reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uczucie jak na okres po owulacji

Trzymam za was kciuki 🥰 ja jestem w 4dpo i wczoraj czułam delikatnie jajnik z którego chyba była owulacja ale bardziej bol promieniował na prawe udo I tak samo czułam się podczas owulacji. Normalnie boli mnie tylko jajnik na owulacje a tu takie dziwne bóle promieniujące 🤷‍♀️
Bardzo dziękuję:) natomiast przyznam szczerze, że na nic się nie nastawiam. Dwa razy byłam już w ciąży i jednak za każdym razem gdy się udało, ten cykl był inny od pozostałych ( albo wogóle nie miałam dolegliwości bólowych, albo były silne tylko przez 1 dzień) . Teraz natomiast czuję się standardowo tak jak przed każdym innym okresem. Jedynkę dam fakt wystąpienia tych dolegliwości tak wcześnie mnie zadziwił, bo przez połowę cyklu czuję się jak w okresie 🙈 pozostaję mi poczekać na termin czyli do przyszłego czwartku/piątku. Chyba że rzeczywiście coś mi się przesuwało i okres będzie szybciej. Ja również trzymam kciuki aby u was się udało 💪

reklama
Nie, zwykły ginekolog nie będzie widział endometriozy bo się w tym nie specjalizuje i nie jest na temat tej choroby doedukowany. Niestety diagnostyka endometriozy trwa kilka-kilkanaście lat i wymaga specjalistycznego sprzętu i wiedzy.
Poczytaj sobie na jej temat np tutaj:
Dziękuję przeczytałam i myślę że to nie to. Nie mam bolesnych miesiączek, 4x bez problemu zaszłam w ciążę i ogólnie nic mnie nie boli -wyjątkiem jest owulacja ale to odkąd sięgam pamięcią tak jest. Jednak przekażę artykul mojej córce bo ona ma bardzo bolesne miesiączki aż do zasłabnięcia i parę innych rzeczy niepokojących.
🌹

ja mam dopiero 26dc, według objawów owulacja powinna być 13-14 dc, a u Ciebie?
Ja mam dziś 21 dc, więc tez jeszcze czekam.W ostatnich miesiącach okres miałam 24 lub 25 dc, więc czekam do czwartku/piątku na rozwój sytuacji :) Według moich objawów owulacja była 12 dc. Ale w swoim przypadku jakoś ciąży nie biorę pod uwagę 🙈za małe szanse. Jeszcze dopadło mnie przeziębienie, więc możliwe że okres trochę się opóźni. Ale zobaczymy :) za Ciebie trzymam kciuki!

Ja mam dziś 21 dc, więc tez jeszcze czekam.W ostatnich miesiącach okres miałam 24 lub 25 dc, więc czekam do czwartku/piątku na rozwój sytuacji :) Według moich objawów owulacja była 12 dc. Ale w swoim przypadku jakoś ciąży nie biorę pod uwagę 🙈za małe szanse. Jeszcze dopadło mnie przeziębienie, więc możliwe że okres trochę się opóźni. Ale zobaczymy :) za Ciebie trzymam kciuki!
dziękuję ❤️ póki co piersi mnie bolą, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Również trzymam kciuki, jak nie uda się w tym cyklu to uda się w innym ❤️

I jak tam się u Ciebie rozwiązała sytuacja? ;)
Zapomniałam odpisać :) Okres mi się spóźnia, ale nie zrobiłam jeszcze testu, bo wiem, że może się tak zdarzyć. Rozmawiałam z mężem, żeby jutro z rana zrobić test. :) Jesyem dobrej myśli, coś czuję, że mogło się udać, bo zazwyczaj miałam okres jak w zegarku :D jutro dam znać :D

reklama
Zapomniałam odpisać :) Okres mi się spóźnia, ale nie zrobiłam jeszcze testu, bo wiem, że może się tak zdarzyć. Rozmawiałam z mężem, żeby jutro z rana zrobić test. :) Jesyem dobrej myśli, coś czuję, że mogło się udać, bo zazwyczaj miałam okres jak w zegarku :D jutro dam znać :D
W takim razie mocno trzymam kciuki i czekam na pozytywną informacje ! :)

Do góry