reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

samopoczucie u wrzesniówek

Najwyżej urodzę w ciężarówce ;)
A wtedy będę miała......darmowe przewozy ciężarówkami po całym kraju.... ;)

reklama
oooooooo widzę że wszystkie tu już wymyślają jak by tu urodzić. Ja też wczoraj byłam na długim spacerku i objawy mam podobne do Melanie. ;D Stawiająca się macica i bóle w podbrzuszu.

Też bym zapisała się na Tatową ciężarówkę ale wystarczą chyba nasze polskied drogi krajowe i auto marki Fiat 126p , ktorym dysponuje moja mama ;D ;D ;D

Winiakrochmal to nic innego jak mączka kartoflana, tzw kartoflanka ;) ;) Rozrób sobie ok 1 lub 2 łyżek z wodą i do wanny chlup, albo natrzyj się tym kisielem posiedź tak z 5.10 minut a potem spłucz

fokka - he he, mądry ten Twój dziciołek, przystopuj trochę kochana, bo rzeczywiście pod biurkiem urodzisz małego :) cóż takiego fascynującego robisz, że tak trudno jest Ci zrezygnować z pracy?
Oj współczuję Wam dziewczyny z tymi wysypkami, swędzeniami, kolkami, u mnie na szczęście tego nie ma. Ale stópki mi też spuchły, rano chodzę jak na dwóch kołkach a nie na stopach. A mojemu mężowi zawsze tak się moje wąskie stópki podobały a teraz takie baniaczki :(
No i ostatnio miewam takie krótkotrwałe bóle na samym dole, takie okresowe, ale o wiele bardziej bolesne. Dziewczyny, jak to boli :( Boże jak w ten sam sposób ale tysiąc razy mocniej boli przy porodzie to ja nie wiem kochane czy ja to wytrzymam :(
Melanie - cieszę się że tak ładnie posłuchałaś ginekologa :) i cieszę się że taki rozsądny z niego człowiek, no bo gdzie ok. 3 tyg. przed porodem kurcze wycieczka nad morze! :) Moja mama mnie urodziła o 3 tyg. wcześniej właśnie dlatego że okoliczności były niesprzyjające, denerwowała się żeby nie urodzić i urodziła :) psychika jest super mocnym motorem.
A tak to masz swoją położną, swoją torbę, swój szpital, rodziców pod nosem i w ogóle :)

Edit ja tez mam takie bóle nasilaja się w nocy i za każdym razem zastanawiam się czy to już skórcze porodowe? ::)
I tez tak sobie myslę że jak to boli a napewno boli tysiace razy mocniej to nie wyrobię ::)

No to miałam bardzo pracowity poranek. Załatwiłam kilka spraw. Pierwsze to wizyta u dermatologa, trafiła mi sie fajna rozeznana w temacie babka. Wytłumaczyła mi czemu mnie swedzi i ze ta wysypka nie szkodzi dzidzi i ze na to nie bierze sie zadnych leków ani tym bardziej maści ze sterydami!!!!!! Zaleciła stosowanie płynu do kapieli dla dzieci oraz taki łagodny kremik do natłuszczania.
Ponadto zmieniłam lekarza rodzinnego i całą przychodnie. Dowiedziałam sie dużo o położnej i pediatrze. Tak, że mam już dla dzidzi poleconego pediatrę.

I spotkało mnie dzisiaj coś miłego. Siedząc w poczekalni u dermatologa rowinelyśmy z Paniami tematy typu "O dupie Maryni" i jak one sie dowiedziały, że mi zostało tylko 19 dni do porodu to były zaskoczone. Myslały ze jeszcze przynajmniej dwa miesiące :laugh: i powiedziały ze ładnie wygladam i mam taki zgrabny brzusio. Mówie Wam jak bardzo polubiłam te Panie ;D ;D ;D
I z tej oto okazji wracajac do domku wstąpiłam do baru na drugie śniadanko "skoro taki on zgrabny ten brzusio" to wszamałam porcję ruskich krokietów. Pychotka :p

ja też zawsze byłam ciekawa w jaki sposób to boli, co to jest za rodzaj bólu. No i chyba teraz już wiem... no i średnio mi się to podoba :(

Aż tak mocno ciekawa to ja tego bólu nie jestem, ale po ponad 8 miesiącach wyczekiwania bardzo bym chała aby on już nastąpił ;D

reklama
Do góry