reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

na zyczenie Joasi: Sałatka GYROS:-)
  • piersi z kurczaka (ja na miskę sałatki zwykle biore 3-4)
  • przyprawa do gyrosa
  • majonez
  • ketchup
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kapusta pekinska
piersi pokroic w paseczki, polać oliwą i posypać duz ilością przyprawy do gyrosa, najlepiej odstawic na jakiś czas do lodówki, żeby ładnie przeszło. Potem usmazyc na patelni i przełozyć do miski. Zrobic sos: ketchup+majonez+ czosnek i polac mieso. Kapuste pekińską pokroić i posypac na wierzch(grubsza warstwa). Nakładajac wszystko sie wymiesza na talerzu;-)SMACZNEGO:-)

Dziękuję :-D:-D:-D
Zapowiada się smakowicie, w niedzielę zrobię zakupki i wypróbuję :tak::-)

reklama
Ciekawy przepis, chyba też wypróbuję :tak:
A ogórka dodajecie świeżego?
I z czym jecie tą sałatkę, z chlebem?

na zyczenie Joasi: Sałatka GYROS:-)
  • piersi z kurczaka (ja na miskę sałatki zwykle biore 3-4)
  • przyprawa do gyrosa
  • majonez
  • ketchup
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kapusta pekinska
piersi pokroic w paseczki, polać oliwą i posypać duz ilością przyprawy do gyrosa, najlepiej odstawic na jakiś czas do lodówki, żeby ładnie przeszło. Potem usmazyc na patelni i przełozyć do miski. Zrobic sos: ketchup+majonez+ czosnek i polac mieso. Kapuste pekińską pokroić i posypac na wierzch(grubsza warstwa). Nakładajac wszystko sie wymiesza na talerzu;-)SMACZNEGO:-)
ja tez robiłam z kukurydza,ogorkiem konserwowym i nawet cebula ale ta wersja rosmerty jest tez fajna ..jest bardzo delikatna ta sałatka :tak:

A ja mam przepis z ogorkiem konserwowym. Czasami jak mam pieczarki to jeszcze daje je przysmazone. No i tez piers kroje w kostke i wszystko ukladam warstwami
Jadłam u Karoliny i baaaardzooo mi smakował, co zresztą było widać po kolejnych dokładkach:zawstydzona/y:;-):-D

A ja mam wszystkie składniki, więc może się skuszę i zrobię dzisiaj:tak:

Jadłam u Karoliny i baaaardzooo mi smakował, co zresztą było widać po kolejnych dokładkach:zawstydzona/y:;-):-D

A ja mam wszystkie składniki, więc może się skuszę i zrobię dzisiaj:tak:
Bardzo sie ciesze ze smakowalo:tak::tak::tak::tak: I nie wiem o jakich dokladkach mowisz- nie zauwazylam:-)

ano jasne ze mozna z dodatkami:tak::-) tylko mi własnie najbardziej smakuje taka, bez kukurydzy i ogórka, bo nie zakłucaja mi smaku gyrosa i sosu;-):-D

rany, az mi slinka ciekinie na sama mysl o tej sałatce:rofl2::-D

reklama
Do góry