reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Paweł kupuje mi takie świeże teraz wczesniej mrozone ale tez te mrozone mi nie podchodzą. A te świeze chodz pewnie z dużą zawartościa chemii całkiem dobre :)

To już są świeże? No proszę:))) Ja to mało po sklepach chodzę to nie widzę, a jak już wpadnę to jak burza pyk cyk wiem co chcę i wypadam:) Nie lubię tracić czasu na niepotrzebne rozglądanie się- a tu widać, że potrzebne:)

Milusiu, dziękuję za miłe słowo i tak tak, już wiem NIC NIE BĘDĘ JUŻ UDAWAĆ, OBIECUJĘ, JESTEM GŁUPIA!!!!
A to może boleć takie kopnięcie? Myślałam, że to zawsze jest takie przyjemne uczucie:) A co do Twoich obaw to też nachodzą mnie podobne myśli, bo wszystko po kolei mi siada- najbardziej kręgosłup.... na jutrzejszej wizycie zapytam, czy już mogę ćwiczyć.

Właśnie Dziewczyny, czy robicie sobie jakąś gimnastykę? Może któraś chodzi na jogę albo pilates?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wczoraj przed zaśnięciem miałam jakieś dziwne lęki, czy sobie poradzę, jak to będzie za kilka tygodni, czy dam radę, dlaczego mam takie parcie na pęcherz, dlaczego mi puchną kostki, czemu brzydnę. Dzidziuś się bardzo kręci i kopie jak szalony, naprawdę nie wiem czy wy też tak mocno odczuwacie kopniaczki, czasem aż się zwijam a co to będzie potem??? Najbardziej mnie boli jak kopie w okolice pęcherza i pempka, echhh. Jak leżę i kopie jest oki, ale jak jadę samochodem, albo stoję w sklepie to porażka:D

Kochana nie tylko ty tak masz, powiem szczerze, że czasem jak tak się zastanawiam to ja nawet nie wiem jak dzieciątko ubrać...w czym powinno spać, czy przykrywać go kołderką czy ma spać w śpiworku, czy po kąpieli zakłada się czapeczkę...tak w sumie trywialne rzeczy, ale nie chciałabym błędu popełniać...w rodzinie jestem tę pierwszą z dzieckiem...a znajomi cóż, każdy inne rzeczy mówi...mam nadzieję, że ta wiedza, która wydaje mi się teraz kosmosem, jest instynktowna i przyjdzie wraz z pojawieniem się Aleksandra na świecie...:p
A kopniaczki bolesne bo chudzinka jestes a u mnie tluszczyk trochę amortyzuje:p
Moje dziecię od dwóch dni kopie, ale malo i mnie to martwi...więc widzisz i tak i tak nie jest dobrze...bo my ciężarowki zawsze coś znajdziemy żeby się pomartwić...:)

Ehtele kochanie dzięki za miłe słówka.....mam nadzieję, że wzajemnie będziemy się tu dzielić wiedzą i spostrzeżeniami, bo ja mam w rodzinie dwóch braci, którzy mają dzieci, ale bracia to bracia. Z tymi kopniaczkami to faktycznie jak nie kopie też jest źle, bo się martwię i takie koło zamknięte. CO do tłuszczyku, to skarbie, z której strony ty go masz:D:D:D chyba w piersiach, no ale tam kopniaczków nie czuć:)

hej... mam niezly problem i niewiem co normalnie robic . optoz to przed chwila dzwonili do mnie z pracy ze musze isc do swojego ginek. o zaswiadczenie ze jestem zdolna do pracy potem zas do zakladowego a potem do kadr tylko rychlo wczas zadzwonili bo moj ginekolog dzis tylko do 12 byl a on przyjmuje tylko w poniedzialki i w piatki masakra robia tylko pod gorke .. tak jestem zdenerwowana jak bylam w piatek w pracy poinormaowac to nic o tym nie mowili koszmar co tu robic poradzcie prosze bo juz niewiem czy isc do ogolnego po zwolnienie czy jak?

W piersiach to na pewno trocchę się zgromadziło również:)
Mam nadzieję, że tam najwięcej hehh:p

Dokładnie tutaj podzielimy się wiedzą...zazdroszczę doświadczonych braci:)

poza tym polecam tego sprzedającego:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

kupuje tam: 2x okrycie kąpielowe, 2x kocyk, 2x smoczek, łańcuszek do smoczka, 3x półśpiochy, 2x śpiochy, butelkę, gruszkę do nosa, 3xkoszulka niemowlęca, 2x rękawiczki niedrapki,zestaw do pielęgnacji paznokci, szczotęczkę na palec do mycia buźki (ząbków) i zestaw welurowy spiochy plus kaftanik...
w sumie wyszło z przesyłką 250 zł, ceny na prawdę niskie bo porównywałam z innymi sprzedającymi...

Poczytałam-ale tego natworzyłyście:szok:;-)
Co do filmiku z porodu to uważam, że całkiem fajny-kobieta w ogóle nie zmęczona, ładnie współpracowała z położną, a i ta fajna-konkretna:tak:
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci:-) Ja wybieram się dopiero 1 kwietnia na USG połówkowe połączone ze zwykłą wizytą-może więc czegoś się dowiem-chyba że moje dziecko znowu będzie siedzieć na pupce i nie rozchyli nóżek;-) Ubranek tez na razie nie kupuję-czekam na płeć-chociaż ostatnio w Tesco kusiło mnie-powstrzymałam się:tak:
Coś mnie brzuszek pobolewa, poleżałam trochę z Basią i jakby przeszło...

Shyla, Martatt,Ehtele-super ciuszki:tak:
Niuunia, MamaAneta-widzę, że i Wy stosujecie podobną politykę w stosunku do ubranek-czekamy na płeć:tak:
Pajkaa-mój dzidziuś też cały czas wypina coś-albo główkę albo pupkę:-D
Aga-trzymam kciuki, żeby wszystko było tym razem dobrze:tak:
Bogusia-zdrowiej szybko:tak: No i niestety z tym zaświadczeniem tak jest, że jak jesteś ponad 30 dni na zwolnieniu to musisz od
być taką pielgrzymkę po lekarzach inaczej nie przyjmą Cię do pracy:dry:
Kolumnea-gratuluję chłopca:happy2:
Marttat-myślę, że jeżeli zmieniać faceta to teraz, bo później, tak jak już któraś napisała, będzie bardzo trudno:sorry2:
Niuunia-gratuluję pierwszych ruchów-doczekałaś się:-)
Shyla-super, że wszystko ok-no a dzidzia rzeczywiście duża:cool2:
Milusia-mnie Basia tak bombardowała w pierwszej ciąży-teraz jest jakby spokojniej:tak:
Joo-ja nie hartuję brodawek:no: Jak się karmi dziecko to na początku bardzo boli, ale to kwestia kilku dni, dopóki nasze piersi się do tego nie przyzwyczają:tak:

Bogusiu a nie możesz zadzwonić do tego swojego lekarza, może dałoby radę żeby Ci wypisał? Ale jeśli nie to nie masz innego wyjścia, próbuj u ogólnego chyba że pójdziesz do innego lekarza szybko. Bo może to musi być ginekolog? W sumie ja nie będę radzić, bo nie znam się to niepotrzebnie się tylko wypowiadam.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci:-) Ja wybieram się dopiero 1 kwietnia na USG połówkowe połączone ze zwykłą wizytą-może więc czegoś się dowiem-chyba że moje dziecko znowu będzie siedzieć na pupce i nie rozchyli nóżek;-) Ubranek tez na razie nie kupuję-czekam na płeć-chociaż ostatnio w Tesco kusiło mnie-powstrzymałam się:tak:
Coś mnie brzuszek pobolewa, poleżałam trochę z Basią i jakby przeszło...
Marttat-myślę, że jeżeli zmieniać faceta to teraz, bo później, tak jak już któraś napisała, będzie bardzo trudno:sorry2:

Nie nie nie, o zmianie faceta to nie ma mowy:) chyba nie znasz osoby, która by rozwaliła swój udany związek z powodu napicia się dwóch piw raz na tydzień? :p
Hehe, na USG w Prima Aprillis:) Śmisznie:) Ale ja też mogę tak trafić bo mój 21 tydzień trwa od 25marca do 2 kwietnia postaram się, żeby mnie zapisała jak najpóźniej bo lepiej widać, ale cierpliwość moja się już kończy i szaleję z tej niewiedzy!!!
Co do pobolewania to niedobrze... Może no spa? Mi zawsze pomaga jak coś tam czuję.

Ostatnia edycja:
hej Kobietki,
wrocilam od ginka i przytyłam ponad pół kilo, więc został kilogram do wagi sprzed ciąży. może na następnej wizycie 12.04 ;) jednak dostałam prezencik-paczuszke od HIPPA i bardzo przydatny poradnik na temat wszystkich przydatnych w ciąży i z małym dzieckiem miejsc w Warszawie. naprawde super, także zwracam honor mojej przychodni :)
mam iść na badanie glukozy z obciążeniem. wiecie może jak to wygląda, tzn. ile trzeba czekać między jednym a drugim?

a jutro ok. 18 usg i wreszcie sie dowiemy czy facecik czy babeczka we mnie mieszka :D

reklama
milusia83 ja w ogole nie czuje kopniakow- od czasu do zcasu tylko laskotanie ale to tez nie czesto. pewnie dlatego ze mam lozysko na przedniej scianie i jestem 11 kg na plusie wiec pewnie lada dzien poczuje ale zaczynam sie lekko martwic.

a oto moje dzisiejsze zakupy za caly 1 zł.
k 004..jpg

Do góry