reklama
aga29
Fanka BB :)
Moj dzidzius tez sobie niezle bryka z tym ze do siadania mu sie nie spieszy,najchetniej to by sobie pochodzil . Nie umie jeszcze sam stac, ale jak sie go przytrzyma pod paszkami, to by z checia smigal ;-) Swoja droga, to bardzo ciekawa jestem, kiedy nam usiadzie, juz jestesmy zwarci i gotowi, lozeczko na maxa opuszczone, wiec maly leniuch niech sie zbiera;-) ;-)
casia1
Mamy lutowe'06 Zadomowiona(y)
u nas Zuzia przestawiła się dziś z siedzenia na klęczenie i wygląda ja mały rumunek jak tak klęczy w łóżeczu trzymając się za szczebelki. Normalnie się rozczulam jak na nią patrzę i zaraz hyc dziecko na rączkach u mamusi i przytulanko
ida7
Zaangażowana w BB
Maksiu udiadł samodzielnie jak miał ok. 8 miesięcy.
Ale zanim usiadł to wcześniej non stop chciał stać oczywiście podtrzymywany pod paszkami i skakać jak spręzyna
powiem szczerze ,że gdyby były spacerówki stojące to bym miała trochę spokoju na spacerze
Ale myślę że sytuacja poprawi się na lepsze jak Maksiu w końcu zacznie chodzić a myślę że to będzie dość szybko bo już teraz potrafi przenieść ciężar ciała na jedną nogę i tak stać jak bocianek oczywiście podtrzymując się.
Ale zanim usiadł to wcześniej non stop chciał stać oczywiście podtrzymywany pod paszkami i skakać jak spręzyna
powiem szczerze ,że gdyby były spacerówki stojące to bym miała trochę spokoju na spacerze
Ale myślę że sytuacja poprawi się na lepsze jak Maksiu w końcu zacznie chodzić a myślę że to będzie dość szybko bo już teraz potrafi przenieść ciężar ciała na jedną nogę i tak stać jak bocianek oczywiście podtrzymując się.
klara_m
Początkująca w BB
Szymek jezdzi w spacerówce od 5 miesiąca, oczywiście zaczęliśmy od pozycji półleżącej. Jeżeli chodzi o samodzielne siedzenie to zaczął jak skończył 8 miesięcy. W ogóle wszystko było jakieś takie na odwrót (według mego mniemania, ale ja nie mam wcześniejszych doświadczeń): najpierw raczkowanie, klęk w łóżeczku przy szczebelkach, stanie przy czym się tylko da a na końcu samodzielne siadanie (ze stania, z pozycji na czworaka)
aga29
Fanka BB :)
klara_m nasz maly tez woli stac niz siedziec i kolysze tylkiem na wszystkie strony. Wczoraj zaczal jednak troche probowac siadac, przy zmienianiu pieluszki chwycil mnie za rece i probowal sie podciagnac, troche mu pomoglam i posiedzial sobie z minutke :-) . Mysle, ze jeszcze ze 2-3 tygodnie i sobie pieknie usiadzie oraz poraczkuje, bo tez juz mu w tym kierunku niewiele brakuje.
reklama