reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

reklama
Tak jest delikatny, ale świetnie służy jako zamiennik bitej śmietany;-) My go bardzo lubimy, często robię tiramisu z jego udziałem:tak:

A macie jeszcze jakieś sprawdzone przepisy na pyszne i nie za słodkie kremy?

Ja robię tort właśnie z tym tiramisu, ale to tylko środkowa warstwa, a dwie zewnętrzne to masa z ciasta milky way( koniecznie z batoników razem z czekoladą, bo niektórzy czekoladę obierają). Bardzo dobre i fajnie się razem komponuje...

oj słodko będzie chyba :) ja zrobię własnie ten przepis z serkiem mascarpone mam nadzieję że utrzyma masę i dekoracje na torcie.no i koniecznie przełożę dżemem kwaśnym aby nas nie zemdliło.

ja zrobię własnie ten przepis z serkiem mascarpone mam nadzieję że utrzyma masę i dekoracje na torcie.
Karola ta masa z serkiem mascarpone jest bardzo sztywna, więc nie masz się co martwić:tak: Konsystencją przypomina kremy maślane, bo mascarpone jest dość gęste i zbite;-) Mi np. super się dekoruje tym kremem, dużo lepiej niż samą bitą śmietaną:rofl2:

zdjęcie tortu jutro lub w środę a masę Wolf-y z serkiem polecam tylko trzeba brać serek DOBREJ jakości by był gęsty i sztywny po otwarciu i wymieszaniu.ja kupiłam na próbę jedno pudełko w Lidlu- i był cienki a drugi i na bazie niego robiłam masę greckiej firmy poszukam później nazwy w internecie.
tort smaczny serio.

Karola cieszę się, że masa Ci smakowała:-) To prawda, że serek trzeba mieć dobrej jakości, ale to tak jak ze śmietaną:tak: No a gdzie fotka tortu?:rofl2:

reklama
Dziewczyny pamiętam, że któreś z Was piekły rafaello;-) Możecie wrzucić jakieś sprawdzone przepisy? Bo ja tak sobie myślę, że skoro Victor tak lubi te kulki rafaello, to może mu zrobię tort kokosowy:rofl2: Powinien mu smakować:tak: Zresztą mnie pewnie też, bo ja już na samą myśl nie mogę się doczekać:-p No i jeszcze muszę wymyślić coś dobrego dla Olivera:sorry: Na szczęście mam jeszcze tydzień;-)

Do góry