reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

Dzień dobry :-)!

mamacia007 mój synek też nie przepada za napojami (woli moje mleczko).
A czy Twój Adrianek lubi owoce?
Mój samych owoców nie zje, a z kleikiem czasami zje, a czasami nie.

Nikaa to dobrze, że Oliwka w nocy ładnie śpi.
Trzymam kciuki, żeby dzisiejsze szczepienie nie było bardzo bolesne.
Adrianek w spacerówce był w pozycji prawie leżącej tzn. pozycja ciała była taka, jak przy siedzeniu, tylko ciężar opierał się na plecach (w naszej spacerówce niestety nie ma możliwości całkowitego leżenia).
Wczoraj ustawiliśmy siedzenie też w takiej pozycji, a on sam usiadł, żeby jeszcze lepiej widzieć.
Adi musiał się przesiąść do spacerówki, bo z gondoli wyrósł. Poza tym, jak kładłam go na pleckach, to pupcia z nogami przeważała, zsuwał się i w efekcie zajmował połowę gondoli, a nogi były poza nią.

Kunek jak się bawiłaś na imprezie?

Adrianek dzisiaj powinien mieć wizytę u okulisty (zapisałam go na nią na początku listopada ub.r.). Niestety pani doktor się rozchorowała, a zapisy na nowy termin zaczną się dopiero za tydzień.
W sobotę wieczorem Adi nauczył się, jak ma trzymać kubek-niekapek :-). Na razie wkłada ustnik do buzi i to, co mu poleci wypluwa, ale najważniejsze, że umie sam go trzymać.
Przedwczoraj siedział ponad 5 minut, a wczoraj jeszcze dłużej. Czasami wydaje mi się, że siedziałby dłużej, gdyby akurat nie zainteresowała go jakaś rzecz, która nie leży blisko niego i przez to nie może jej dosięgnąć :tak:.
Wczoraj dałam mu kleik z owocami i dodałam do niego pół łyżeczki kaszy mannej (w sobotę nie chciał kaszki - wolał cycusia). Na razie śpi, więc jeszcze nie wiem, czy go po niej wysypało. Mam nadzieję, że nie.

Miłego dnia :-)!

reklama
mamaAdrianka: nie samych owocow tez nie. Owoce przemycam mu z mieskiem (znalazlam fajne przepisy, lubi kaszki owocowe i puddingi. I to by bylo na tyle jesli chodzi o owoce. Zdecydowanie woli warzywa i miesko i sporo potrafi tego na raz zjesc :)

Ah no i bylam dzis u lekarza ... Adrianek nie bedzie mial jeszcze rodzenstwa :))))

Witajcie dziewczynki:-)

U nas nic sie ciekawego nie dzieje:-p Emilka dalej bezzebna, placki na nóżkach zniknęły, i tak leci dzien za dniem;-)
Co do imprezy to było fajnie tylko najgorsze ze nastepnego dnia musialam sie o 9 zwlec z łóżka bo Emilka wstała o 7 a babcia juz nie miała siły się nią zajmować:tak:Może gdybym była przyzwyczajona do nieprzespanych nocek to łatwiej było by mi funkcjonować, no ale najwazniejsze ze przezyłam:-D

mama Adrianka dobrze ze synkowi podoba sie w spacerówce;-) my jeszcze czekamy kilka dni na przesiadke:sorry2: i gratulujemy dłuższego leżenia na brzuszku oraz dłuższego siedzenia:tak:mam nadzieje ze na nowy termin wizyty u okulisty nie bedziecie czekac strasznie dlugo, zwłaszcza ze przepadlo z winy lekarza a nie waszej:tak:;-)

mamcia jeszcze przyjdzie czas na rodzenstwo dla Adrianka:tak:bo z tego co wyczytałam to teraz jeszcze nie chciałaś wiec dobrze ze Twoje obawy sie nie potwierdzily:tak:;-)

Nikaa i jak po szczepieniu? Mam nadzieje ze nie bylo zadnych komplikacji:tak:tez sie zastanawiałam nad tymi jogurcikami, ale sie wstrzymam dopoki sie nie okaze czy Emi ma skaze czy uczulenie na proszek - bo jesli to pierwsze to jogurty nie wskazane:sorry2:

sierpniowa mama gratulujemy kolejnego ząbka:-) oby ten kaszel to nic poważnego:tak: a co do nosidełka to ono jest tylko do noszenia na biodrze czy da sie też nosić z przodu aby dziecko było przodem do mamy ale tez przodem do świata?:-D Bo ja właśnie nad takim czymś sie zastanawiałam ale w sumie nie wiem jak sie sprawdza:sorry2:

Uciekam bo mała maruda jęczy :-D
Miłego dnia wszystkim !!!:happy::happy::happy:

Witam
Na szczepienie idziemy dopiero jutro, bardziej odpowiadaja mi godziny przyjec pediatry. Oliwka 3 dni temu odkryla prawo grawitacji i podczas jedzenia uparcie cwiczy zrzucanie wszystkiego z blatu krzeselka do karmienia oraz moja cierpliwosc. Na szczescie jedzonko trzymam ja wiec miseczka jeszcze nie wyladowala na podlodze. Dzisiaj ponad godzine Oliwka spedzila na brzuszku na kocyku na podlodze bo do tej pory najczesciej katowalam ja na wersalce i pilnowalam zeby nie spadla.

MAMA ADRIANKA super, ze synek coraz dluzej siedzi, gratuluje nowej umiejetnosci trzymania kubka-niekapka.
MAMCIA007 pewnie odetchnelas z ulga po wizycie u lekarza;-)
SIERPNIOWAMAMA gratuluje kolejnego zebola, oby synus sie nie rozchorowal powarznie. Fajne to nosidelko.
KUNEK wiedze, ze nasze coreczki budza sie o podobnych godzinach. Ja niby powinnam byc przyzwyczajona do wczesnego wstawania, bo do pracy szlam na 7:30. Niestety bedac w ciazy na zwolnieniu rozleniwilam sie i z bolem wstaje tak wczesnie

Witam :-p
okazało się, że mały kaszle z powodu nadmiaru śliny, faktycznie przez ostatnie kilka dni mały ślini się jak nigdy :baffled:. W poniedziałek byliśmy w komisie w poszukiwaniu turystycznego łóżeczka bo mały u dziadków niema gdzie spać (w wózku już mu niewygodnie :sorry2:) niestety nie było ale za to za 35 zł wystroiłam mojego mężczyznę :-). 2 koszule z H&M, dżinsowe bermudy i buciki firmy Bartek... więc zakupy były udane :tak:. Artur ma coraz większy apetyt, zjada już prawie całe słoiczki i przymierzam się do podania mu dań z mięskiem. Oby też mu smakowało.
Kunek_ nosidełko jest tak wyprofilowane, że ty widzisz buzię dziecka a ono widzi prawie wszystko. Szukaliśmy takiego na biodro i żadne z nich nie miało możliwości zmiany ustawienia. Mamy jedno foto w galerii :-).
My w sobotę też wybieramy się na urodziny, wreszcie jakaś odmiana... no i mały się wystroi w nowe łaszki :-D.
Nikaa_ powodzenia na szczepieniu ;-)

Witajcie :-)!

mamcia007 gratuluję zdolnego synka :-).
To dobrze, że Twoje obawy dotyczące ciąży się nie potwierdziły, skoro jak pisałaś, nie jesteście jeszcze gotowi na kolejne dziecko.
Mój Adrianek też woli mięso i warzywa.

sierpniowamama gratuluję piątego ząbka :-).
Dobrze, że kaszel u Arturka jest spowodowany nadmiarem śliny, a nie przeziębieniem.
Mój Adrianek też kiedyś kasłał z tego samego powodu.
Niezły interes zrobiłaś w poniedziałek :tak:.

Nikaa dziękuję :-).
Jak Oliwka zniosła szczepienie?
Adi też próbuje wszystko zrzucić na podłogę. Ostatnio miseczka z kaszką owocową wylądowała na moich świeżo wypranych spodniach :wściekła/y:.

Kunek dziękuję :-).
Fajnie, że impreza się udała.
Dobrze, że Emilce zniknęły już placki na nóżkach.

W niedzielę wprowadziłam Adriankowi gluten i jak na razie żadnego uczulenia nie widać :-).
We wtorek Adi rozpoczął turnus rehabilitacyjny, bo zwolniło się miejsce :-). Wczoraj ładnie ćwiczył, natomiast dzisiaj już na początku ćwiczeń rozżalił się i niestety nie chciał się gimnastykować. Ciekawa jestem, w jakim humorze będzie jutro.
Ostatnio jego ulubiona zabawa to "powtarzanie" tzn. on mówi np. "e" (raz głośniej, raz ciszej), a ja po nim powtarzam.

Miłego wieczoru :-)!

Ciagle zapominam zapytac Was czy wasze maluszki spia w ciagu dnia i jak dlugo albo ile razy dziennie. Moj Adus od paru tygodni nie sypia w dzien prawie wcale, nie liczac krotkich polgodzinnych drzemek, ktore zdarzaja siew coraz rzadziej i najwyzej raz dziennie. Troche tesknie za tym czasem dla siebie. Wczesniej polozony do lozeczka na przyklad o 2 przesypial zawsze 3 godzinki. A teraz nic. Prawie cale dnie raczkuje po kocu i wspina sie na wszystko a ja za nim. Nie lubi lezaczka, nie uznaje krzeselka (chyba ze do jedzenia) a zabawki to na 5 minut. Nie mozna go spuscic z oka bo w tym czasie moze akurat wyjsc z pokoju albo przewrocic sie ze stania. Ciesyz mnie ta jego aktywnosc, tzlko czy ten brak snu tez jest dobry...

Dzien dobry!
Jestesmy na nogach od 6:20:-(. Dzisiejsza noc nie nalezala do najprzyjemniejszych. Oliwka nie chciala zjesc kaszki po kapieli, wiec dostala 200 ml na spiocha zjadla wszystko, ale obudzila sie o 3:40 nie chciala pic ani jesc ale zasnela i pospala do 5:20, potem budzila sie jeszcze 2 razy i o 6:20 juz byl koniec spania. Nie wiem czy to wynik szczepienia (corcia zniosla dzielnie szczepienie zaplakala przy wklociu ale szybko sie uspokoila i byla wesola przez caly dzien) czy zabkowania. Kolejnego zabka brak, ale corcia wszystko pcha do buzi i placze jak za mocno cos ugryzie. Nie pomagaja skorki od chleba, gryzaki czy zel. Ostatnio Oli ugryzla mnie tym jednym zebem tak mocno w brode ze az zostal mi fioletowy slad.
Musze konczyc bo Oliwka wlasnie robi kupke:zawstydzona/y:

reklama
;-)
mama_Adrianka- fajnie że synek toleruje gluten. My dopiero zaczynamy z mięskiem. Mam nadzieję że Adrianek dzielnie dzisiaj ćwiczył :tak:.

mamcia007- mój Arturek robi sobie 3 czasem 4 drzemki po pół godziny ale każde dziecko jest inne :blink: myślę że jak synuś nie marudzi itd. to wystarczy mu 1 drzemka w ciągu dnia.

Wczoraj mieliśmy nieciekawy dzień, pogoda okropna więc odpuściłam sobie spacer. Popołudniu mały marudził i płakał na zmianę :baffled: oby dzisiaj miał lepszy dzień. Nadrobimy spacerek i może wstąpimy do teściowej na kawę .A puki co to chce tylko robić Hopsa Hopsa i było by fajnie tylko że niedługo będę mieć muskuły jak Pudzian :-p:-D.

Byłabym zapomniała mamy już 7 miesięcy :-) i Adriankowi też życzymy kolejnego miesiąca sukcesów!

Ostatnia edycja:
Do góry