reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2006

Irlandia pieknie powiedziane , wiem co przeszliscie z malenstwem do tej pory , ale juz niedlugo i bedzie u ciebie na raczkach ;)

moje malenstwo mnie zniewolilo juz w 5 tygodniu chyba juz na zawsze ;D uczucie the best ;D

reklama
Niesamowite, prawda, jak można pokochać kropeczkę wielkości jednego milimetra, widzianą na pierwszym usg.

Kurcze, wyczytałam gdzieś na bb, że w Plejadzie w Sosnowcu kompletna klapa jeżeli chodzi o ciuchy ciążowe, a tam właśnie zamierzałam się wybrać. Został mi jeszcze jeden sklep w Gliwicach polecony przez koleżanką, ale jak tam nic nie znajdę, to już nie wiem.

No i słyszałam, że spodnie, które mają dzianinową wstawkę na brzuchu nie są najlepsze, bo pomimo sporego brzucha ciągle spadają. Może faktycznie jest tak w przypadku ciężkich spodni, czyli dżinsów, sztruksów, jakichś bojówek z mnóstwem kiszeni.

Jak nas czytają doświadczone ciążówki, dajcie znać czy tak faktycznie jest i napiszcie co najlepiej się nosi, bo nie chcę wydać dość sporej kasy na takie galotki i rzucić je w kąt bo nie będzie się dało w nich chodzić.

Irlandia...tak jak powiedziala Silunia...pieknie to powiedzialas

Kazda z nas jest zakochana w swoim dzidziusiu od pierwszego wejrzenia

kasia z tymi spodniami to tak , ze niektore maja specjalna gumeczke ktora sobie regulujesz w miare rosniecia brzuszka , wiec nie spadaja , wczoraj dostalam meska od pani Agi , wlascicielka sklepu ciazowego ze wybrane przezemnie spodenki juz na mnie czekaja , dzisiaj ide mierzyc , mam nadzieje , ze beda dobre ;D choc brzuszka jeszcze wogole nie widac

dobra dziewczyny
pisze tu bo tu bedzie ogolnie
jakby sie ktoras martwila , ze mnie nie ma . Bo nie bedzie mnie tak do wtorku chyba to jestem w delegacji w Wroclawiu , niestety znow musze jechac !!!!
wiec jakby co to do wtorku ;D

lilly217 ja 2 pierwsze wizyty miałam w odstępie 2-tygodniowym (w 8 i 10 tc), bo brałam duphaston, kolejną po 3 tygodniach (13tc), a teraz jestem umówiona za 4 tygodnie (czyli w 17tc). Jeśli z ciążą i dzidzią wszystko jest oki, to nie ma powodu, żeby odwiedzać gina częściej niż właśnie co 4 tygodnie. Dopiero od ok. 6 miesiąca częstotliwość wizyt się zwiększa.

Pozdrawiam(y)  ;D

lilly21 dokladnie tak jak napisala dominique.p w ciazy jak nie mialam komplikacji chodzilam do 7 m-ca co 4 tygodnie. W obecnej ciazchodze duzo czesciej, ale mialam problemy - krwiak i krwawienia i tez biore dupaston, wiec wizyty poki co mm co 2-3tyg. Nie ma potrzeby chodzic czesciej, jezli nic niepokojacego sie nie dzieje. Rozumiem, ze jestes ciekawa swojego dzidziusia :). Pozdrawiam zycze zdrowka i spokoju w ciazy.

Moj ginekolog tez widuje sie z ciezarowkami raz na miesiac, no a ze mna raz na tydzien - dwa tygodnie (sporadycznie trzy) ale to dlatego, ze mam duze problemy z cisnieniem :)

reklama
Joaś pisze:
lilly21 dokladnie tak jak napisala dominique.p w ciazy jak nie mialam komplikacji chodzilam do 7 m-ca co 4 tygodnie. W obecnej ciazchodze duzo czesciej, ale mialam problemy - krwiak i krwawienia i tez biore dupaston, wiec wizyty poki co mm co 2-3tyg. Nie ma potrzeby chodzic czesciej, jezli nic niepokojacego sie nie dzieje. Rozumiem, ze jestes ciekawa swojego dzidziusia :). Pozdrawiam zycze zdrowka i spokoju w ciazy.

Ja na samym początku też chodziłam częściej, bo także miałam krwiaka i krwawienia, ale to było w 5-6 tyg, duphaston nadal biore, ale już wszystko jest dobrze, ale i tak się martwię bo bym chciała częściej widzieć maluszka. A na kiedy masz termin Joaś?

Do góry