reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2006

mi wychodzi, że dzidzia powinna się urodzić 1-2 dni później. i tak też jakoś wychodzi na usg z pomiarów.

niestety, tylko 5% dzieci rodzi się w przewidzianym terminie. moja siostra była jednym z nich :) ja urodziłam się 2 tyg po czasie (poród prowokowany)

reklama
A ja jestem ciekawa co mi wykaze USG na ktore ide po 20-tym. Moja siostra mowi, ze jakby nie daj boze, sie okazalo, ze maluch przyjdzie na swiat 10.08 to mnie zabije - data urodzin Jej bylego, z ktorym byla w powaznym zwiazku przez 6 mies.i ktory zerwal z nia sms'em!! A jak jeszcze by sie tak okazalo, ze to chlopiec i dalabym mu na imie Jakub to juz w ogole bylabym martwa ;)

Leyna pisze:
Aga, zapalenia pęcherza to ponoć normalna rzecz u kobiet w ciąży. Mam nadzieję, że leki szybko pomogą się pozbyć tego paskudztwa.

coś się pokopało z Twoimi suwaczkami - zmieniałaś cosik?
suwaczek poprawiłam termin przesunął sie na 02,08,to fajnie nie muszę tyle czekac,dzidzia bardzo duża ale nie ma sie co dziwic rodzice też "ogromni" ponad 180 i ponad 2 metry ,mozna sie było spodziewac, :)
sandra1982 pisze:
No tak Joas, ale myslalam, ze moze da sie jakos dokladniej to wyliczyc ;) Przeczytalam wczoraj, ze jak zna sie date zaplodnienia to dodajac do tego 38 tygodni wyjdzie przypuszczalny termin porodu, no i jak to tak obliczylam to wyszlo mi 2 dni wczesniej niz z om., wiec roznicy nie ma prawie zadnej :)
spróbuj dodać 266 dni bo tyle ksiązkowo trwa ciąża od dnia zapłodnienia ale tak jak joaś powiedziała to tylko obliczenia w rzadko maja coś wspólnego z dniem urodzin

spróbuj dodać 266 dni bo tyle ksiązkowo trwa ciąża od dnia zapłodnienia ale tak jak joaś powiedziała to tylko obliczenia w rzadko maja coś wspólnego z dniem urodzin

dodajac 266 dni wcyhodzi mi 3 dni wczesniej niz z om :) wiec daty sa prawie identyczne...hehe...moze usg najblizsze cos zmieni. a powiedzcie mi jeszcze. O ile usg wykazaloby, ze termin porodu sie przesunal, to ktory jest bardziej wiarygodny: ten z om czy z usg? sorry, ze dupe tym zawracam :)

Jesli chodzi o zapalenia pecherza u kobiet w ciazy, to faktycznie sa dosc czeste, ale trzeba na nie bardzo uwazac, dlatego, ze zbyt czesto pojawiajace sie podczas leczenia (a niestety go wymagaja) moga uszkodzic miedniczki nerkowe dziecka... Ja sie modla prawie dzien w dzien, zeby nie zachorowac, bo zakazenie drog moczowych i zapalenie pecherza to swego czasu byla u mnie normal raz na miesiac - dwa.

sandra1982 pisze:
[

dodajac 266 dni wcyhodzi mi 3 dni wczesniej niz z om :) wiec daty sa prawie identyczne...hehe...moze usg najblizsze cos zmieni. a powiedzcie mi jeszcze. O ile usg wykazaloby, ze termin porodu sie przesunal, to ktory jest bardziej wiarygodny: ten z om czy z usg? sorry, ze dupe tym zawracam :)

pytałam wczoraj położnej i powiedziała mi że ten z usg daja bardziej prawdopodobną datę porodu
karoo-kp pisze:
Jesli chodzi o zapalenia pecherza u kobiet w ciazy, to faktycznie sa dosc czeste, ale trzeba na nie bardzo uwazac, dlatego, ze zbyt czesto pojawiajace sie podczas leczenia (a niestety go wymagaja) moga uszkodzic miedniczki nerkowe dziecka... Ja sie modla prawie dzien w dzien, zeby nie zachorowac, bo zakazenie drog moczowych i zapalenie pecherza to swego czasu byla u mnie normal raz na miesiac - dwa.
no dużo róznych powikłań z tego może być,przedwczesny poród,zakażenie płodu okołoporodowe itd...dlatego nie jestem za bardzo szczęśliwa z tego powodu zwłaszcza że nigdy nie miałam tego typu problemów mam nadzieję ze to sie szybko wyleczy leki już kupiłam i zażyłam

I uwazaj na siebie. Chociaz nie jest powiedziane, ze cos sie stanie... Moja przyjaciolka miala zapalenie pecherza trzy razy w ciazy, brala zawsze antybiotyki i nic jej sie nie stalo, ani jej, ani dziecku, zdrowiutenki wielki chlop sie urodzil, ale w tym wypadku wole dmuchac na zimne :) Pozdrawiam.

staram sie brać mało lekow w ciązy,antybiotyk to już chyba w ostateczności,nawet jak mnie głowa boli to sobie robie okład i kłade sie do łozka a teraz ten pęcherz ale juz widze poprawe,nie boli i przespałam całą noc bez siusiu

reklama
Do góry