:
Nie wiem jak jutro na zajęciach wytrzymam :confused2::eek:
Życzę Wam dobrej nocki :-)
Do jutra :-)

reklama
hej dziewczyny :)
tak sobie czytam Wasze rozmowy i myślę, że tak mało wiem. do lekarza idę dopiero pod koniec grudnia. właściwie jedyne, co wiem, to że test ciążowy pokazał 2 jednoznaczne kreski. no i te piersi... jakby były po jakimś wypadku czy uderzeniu. i czuję w brzuchu, że się COŚ dzieje, przed zrobieniem testu myślałam, że to znaki nadchodzącej miesiączki.
trochę mnie przeraziło te 60% poronień :(

Do góry