reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2006

czesc Dziewczyny

jestem tutaj od wczoraj i szczerze mówiąc nie łapię sie w tym wszystkim

skąd macie te wszytskie obrazeczki itd.

mam termin na 24 sierpnia

pozdrawiam i czekam na jakiejs wskazówki ;)

reklama
;D karoo jedz i dobrze sie baw , niech laska zazdrosci dzidziusia !!!! a jak cos to niech mala sprzeda jej kopniaka , przeciez silna dziewczynka jest i pokaze jak walczy o swojego tatusia ;D

dominique.p pisze:
Joaś, moja "teściowa" się własnie dowiadywała w USC i jest tak, jak napisałam: można (nie trzeba) notarialnie przed urodzeniem już potwierdzić uznanie dziecka przez ojca (takie pismo jest podobno ważne przez 3 miesiące), co potem ułatwia zarejstrowanie dziecka po urodzeniu, bo tylko w takim wypadku (czyli mając w ręku "papier") sam tatuś może być przy rejestracji dziecka, bo inaczej muszą być oboje rodzice i matka musi potwierdzić przed urzędnikiem, że się zgadza na to, że ojciec uznaje swoje ojcostwo (strasznie zakrecone) ;) Ja wolę teraz to załatwić, niz potem się użerać z jakimiś służbistami i jeździć po urzędach z poharataną pipką i martwic się, że nie jestem przy dzidzi ;) ;)

Widzisz, wszystko zalezy od miasta. Dzeicko rejestruje sie co do zasay tam gdzie sie urodzilo i np moja kuzynka rodzila 40 km od rodzinnego miasta i tam musiala zarejestrowac coreczke No i wlasnie Mala jest z wolnego zwiazku. I jakos nie bylo problemu. A wiem, z u notariusza nie byla...
W Warszawie rejestruje sie w USC najblizszym od szpitala. Ulatwienie jest takie, ze jeszcze w szpitalu odwiedza pani z USC i daje karteczke z terminemi godzina, na ktora trzeba sie stawic w celu rejestracji dziecka. Termin to przewaznie... miesiac od urodzenia. Przychodzisz, rejestrujesz, nic nie czekasz... Na szczescie...

Karoo, jedz i szalej! Wiem co to harskie zycie i bardzo mi go brakuje...

Witaj Kinia78

Elpis78 pozdrow od nas Pati80, duzo zdrowka dla niej idla mIchalinki od nas!!!

Raczej bede z boku tego harcerskiego zycia, Joas, w koncu nie bardzo sie nadaje na caly dzien lazenia w lesie (a szkoda), pewnie bede siedziala i obozowiska pilnowala ::) ale wezme sobie dobra ksiazke :) i bede czytac :D

Karoo, bardzo dobrze, wypocznij sobie, powkurzaj tą bździągwę i będzie git :laugh: :laugh: Tylko zaopatrz sie w jakiś preparat antykleszczowy, np. Autan lub SIO ziołoleku, bo to nie ma żartów z tymi gówienkami upierdliwymi.

Elpis78 pisze:
Dziewczynki - macie Wszystkie pozdrowienia od Pati80 :) Michalina waży juz 1230 g i skacze dużo :)

Pozdrow rowniez serdecznie Pati i pogratuluj dorodnego Maluszka! :)

Karoo, jedz na ten oboz i baw sie dobrze! A ta pinda niech tylko Ci zazdrosci, bo jest czego. Pewnie az ja bedzie skrecac, ze masz brzuszek a ona nie! :) Odpoczniesz, pooddychasz swiezym powietrzem i bedzie super! :)

Kinia78, witaj na naszym watku! Napisz cos wiecej o sobie! :) Moze wkleisz fotki :)

Witak Kinia78!!
A ja własnie wróciłam z miasta..na dzien dobry sie wpieniłam bo autobus był tak zapchany, ze mozna było sie udusic oczywiscie miejsca nikt nie ustąpił..po co?? koles wysiadał i zwalniał miejsce to jakas pinda koło 30tki sobie siadła myslałam ,ze ja wzrokiem zabije a co...pozniej załatwiłam co miałam załatwic , patrze w pewnym momencie na buty a ja nie mam kwiatka na jednym z nich..no to se mysle pięknie jak to wygląda?? albo mus oderwac drugiego albo znalesc brakujący wiec wracam sie ta samą trasa w nadzieji, ze znajde miałam fuksa bo kwiatek sie znalazł w ciuchlandzie ,ktory po drodze odowiedziałam..kupiłam kropelke i przykleiłam dziada.. ;) jedyne z czego jestem zadowolona to, ze za 8zł kupiłam na ciuchach 3 piekniusie sukienki dla dzidzi jedne porteczki i pajacyka ;D no to pozdrawiam!

reklama
Widze, ze nie tylko ja mam dzisiaj jakis ch...y dzien :) Chyba tez sie przejde po pracy do sklepu i moze zakupie cos ladnego mojej malutkiej.
Rob Jaaga foteczki i chwal sie zdobyczami :)

Do góry