reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

samopoczucie u wrzesniówek

A czy którąś z Was dopadły kolki? Czasami nie jestem w stanie przejść 100m, tak mnie rwie z boku. I nie mam pojęcia na sposób na to kłucie...

Dzisiaj moja gin mnie pocieszyła, twierdząć, że "pani Kasiu, sądzę, że w przyszłym tygodniu jeszcze się zobaczymy"...

No-name wychodź już!

reklama
Winia i Flo, tak sobie czytam o tych waszych wysypkach i sobie pomyślałam skoro dzieci to dlaczego nie mamusie??? Wpadłam na pomysł, żebyście wykąpały sie w krochmalu, tak jak kąpie sie maluszki. Może to Wam pomoże??

Z tymi sterydami tak jest, że niewiele i krótko nie zaszkodzi - wczoraj dostalam zalecenie smarowania paskudnych zmian skórnych niewielką ilością - mam zmiany dokladnie w linii cięcia (planowe cc) i muszę wygoić skórę a czas goni!!! I do swojej pani doktor mam ślepe wręcz zaufanie ( po 15 latach trudno inaczej)
Gorzej jesli do smarowania jest duża powierzchnia skóry - wtedy rzeczywiscie to co sie wchlonie moze miec wplyw na caly organizm.
życzę szybkiego odswędzenia

Jak by mnie swędziało, to wypróbowałabym Aniulkowy pomysł a co ! :)

mnie boli podbrzusze i już wiem, że to sa skurcze i wiem też, że mam napiętą macicę
lekarz powiedział, że mam ciążę donoszoną
a mała tak mi daje czadu i skacze główka po pęcherzu, że ściskam kolana, żeby sie nie posikać
a jak idę na kibelek w celu innym niz sikanie, to mam mały problem, bo wydaje mi się, że chce ale okazuje się szybko, że to nie prawda
mała napiera już na dół i mam takie oto przyjemności z tej okazji ;D
a jak chodzę, to powolutku, bo mnie ciśnie
chyba przejadę się jutro jeszcze raz z moim tatą ciężarówką
w zeszłym tygodniu tak mnie przewiózł, że do teraz mam skurcze ;D

Wapadam raz po raz - dobry wieczór, Krągłe Stokrotki - żeby sprawdzić,
czy toJUŻ. Czy już trzeba mi rodzić. Tak się zapamiętałam w robocie, że i to, co
brałam dotąd za czkawkę małego, to nic innego jak pukanie się mego synka w
głowę: oj-gupia-gupia-mama. Pracować będę jeszcze w przerwie między partym
nr 3 a JEST-JEST-GŁÓWKA!

Szczęśliwie przypomniałyście, że trzeba by jaką torbę... I torba wyjęta,
czeka. Nawsadzam tam do niej - wedle Waszego przepisu - jakichś
gazików, czy czego tam. (W osobnej przegródce papiery do pracy...)

KK - i u mnie kolki, ale ze mnie Poradnik Na Ciążowe Troski żaden - a i lekarz
ostatnio niepomocny. Zapukałam, rzucił okiem, "badać nie trzeba, ciąża
jak ciąża", rzucił, i zapisał wizytę za trzy tygodnie. Oczywiście pójdę,
przytrzymując zręcznie rodzące się bobo, bo termin wizyty w 40. tygodniu.

Tyle z moich ostatnich przygód. Czekam na Wasze, czytam jak zawsze,
ścisskam!

Melanie wiem coś o tej napierającej główce ciekawej świata ;)
Ja też chcę ciężarówką pojeżdzić ::) ;)

Rachelka - ja mam dość spory obszar do smarowania sie prawie całe nogi i na brzuszek wlazło. Ale postanowiłam, ze odwiedze jeszcze jednego konowała tym razem dermatologa. Teraz szukam jakiegos dobrego.

Aniulka dzieki za rade, tylko mi jeszcze powiedz gdzie można krochmal dostac - bo ja nigdy go nie używałam???

Melani - ja tez odczuwam główkę małej na swoim pęcherzu. Czasami nawet ruszyc sie z miejsca nie moge bo mam wrażenie ze sie posikam. Ale wtedy ja troche pogłaszcze i jakos sie przesuwa. Chodzę też bardzo powolutku co mnie denerwuje.

Flo - ja też przed ciążą miewałam któtkie cykle około 24-25 dniowe. Zreszta ja mam nadzieję, że ta moja mała to wcześniej świata będzie ciekawa moze tak na koniec sierpnia??

reklama
izis pisze:
Melanie wiem coś o tej napierającej główce ciekawej świata ;)
Ja też chcę ciężarówką pojeżdzić ::) ;)

Najpierw wsiądź w polski express i przyjedź do Bydzi a obiecuję niezapomniane wrażenia z jazdy ciężarówką ;D
już tata się postara
jednak nie moge obiecać, że zdążysz na poród do Warszawki ::) ::)

Fokka to ty mogłabys sobie z Beacią rękę podać, bo ona tez nic tylko pracuje i pracuje
co prawda inny charakter jej pracy ale obie jesteście jakby strong womanki ;D

Do góry