reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja rozmawiałam ostatnio z ginem na temat tego terminu i on powiedział,że muszą wciąć pod uwagę terminy z USG, bo jak pojde do nich 31 lipca, to będę tak naprawdę w 38tygodniu a nie 40 jak OM wskazuje... i 12 sierpnia (przykładowo) nie będą mi sztucznie wywoływać porodu "bo przeterminowana o 2 tygodnie" tylko uznają to za 40 tydzień... Hmm...
No cóż. Napewno moja dzidzia jest młodsza o te 1.5 tygodnia względem OM i tego się będziemy trzymać.

reklama
No tak, ale to wyszlo juz na pierwszym usg ;-)
A mi chodzi o to, ze na pierwszym usg wychodzi np. 15 sierpnia, a w 23 tygodniu 5 sierpnia bo dzidzia ma predyspozycje by byc duza ;-)

Witajcie kobietki :cool2:
sierpnien8, kasia2506- gratuluję córeczek:-)
milusia- miałaś farta- 150 to całkiem fajna kwota;-), ale tak jak Ty też bym myślała o osobie,która zgubiła te pieniążki:sorry2:
puchatka- okropna wizyta,jak tak można, przecież za darmo tam nie chodzisz. Kaskę za Ciebie dostaje i jeszcze łaskę robi:no::wściekła/y::no::wściekła/y:
panienka- zdrowiej szybciutko kochana:tak:;-)
Wszystkim dziewczynom,które mają jakieś bóle życzę, żeby jak najszybciej mineły i nigdy nie wracały!!!!!!!!!!! Odpoczywajcie dużo kobietki:tak:;-)

Życzę Wam dziewczynki miłego dzionka :-):tak:;-)

Witam kochane brzuszki!!!

wpadam zdać relację z mojej wizyty:

- Fanek fikał koziołki, piruety, z pępowiny zrobil skakankę i strzelał uśmiechy, minki, machał rączkami i nóżkami - ADHD słowem.

- Ja niewiele go czuję, ale lekarz powiedzial że wszystko jest pięknie - z resztą sama widzialam :]

- waży 340g. długości ciemieniowo siedzeniowej nie dał sobie zmierzyć ;-)

- jest piękny.. widok małej buźki w 3D napawa radością... marszczył nosek, robil miny machał rączką... CUD-MIÓD!

- jest zdrowym, silnym chłopakiem. podobnie jak Olo jest większy niż wypada w tym wieku. za miesiąc robimy test obciążenia glukozą, a wyniki mam wzorcowe - niczego mi nie brakuje, niczego nie mam za dużo.

jesteśmy mega szczęśliwi :-):-):-):-):-):-):-)

a na nadchodzące święta życzę Wam kochane brzusie spokoju. żeby was dzieci pokopały porządnie, żeby mężowie traktowali Was jak królowe :-D i żeby teściowe były grzeczne na rodzinnych spotkaniach. Goście się i podjadajcie smacznie! Twardego jaja i długiej kielbasy jak mówi mój mążuś :-D:-D:-D:-D:-D

Ciamajdko, jak miło, że do nas zaglądasz:) Nam też się tęskni za Tobą, trzymaj się cieplutko:)

Olusiu no wiem wiem:) Ja też należę do tych osób, które, albo coś gubią, albo psują. Od momemntu, w którym zgubiłam kilka cennych rzeczy, wszystkiego pilnuję jak oka w głowie:)

Kasia2506 gratuluję kochana drugiej psioszki:) oj fajnie mieć dziewuszki:) Na pewno będziesz miała z nich pożytek w domciu:)

Puchatko aż brakuje mi słów na Twoją wizytę,,,,co za chamstwo, ciekawe czy tak samo obchodzili by się z kimś z rodziny....

Nektarynko, co do profesjonalnych to jak najbardziej nie:D Profesjonalny masaż to niezły ból, to nie jakieś mizianie, plecy są potem przekrwione, a na drugi dzień człowiek się czuje jakby był pobity:D

Alaa wszystko będzie dobrze kochana....

Polianko no właśnie takie boleści nas chyba ostatnio dopadają

Bogusia86 faktycznie Twój maluch już jest spory:) Ale kochana lekarze mówią, żeby nie kierować się USG wykonanym po 15 tc, gdyż tylko do tego czasu widać jak maluch naprawdę rośnie, od 20 tc maluszki rosną bardzo intensywnie, ale później zwalniają....

Wuzelek też pozdrawiam bardzo gorąco:):):)

Starlet całkowicie się z TObą zgadzam:)

Mf-22 no mam nadzieję, że to wszystko minie

MArulka kochana cudownie, że wszystko oki z maluszkiem:D jak pięknie to ujęłaś "marszczy nosek" aż łezki się kręcą w oku:)

A ja również życzę, aby Zmartwychwstały Chrystus obudził w nas miłość, ciepło, radość oraz wewnętrzny spokój ducha......
Dzisiaj Wielki Piątek no i Wielki Post.....W nocy już nie mogę spać, kręcę się z boku na bok, jest mi bardzo duszno, ale czuję, że to tak od przepony, bo macica mi się bardzo podniosła- jest już sporo ponad pempkiem i brakuje mi oddechu:)
Z mężem zamawiamy sobie łóżeczko i materac:D Naprawdę bardzo okazyjnie:D:D:D:D od producenta ŁÓŻKO KUTE KAMILA 160X200 NISKI PRZÓD !! (980414448) - Aukcje internetowe Allegro i do tego materac MATERACE MATERAC LONDON 160X200 LATEKS MEMORY (969013499) - Aukcje internetowe Allegro więc nareszcie się wyśpie, a obecnie śpimy na rozkładanej sofie:D:D:D:D W sumie jak mierzyliśmy to śpimy na metrze:D:D:D

dziewczynki czy moge sie załamac??
byla moja tesciowa i oczywiscie przyniosła ciuszki:)
wszystko fajnie i pięknie tylko kolor różowy. Czy mam rozumieć brak akceptacji z jej strony wnuka?? Tyle razy jej mowilam, ze to bedzie chłopak

O kurcze no to faktycznie,,,,:nerd: Jeszcze rozumiem jakieś neutralne kolory, ale róż jest faktycznie niezbyt, potem będą mówić, "o jaka piękna dziewczynka"...
Nie denerwuj się Pajeczko, może poproś, aby wymieniła kolor

O kurcze no to faktycznie,,,,:nerd: Jeszcze rozumiem jakieś neutralne kolory, ale róż jest faktycznie niezbyt, potem będą mówić, "o jaka piękna dziewczynka"...
Nie denerwuj się Pajeczko, może poproś, aby wymieniła kolor

na razie siedze i becze bo mam juz tej całej sytuacji dość:( bo oprocz tego sie mnie wypytuje czy nie wolałabym jednak córki to co mam usunąć ciąże bo bedzie synuś??

reklama
Pajeczko nie denerwuj się....na spokojnie wytłumacz, że bardzo cieszysz się z synka:), że odziedziczy nazwisko:D i takie tam:) do takich ludzi trzeba jasno mówić......

Do góry