reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

bogusiu...ja w ogóle nie rozumiem dlaczego masz takiego problemy z L4. Mój lekarz wystawia je bez problemu,jeśli pacjentka chce. Co prawda doszukał się teraz przyczyny,która wyklucza mnie z pracy, ale wychodzi z założneia że ciąża to czas odpoczynku... hmm...

Ehtele: teraz i ja zaczynam się stresować,bo ten mój bąbel nie dał dziś w ogóle znaku życia. A przcież jeszcze wczoraj trochę kopała i codziennie mnie kopniakami budziła a teraz cisza... Świrujemy.

reklama
Jak się chodzi po lumpkach to można znaleźć naprawdę niezłe rzeczy ;-) Moja bratowa ostatnio kupiła swojemu synowi oryginalne spodnie Lee z metkami za 30zł :-D Jak je zobaczyłam to zdębiałam ;-) W sklepie trzeba by było jeszcze jedno zero dodać :-D

Bogusiu w razie czego to nie bój się zmiany lekarza. Jakby miał być lepszy to widzę same plusy takich zmian :tak: Jeżeli Twoja ciąża do tej pory przebiegała bezproblemowo to nawet nowy lekarz nie będzie się musiał specjalnie zapoznawać z Twoim przypadkiem ;-) Wystarczy karta ciąży i już :-)

Polianno, Ethele
nasze dzidzie mają jeszcze sporo miejsca w macicy i ruchy są wyczuwalne w zależności od tego jak się ułożą. My też mamy czasem twardszy sen i kopniaki z rana nas nie obudzą ;-) Na pewno wszystko jest ok i jak się Wasze skarby będą odwracały znów w stronę zewnętrzną to dostaniecie po takim kopniaku, że ho ho :-D

Ostatnia edycja:
a ja dziewczyny mam dzis fatalny dzien jestem tak nerwowa ze az mnie brzuch boli... poszlam do ogolnego lekarza , ale on mi niewystawil zaswiadczenia tak wiec wystawil mi zwolnienie do piatku , a w piatek ide do ginekologa bede chyba blagac o zwolnienie niewiem czy mi da ale powiem jaka jest chora sytuacja w pracy a jak nie to zostaje mi tylko zmienic lekarza niewiem tak dziwnie bo juz polowa ciazy ale niewiem na prawde co robic

Oj to widzisz obie mamy pechowy dzień.
Nie dosć,że rano multum ludzi na pobranie krwi(do tego jeszcze ktos zasłabł)i koczowałam w laboratorium ponad godzinę,to jeszcze lekarz powiedzial,ze mam przyjsc za tydzien na USG połówkowe,bo za wcześnie,hmmmm...:confused:
Chyba mu sie nie chciało,miał duzo pacjentów i dzis sie spieszył strasznie.:confused::no::wściekła/y:

W piatek chyba sie wybiore prywatnie,no cóż kaske tzeba wydac,ale cos sie dowiem w końcu.

Kasia 181 jestesmy prawie na tym samym etapie ciązy i ja też jak juz dziś wspominałam nie czułam jeszcze żadnego kopniaczka tylko smyranie i też nie często ale myslę, że nie mamy się czym martwić jeszcze trochę i będziemy czuły porządne kopniaki. A potem będziemy błagały o troche spokoju hehe. Tak sobie tłumaczę ;-):-)

Ja powiem szczerze, że nie przyszło mi nawet do gowy zeby w ciuchaczu kupic cos maluszkowi. Ale teraz jak Was czytał to dostałam oświecenia, że może i ja bym zaszła i zobaczyła co mają dla maluszków, tym bardziej, że ceny tych mikroskopijnych ubranek w normalnych sklepach przyprawiają o bół głowy. Muszę to jeszcze przemysleć. :-)

własnie zadzwonilam do innego ginekologa i przedstawilam cala sytuacje jaka jest umowilam sie na piatek prywatnie na 18.40 mam nadzieje ze to dobry krok;-)

Bogusia.. jesteśmy z Tobą :-) Jak Ci się nie spodoba to zawsze możesz zmienić na jeszcze innego :-D

Ja Ci tylko powiem, że mój gin nie robi żadnych problemów ze zwolnieniem. Na wizycie na której zakładał mi kartę ciąży od razu zapytał czy chcę iść na zwolnienie. Wtedy jeszcze nie chciałam ;-)
Jakiś czas później postanowiłam się wybrać na zwolnienie i powiedziałam mu, że chciałabym już do końca ciąży na nim zostać. Oczywiście powiedział, że nie ma sprawy i zapewnił, że u niego to żadnych problemów ze zwolnieniami nie ma :tak: I tak sobie siedzę już od stycznia w domku :happy2: Na całe szczęście, bo nic nie robiąc mam bóle brzucha, a co dopiero by mogło być jakbym do pracy dzień w dzień chodziła :baffled:

Ostatnia edycja:
Szczerze mówiąc to ja tego nie rozumię jak gin. może nie chcieć dać zwolnienia, a tym bardziej przedłużyć go. Przecież to tylko my wiemy jakąmamy pracę i czy damy radę (nie tylko fizycznie)

hej Kobietki,
wrocilam od ginka i przytyłam ponad pół kilo, więc został kilogram do wagi sprzed ciąży. może na następnej wizycie 12.04 ;) jednak dostałam prezencik-paczuszke od HIPPA i bardzo przydatny poradnik na temat wszystkich przydatnych w ciąży i z małym dzieckiem miejsc w Warszawie. naprawde super, także zwracam honor mojej przychodni :)
mam iść na badanie glukozy z obciążeniem. wiecie może jak to wygląda, tzn. ile trzeba czekać między jednym a drugim?

a jutro ok. 18 usg i wreszcie sie dowiemy czy facecik czy babeczka we mnie mieszka :D

no to czekamy na dobre wiwesci z usg :))
milusia83 ja w ogole nie czuje kopniakow- od czasu do zcasu tylko laskotanie ale to tez nie czesto. pewnie dlatego ze mam lozysko na przedniej scianie i jestem 11 kg na plusie wiec pewnie lada dzien poczuje ale zaczynam sie lekko martwic.

a oto moje dzisiejsze zakupy za caly 1 zł.
Zobacz załącznik 228012

ładne :)

własnie zadzwonilam do innego ginekologa i przedstawilam cala sytuacje jaka jest umowilam sie na piatek prywatnie na 18.40 mam nadzieje ze to dobry krok;-)

to trzymam kciuki, zeby ten wystawił l4 dziwie sie, ze tamten lekarz robi problemy, ale czasami takie debile sie zdarzają wiec sie nie przejmuj :)

reklama
Black_Opal - ;) oby... wariujemy a potem się okazuje,ze wszystko ok. Ale tak to już jest...

Bogusiu - to napewno dobry krok, skoro lekarz cię umówił wiedząc jaki masz problem :)
Rozalko- za wcześnie??????? Co za bzdura.

Do góry