reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2006

Lilly 29 sierpnia. Blam teraz u gina - mam wizte za 4 tygodnie, wiec sie nie martw. Nie wiem jak duzy Ty mialas krwiak, ale u mnie po pierwsze byl bardzo duz,y a poza tym u mnie to juz 4 ciaza, wiec moj lekarz inaczej na mnie patrzy. Mowi, ze to obciaza.

reklama
no pora odswiezyc watek ;)
jak wiecie wczoraj bylismy na wizycie i wszystko pieknie ladnie , poza moja waga bo niestety jak wynika z karty , nie przytylam wogole , co niezmiernie mnie dziwi bo brzusio wyskoczyl a waga nadal ta sama , lacznie od poczatku ciazy przytylam dopiero niecale 2 kg.
Lekarz powiedzial , zeby narazie sie nie martwic skoro dzidzia sie dobrze rozwija i mi nic nie jest , ale nie wydaje sie wam , ze to ciut za malo , zwlaszcza , ze czuje sie na wiecej ????

Jeżeli chodzi o moją wagę, to ja do tej pory przytyłam niecały kilogram. A to dlatego, że z początku waga spadła o 3 kilogramy z kawałkiem, więc dopiero teraz tak naprawdę zacznę tyć.

Rozmawiałam z koleżanką, która ma ciążę miesiąc starszą i miała to samo, najpierw schudła, a dopiero później zaczęła przybierać i dopiero pod koniec piątego miesiąca wyrównała się z wagą sprzed ciąży. Myślę, więc że to nie jest powód do zmartwień.

Bardzo fajnie, że z dzidzią wszystko w porządku.

kasiu ale ty schudlas na poczatku 3 kg , ja nie schudlam wogole bo zadnych dolegliwosci wymiotno - naciagajacych nie mialam , ale moze zeczywiscie nie ma sie co martwic .....zobaczymy .... ;D jeszcze sie okaze na koncu ze przytyje z 20 kilosow ;D

Silunia, ja na początku ciąży (2 i 3. miesiąc) schudłam 5 kg. Do dzisiejszego dnia "przybrałam" 2kg, więc mam jeszcze 3kg na minusie. Rośnie mi tylko brzuch i biust, a reszta jest nawet chudsza niż przed ciążą. Ale to chyba u mnie rodzinne, bo podobno moja mama jak chodziła w ciąży ze mną, to do 5-go miesiąca schudła 10kg  :o (strasznie wymiotowała), a potem przytyła tylko 7kg, więc ciązę zakończyła lżejsza niż zaczynała. Ja w ogóle prawie nie wymiotowałam, jeśli nie liczyć jednej "wymiotnej" reakcji alergicznej na peklowane mięso, więc pewnie schudłam z "wrażenia";) Mój gin też mówi, że jeśli dzidzia się prawidłowo rozwija, to nie trzeba się przejmować, że się nie przybiera na wadze "książkowo". A nawet lepiej, że się za szybko nie zmieniamy w małe słoniczki;) Pozdrawiam gorąco:)

Ja przytylam 1kg300g tez malo ale to przez to ze do 4mies wymiotowalam nie martwi mnie to bo jeszcze zdaze nadrobic kilogramki ;D poszlam w biuscie i brzuchu a na buzi schudlam nie wiem jak to jest?pozdrawiam wszystkie ciezaroweczki :laugh:

silunia nic se nie martw zdązysz nadrobić.ja wymiotowałam "tylko" miesiac. od połowy stycznia juz nie a przytyłam 2 kilo.
(i wcale nie rozpaczam)
.w poprzedniej ciązy przytyłam 28 kg i wygładałam jak słon więc teraz uważam co jem.chciałabym przytyć max 7-8 zobaczymy bo dopiero zaczynam mieć apetycik ;D :D

no więc... ja nic nie schudłam, bo wymioty mnie jakoś nie męczyły a mimo nudności apetyt miałam. W pierwszym trymestrze tak do około 13 tc przytyłam 3 kg. jak skończyłam 18 tc zważyłam się i wyszło, że mam 5 kg do przodu. z moim apetytem i ograniczonym ruchem przez L4 może się okazać, że będę grubasem pod koniec ciąży.

Roznie moze byc :) U mnie na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu okazalo si, ze jestem przytyta dwa kilo. Teraz to juz pewnie wiecej, bo apetyt dopisuje :) Sprawdzimy jutro :)

reklama
:) a ja sama nie wiem.teraz mam wagę 76,5 kg( oj nie dobrze!nie dobrze).. aile miałam przed ..kto to wie .Ale zawsze byłam kloc tylko że bez takiego brzucha... kiedyś wyglądałam tak.. latem 2005( wtedy to może było z 70kg...)
wtataraku7yg.jpg

Do góry