reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

samotni niepracujacy a przedszkole

Wczoraj dzwonilam do przedszkola kiedy wyniki a Pani mi odrazu powiedziala że bardzo dużo musza dzieci odrzucić bo 2010 i jest ich tak duzo że masakra.zapytala się o imie i naziwsko dziecka a potem powiedziała "spokojnie , proszę się już nie denerwować myślę że będzie wszystko wporzadku proszę czekać i przestać sie denerwować"

reklama
Za granica inne zycie..pomoc ze strony panstwa a u nas?
Samotna matka wg prawa nie jest sie jz jak sie pobiera alimenty i zadnego wsparcia od panstwa. Wiadomo ze na opiekunki nie stac wiec jak normalnie pracowac? Jak np noe mozna licyc na pomoc rodziny

Samotna matka wg prawa nie jest sie jz jak sie pobiera alimenty i zadnego wsparcia od panstwa. Wiadomo ze na opiekunki nie stac wiec jak normalnie pracowac? Jak np noe mozna licyc na pomoc rodziny

kochana ja jescze nie jestem po rozwodzie i nie mam prawa do zadnej pomocy od państwa ponioeważ nadal tworzymy z mężęm (ciężko pisze mi się te słowo) RODZINĘ !!! i on zarabia 5 tysi na rękę a ja mam troche ponad tysiaka na nas trzy nikogo nie obchodzi;/

kochana ja jescze nie jestem po rozwodzie i nie mam prawa do zadnej pomocy od państwa ponioeważ nadal tworzymy z mężęm (ciężko pisze mi się te słowo) RODZINĘ !!! i on zarabia 5 tysi na rękę a ja mam troche ponad tysiaka na nas trzy nikogo nie obchodzi;/

Kochana ja jak mialam 600 zlna mnie i na syna to panie z opieki kazaly isc pi alimenty bo one nie beda mi dziecka utrzymywac i nie mogly pojac jak to mozliwe ze mi 600 zl na nas dwoje nie starcza. Poszlam do sondu. Dostalam alimenty i wrocilam do mopsu to panie stwierdzily ze tetaz nie jestem samotna matka i jic mi sie nie nalezy. Dostaje od panstwa tylko 77 zl rodzinnego

nasz kraj jest chory.... pogodzic prace z przedszkolem bez pomocy osob trzecich jest totalnie nierealne....
ja korzystam z pomocy dziadka, opiekunki i mala chodiz do przedszkola. w poprzedniej rpacy pomgalam tylko dziadek bo jakos sie czasowow wyrabialam ale jest ciezko...
samotne matki sa totalnie ignorowane...

dokładnie Ola -bez pomocy osób trzecich jest niewykonalne. ale niestety nie każdy może liczyc na taką pomoc.
przykładowo opiekunka wezmie 1000 zł ,bilet miesięczny wyniesie mnie jakieś 200zł przedszkole 380 zł,a ja zarobie 1200żł ooo i jescze musiałabym dołozyć.a w świetle prawa nie jestem samotna matka bo mam gdzieś tam męża u mamusi zarabiajacego 5 tysiecy :( paranoja !

Dzisiaj dzowniłam do przedszkola to Pani powiedziała że nie muszę do nich przychodzić i patrzyć na tablicę zwróciła uwagę specjalnie czy Antoś przez komisje jest wybrany i że dostał się ale nie wie do jakiej grupy bo dopiero w sierpniu bedzie rodzielanie do grup:):) jupi!! a nachodzilam babę od stycznia i wypytywalam itp:)
Dziewczyny jak dziecko powinno sie ubierać bo słyszałam od jedej kolezanki ze njalpiej dresy stare bo i tak wybrudzi że to nie rewia mody.A druga kolezanka mwoila ze zwracaja uwage tam na ubiór .Dodam że ja bym chciała mu nowe wszystko dać(juz od teraz kupuje bo mnie nie stac kupować w sierpniu)Pewnie przedewszystkim dresiki?

Pysia no z ubraniem to podejrzewam ,że najmniejszy problem-czy stare czy nowe, ważne zeby czyste.zreszta na poczatku na zebraniu powiedzą.u nas było tak: aby nic na szelkach i z paskami-chodzi o to zeby dziecko się nie zesikało zanim zdejmie spodnie. bluzy czy sweterki -nie golfy, najlepiej rozpinane,zeby można było zdjac bez problemu. ubierane na cebulkę jak juz-krótki rękaw bluzeczka i ewentualnie bluza jak zimo. buty najlepiej na rzepy albo zamek.o i tyle :) no i na przebranie cos jakby się pochlapał czy zesiusiał:)

reklama
U nas nie bylo zadnych wymogow co do ubioru. Z doswiadczrnia wiem ze lepiej dawac stare rzeczy. Na poczatk u dawalam nowe to ginely wiec zaczelam daw ac takie co nie bylo mi szkoda

Do góry