reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2006

No ja niestety chodze spać bardzo późno - przed północą się nie zdarza, a wstaję o 9. To w sumie przez mojego męża tak trochę. Dopóki pracowałam i wstawałam 6.30, to kładłam się wcześniej. Ale teraz nie muszę wstawać, a że mój mąż wychodzi do pracy koło południa i w związku z tym wraca koło 21, 22 to przyzwyczaiłam sie dłużej siedzieć, bo chociaż możemy pogadać na żywo, a nie tylko przez telefon :)

A co do imprez Mada, to ja też bardzo często wychodzę to do lakalu, to do znajomych (grille i te sprawy) i uważam, że jeżeli sie dobrze czuję, a ludzie nie muszą przy mnie palić, bo niestety w dymie nie wysiedzę, to czemu mam z tego rezygnować. W sierpniu, a może nawet w lipcu laba sie skończy, więc trzeba korzystać póki jeszcze można.

W połowie czerwca zamierzamy jeszcze zrobić weekendowy wypad w góry, no i mam nadzieję, że będę jeszcze w miarę ruchliwa i się uda (nie zamierzam chodzić po górach ;D, ale spokojne spacerki po zdrowych okolicach, myslę, że są wręcz wskazane)

reklama
Oczywiscie, jak tylko zdrowie na to nam pozwala - dlaczego mialybysmy sobie odmawiac wyjsc do knajpy czy na grilla do znajomych?? W koncu to nie choroba!
A spacerki sa bardzo zdrowe - trzeba maluszka dotlenic :)

ja w niedziele byłam na rybkach.pogoda troszkę nie dopisała ale chociaz sobie na świezym powitrzu na kocuku poleżałam,jak sie nam dzieci urodzą to juz tak nie poszalejemy przynajmniej w tym roku latem :)

A ja licze, ze moze udaloby mi sie urodzic tak ze 2 tyg. wczesniej :) I miec cos jeszcze z tego lata :)

Co do wychodzenia z domu to całkiem normalne. Ja mam termin na przyszly czwartek a w sobotkę jeszcze planujemy z mężem wyjazd na jedną imprezkęna cały dzionek. Ostatnio nie mogę w domu wysiedzieć tylko wypady do znajomych i takie tam. W końcu już za niedługo się skończy (no może trochę ograniczy tylko) więc trzeba korzystać.

Pysia, a gdzie rodzisz? (Nie chce mi sie wchodzic na watek BB) A jak sie dobrze czujesz to czemu nie - jedz i sie dobrze baw! :)

Rodzę w wojewódzkim. A czuję się na szcęście odpukać bardzo dobrze. W ogóle całą ciążę określam jako miłą, więć mam nadzieję, że poród też będzie podbny. :laugh: :laugh:

Kobiety , znacie jakiś link żeby obczytać się co to położenie " podłużne główkowe" i na temat umiejscowienia łożyska?, a co to znaczy FHR?

Już wszystko wiem ;D
Mrówka ma dobrą pozycje,łożsko na ścianie przednieji serducho wali 160/min , czyli dobrze ;D.
Grzeczne dziecko ;D

reklama
Do góry