reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

no dzieki, dzieki, ja tez sie baaardzo ciesze. dzidziuś ma już 7,5mm (to mozliwe, że tak dużo?), ale o serduszku nie mówił o ilości, tylko że w ogóle bije (więc pewnie jakos w normie, skoro powiedział, że wszystko grejt) :]

tak, 8.08 orientacyjnie, ale wiadomo jak to jest :-p

no i jeszcze na Lionne86 czekamy, tez miała miec dzis usg, jest chyba tylko dzień później od nas

P.S. wie któras co zonacza R10, C8 i G35? bo sa tez takie dane na zdjęciu jak teraz patrze, a nic o nich nie wspominał

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się popołudniowo :-)
Witam nową forumowiczkę i sierpnióweczkę magdę.wu :-)
Oczywiście trzymam kciuki za dziewczyny, które dzisiaj mają gina lub/i USG :-)
Jak wrócicie, od razu się chwalcie :tak:
Pajkaa, ja śpię podobnie-min. 10-11 godzin :zawstydzona/y::tak::-) Dobrze, że się w miarę dobrze czujesz :tak: Wzdęcia....hmmm....i ja z nimi walczę :zawstydzona/y: A piersi, chyba się już przyzwyczaiłam, czuję się jakbym miała w nich kamienie-tak bolą, ale już wolę to, niż mdłości :tak: Jeszcze co do wzdęć, to zapytałam się mojej lekarki o wszystko, ale nie o to :zawstydzona/y:

ja ide do lekarki w poniedziałek wiec sie jej podpytam, jak bede wiedziala, to naapewno dam znac :-D

no dzieki, dzieki, ja tez sie baaardzo ciesze. dzidziuś ma już 7,5mm (to mozliwe, że tak dużo?), ale o serduszku nie mówił o ilości, tylko że w ogóle bije (więc pewnie jakos w normie, skoro powiedział, że wszystko grejt) :]

tak, 8.08 orientacyjnie, ale wiadomo jak to jest :-p

no i jeszcze na Lionne86 czekamy, tez miała miec dzis usg, jest chyba tylko dzień później od nas

P.S. wie któras co zonacza R10, C8 i G35? bo sa tez takie dane na zdjęciu jak teraz patrze, a nic o nich nie wspominał

Ojej nie zauważyłam, w takim razie trzymam kciukasy jeszcze za Lionne 86.
Co do wielkości, to bardzo możliwe, maluszek powiększa się każdego dnia o 1 mm. Mój miał 8, 5 mm
buziaki

Ja też byłam dziś na USG i na szczęście wszystko jest ok :)))

martuśka85 i milusia83 wygląda na to, że we 3 jesteśmy na tym samym etapie :) Też wg lekarza mam termin na 08.08, chociaż suwaczki różnie pokazują. Fakt faktem, że jestem w 6t6d :)

Badanie USG mojej fasolki przebiegło bardzo szybko, aż czuję niedosyt ;)
Orientujecie się co znaczą skróty: CRL i YS? Bo z tych emocji i wzruszeń nie dopytałam się wszystkiego tak jak trzeba ;)

Mój dzidziuś ma CRL 7,7mm i YS 4,3, serduszko bije 140 uderzeń na minutę.

Lekarz z uśmiechem stwierdził, że wszystko jest ok, ale napiszcie proszę jakie Wy miałyście wyniki to sobie porównamy :)

Martuśka Wiesz one pokazują na początku ile dzieciaczek ma:)
Ja się kieruje tą stronką, naprawdę rewelacyjna, jak tylko zaczynam nowy tydzień, to oglądam po kilka razy
7 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 7 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
buzialki,

Pajeczko na pewno zobaczy:) 6 tydzień i 1 dzień to już spory osesek:) Nie wiem czy serduszko będzie dobrze widoczne, no ale zobaczymy:)

Lionne no to brawo:) Bardzo się cieszę, że i u Ciebie wszystko w porządeczku. U mnie wielkość 8,5 mm i 118 uderzeń na minutkę. Wiem też, że wielkość pęcherzyka żółtkowego w normie:)

Ostatnia edycja:
No Wy to macie tempo pisania :D Zanim napisałam swóją wiadomość to już stronę dopisałyście :)

Niestety martuśka85 nie wiem co znaczą te skróty, na moich zdjęciach ich nie ma... albo jeszcze ich nie odnalazłam :D Są za to jakieś inne, w necie chyba trzeba poszperać i spr co oznaczają.

milusia83 póki co masz największa fasolkę z nas trzech :)

Powiem Wam, że strasznie się bałam tego badania, czy wszystko będzie ok, ale teraz coraz bardziej wierzę w to, że faktycznie mamy dzidziusia :)))

no do mnie tez właściwie dopiero doszło. ale na zdjęciu wyglada to tak mizernawo, że na pewno to uwierze za jakies 2 miesiące jak brzucho mi wyskoczy i bedzie czas na kolejne usg pewnie ;-)

reklama
Hehe, no mi to już wywaliło brzuch więc zaczynam powoli wierzyć ;)

Zapisałam się na następne zwykłe USG na 21.01, ale się zastanawiam czy jest już wtedy sens robić USG 3D? Orientujecie się może w tej kwestii? Bo ja bym bardzo chciała, ale lekarz nic nie mówił a ja się oczywiście nie dopytałam:(

Aha i jeszcze się chciałam zapytać czy dostałyście kartę ciąży i zaświadczenie o ciąży (takie do becikowego:D)

Ostatnia edycja:
Do góry