reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam dziewczyny taka ładna pogoda , a mi sie nie chce siedzieć w pracy , najchętniej to bym poszła na jakiś spacerek:))))))))
byłam u dentysty , ząb zrobiony , i jak narazie nie boli , ale w czwqartek znów mnie czeka wizyta
humor mi jakoś dzisiaj nie dopisuje do tego od czasu do czasu pobolewa mnie w prawym boku:((((((((

reklama
ładna? u mnie wieje, jest gruba warstwa chmur i tylko kilka stopni :(
a tez chetnie bym poszła na spacerek. kurcze no nie doczekam sie tego jutra :p

No obiad zrobiony czekam na męża żeby wszamać pieczone ziemniaczki z piekarnika ze schabem pieczonym w rękawie, coś w stylu z pomysłu na...:-D:-D

fiuufiuu
pochwal się jak wyglądają te ręczniczki:-D

milusia83 w Sosnowcu dziecięcych nie ma w lumpkach, chodziła i szukałam ale w Katowicach na każdym rogu i ciuszków dla maluszków mnóstwo...

bogusia007 współczuję ekscesów...:-(

polianna no makabra...ja właśnie zjadłam i czekam aż Olek się obudzi...

rozalka i jak tu nie marudzić na NFZ? prywatnie żaden lekarz sobie na to nie pozwoli... po prostu brak słów...

Na początku ciąży też trochę w lumkach pokupowałam tylko nie śmiejcie się nie znałam płci, marzyłam o dziewuszce więc różowo...oto one...

Załączniki

• DSC_2426..jpg
    DSC_2426..jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC_2429..jpg
    DSC_2429..jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC_2433..jpg
    DSC_2433..jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC_2436..jpg
    DSC_2436..jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 25
No obiad zrobiony czekam na męża żeby wszamać pieczone ziemniaczki z piekarnika ze schabem pieczonym w rękawie, coś w stylu z pomysłu na...:-D:-D

fiuufiuu
pochwal się jak wyglądają te ręczniczki:-D

milusia83 w Sosnowcu dziecięcych nie ma w lumpkach, chodziła i szukałam ale w Katowicach na każdym rogu i ciuszków dla maluszków mnóstwo...

bogusia007 współczuję ekscesów...:-(

polianna no makabra...ja właśnie zjadłam i czekam aż Olek się obudzi...

rozalka i jak tu nie marudzić na NFZ? prywatnie żaden lekarz sobie na to nie pozwoli... po prostu brak słów...

Na początku ciąży też trochę w lumkach pokupowałam tylko nie śmiejcie się nie znałam płci, marzyłam o dziewuszce więc różowo...oto one...
ciuszki rewelacja- nie sa cale rozowe wiec spokojnie mozesz w nie ubrac Olka- ja bym tak zrobila:)))))))))
ja kupouje rozowe a zobaczymy czy 30 marca na polowkowym sie potwiedzi hehehehehe

No dobra, to biorę się za odpisywanie ;-)

Niuunia, ja także myślę, żebyś nie słuchała takich historii. :tak: Na pewno gdyby lekarka mogła, to by odratowała malucha...Co do ząbków, to mi został 1 do zrobienia i 1 do wyrwania (ale on dopiero zrobi out po porodzie).;-) Za tydzień masz usg… super! :-) Ten tydzień szybko zleci. Gratuluję pierwszego kopniaka.:-D
Avenitta, hej :-)

Pajka, jutro masz wizytę, super, że jesteś spokojna, bo wszystko na pewno jest super. :-) Heh, zarąbisty widok jak widać jak chłop się cieszy.:-D
m-f22, hej :-)

Kolumnea, gratuluję synusia. :-)Kolejny sierpniowy chłopczyk. :-D Za chwilę dopiszę go do Ciebie na liście. :tak: Co do chińskiego horoskopu, to i w moim przypadku się nie sprawdził.;-) Mój M. co prawda ogólnie tak nie szaleję póki… nie wejdzie ze mną do sklepu z rzeczami dla dzieciątka.:cool2::-D Oczywiście na każde usg chce iść ze mną i jak widzi malucha to od razu wielki banan na jego twarzy się pojawia :-D:-D:-D

Shyla, trzymam mocno kciuki, aby jutro udało się załatwić z mieszkaniem.:tak::-) Jeszcze raz gratuluję, że z maluszkiem wszystko super. :-) Wiem, wiem, że u Ciebie jeszcze nie ma 20 tygodnia. Dobrze, ze tak ładnie maluch rośnie. :tak: Mój też nadrabia tygodnie. :-D No cóż taki urok i niech rosną zdrowo wszystkie sierpniowe dzieciątka.:tak: A z tymi ponad 4 kg, to Ty mnie nawet nie strasz… ;-) Co do płci, to skoro tak czujesz, to na pewno tak będzie :tak::-)

Cayra, ale fajnie, ze już jutro masz USG. :-) Ja w czwartek, ale to zwykłe. Na 3d/4d może później się wybierzemy :tak:

Duralex, trzymam kciuki, żeby katarzysko odpuściło :tak:, wiem jakie to nieprzyjemne i jak sie męczysz...

Bogusia007, oby szybko przeziębienie odpuściło. :tak: W Łodzi też cały dzień szaruwa i ogólnie tak nieprzyjemnie. :baffled: Mój M. też myje teraz za mnie okna i całkiem, całkiem mu to wychodzi. :tak: Trzymam mocno kciuki, na pewno prywatnie to lekarz nie będzie Ci robił żadnych problemów ze zwolnieniem.:tak: Jesteśmy z Tobą kochana.:tak:
Starlet,hej :-)

Ehtel, moja dzidzia też dzisiaj spokojna i też czasem się martwię czy wszystko ok., ale pewnie leniuchy odpoczywają, aby później nam dać czadu.:-D Śliczne ciuszki zakupiłaś.:tak: Dzięki za linka do tego sprzedawcy. Na pewno się przyda. :tak:Teraz dojrzałam następne ciuszki dla Twojego malucha. Śliczne:-)

AgaS, i ja trzymam mocno kciuki. :tak: Odpoczywaj dużo kochana :tak:

Polianna, gratuluję połówki ciąży :-)

Martatt, ja także uważam, że musisz być konsekwentna, bo inaczej on się nauczy, że co odwali to i tak go powitasz z otwartymi ramionami. On musi się przekonać, że z Tobą nie ma tak łatwo i to wy jesteście dla niego najważniejsi. Nie udawaj przed nim, że coś się złego dzieje z dzieciątkiem. Jeszcze raz powtórzę: bądź konsekwentna, jeżeli mówisz do niego i dajesz mu ultimatum, to tego się trzymaj. Wiem, ze jest trudno, ale potem będziesz z siebie dumna, bo robisz to dla siebie i dla tego maluszka co nosisz go pod serduszkiem. Trzymam mocno kciuki! :tak: Aha, widzę, ze Twój facet to nie potwór ;-), lecz człowiek który popełnia błędy, ale Ty też nie możesz go nauczyć, ze te błędy może sobie bezkarnie popełniać. Co do wróżki, no to widać dobra była. Ja bym nie miała odwagi iść do wróżki…:no: Super, ze u Ciebie tak ładnie się wszystko spełniło.:tak: Co do gimnastyki, to ja nie robię żadnej, ale nawet pozwolenia od lekarz bym nie miała, do tej pory mam zakaz na małe co nie co z m., a co dopiero gimnastyka.;-)
Zielona, hej hej :-)

Kasia2506, jutro na pewno będzie lepiej! :tak: A co do spotkania z kibelkiem, to może dzidziusiowi coś nie posmakowało?
Puchatko, mam nadzieje, ze fizycznie już lepiej?:tak:
Fiuu, jak tam Twoje pisanie? ;-) Także gratuluje tych niezwykle drogich zakupów.;-) I ja takie sumy zostawiam w ciucholandach, ale ręczniczków nie udało mi się jeszcze zdobyć. :dry: I ja jestem wyznawczyniom ciucholandów. :-D

Black_Opal, mamusie są kochane.:tak: Co prawda moja mi tego nie zrobi ze względu na to, że jest po operacji, ale zawsze ciepłe słowo powie. :tak: A okna u mnie to myje M.:-) Co do ciucholandów, to poszalejesz, poszalejesz. :tak: W kurtkach zimowych jest rzeczywiście ciężko, ale już niedługo. ;-)
Kassia181, cieszę się, ze ból brzuszka Ci przeszedł. :tak: Ja mam łożysko na tylnej ścianie i też nie czuję takich mocnych kopniaków (no może kilka razy się zdarzyło), a właśnie takie smyrania. :tak: Zakup super.:-)
Milusiu, no to fajnie, że trzymanie kciuków się przydało.:-) To fakt, że taki delikatny wiosenny deszczyk to sama przyjemność. :-D Co do kopniaczków, to mój maluch jest dla mnie delikatniejszy niż Twój dla Ciebie, ale z czasem pewnie się to zmieni.:-) Poza tym i u mnie jest nadmiar tłuszczyku, więc jest dobra amortyzacja. ;-) Co do myśli i lęków, to codziennie zadaję sobie sama kilkadziesiąt pytań, ale wiem, ze wszystko będzie dobrze. Co do ciucholandów, to ja nie chodzę do takich specjalnych dla dzidziolków, tylko do takich zwykłych, tam też mają dla maluchów rzeczy. :tak::-)

Martuśka, super, że jesteś zadowolona z wizyty.:tak: Paczuszka także na pewno się przyda.:-) I u Ciebie już jutro usg.:-) Trzymam kciuki, aby maleństwo pokazało czy jest chłopcem czy dziewczynką. :tak: Co do obciążenia, to ja mam 12 kwietnia, mam iść na 7.30 rano, pobiorą krew, wypiję glukozę, mam siedzieć godzinę, pobiorą drugi raz krew i znów siedzieć mam godzinę i znów pobiorą krew.:tak: Nie wiem czy tak samo będzie u Ciebie, może inaczej? Doczekasz się jutra, doczekasz się. :tak::-) Ja się czwartku doczekać nie mogę.:-D
Rozalko, współczuję Ci tego koczowania porannego. Za wcześnie na połówkowe na pewno nie było, bo przecież Ty już masz ponad 21 tygodni ciąży.:tak: Bzury wygaduje ten lekarz, może rzeczywiście, za bardzo mu się nie chciało, bo miał dużo pacjentów, ale dla mnie to nie jest tłumaczenie…:dry::baffled:
Ina, i u mnie szaro i buro, więc gratuluję ładnej pogody.:tak:

A ja czekam na M. jak wróci z pracy i zjemy obiadek. :tak: Idę sie trochę położyć. :-)

ciuszki rewelacja- nie sa cale rozowe wiec spokojnie mozesz w nie ubrac Olka- ja bym tak zrobila:)))))))))
ja kupouje rozowe a zobaczymy czy 30 marca na polowkowym sie potwiedzi hehehehehe

a ja narazie kupiłam tylko 2 pary bodów w kolorach uniwersalnych - żółte i zielone :-D
na poczatku czułam, że bedzie chłopak, teraz mam przeczucie, że babeczka. chyba jednak troszke wolałabym chłopca, ale sama juz nie wiem, bo mi się zmienia co chwila :-p
zobaczymy jutro, dobrze, że od rana dzień totalnie zajety, to jakos wytrzymam do tej 17, bo prosto z miasta do gabinetu. obym nie czekała znow prawie godzine na wejscie :p

Kiniusia, w takim razie Tobie życze doczekania do czwartku. i dzieki za info :)

Ostatnia edycja:
milusia83 ja w ogole nie czuje kopniakow- od czasu do zcasu tylko laskotanie ale to tez nie czesto. pewnie dlatego ze mam lozysko na przedniej scianie i jestem 11 kg na plusie wiec pewnie lada dzien poczuje ale zaczynam sie lekko martwic.

a oto moje dzisiejsze zakupy za caly 1 zł.
Zobacz załącznik 228012

prześliczny różowy pajacyk :-)

śliczne :-)

Shyla, trzymam mocno kciuki, aby jutro udało się załatwić z mieszkaniem.:tak::-) Jeszcze raz gratuluję, że z maluszkiem wszystko super. :-) Wiem, wiem, że u Ciebie jeszcze nie ma 20 tygodnia. Dobrze, ze tak ładnie maluch rośnie. :tak: Mój też nadrabia tygodnie. :-D No cóż taki urok i niech rosną zdrowo wszystkie sierpniowe dzieciątka.:tak: A z tymi ponad 4 kg, to Ty mnie nawet nie strasz… ;-) Co do płci, to skoro tak czujesz, to na pewno tak będzie :tak::-)

kiniusia ja nie straszę , mowie jak było u mnie z pierwszym synkiem :-) tez rósł jak na drożdżach, a przy urodzeniu okazało się ze ważył 4,5kg:-D

a ja jak zwykle przytargałam cudeńka do domciu:-D

reklama
Shyla to dawaj zdjęcia...;P Dziś dzień chwalenia się z zakupów:p

fiuufiuu na prawdę niezle...tym bardziej, że taki ręczniczek najtaniej to 20 zła trzeba miec przynajmniej dwa:p

Do góry