reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

kobietki, jak przyrzadzacie salate? ja jem labo na kanapce, albo ze smietana do obiadu. ta ostatnia jednak nie jest dietetyczna, wiec jestem otwarta na nowe propozycje. i jeszcze tez napiszcie o szpinaku, zwlaszcza surowym
Masz na myslie taka nasza, zwykla, nie lodowa? Chyba wiele sie z nia nie wymisli. Ja robie z jogurtem greckim a moja mama plus z rzodkiewka i szczypiorkeim. Ja lubie na slono ale wiem ze sie jada na slodko - z cukrem.
Co do surowego szpinaku to "tne" go do salatki np greckiej jako inna odmiana lodowej. Dla zdrowia bo zeby on mial jakis fanastycznie szczegolny smak to to nie...:-p:nerd:

reklama
Do takiej wiosennej sałatki lubię też wrzucić rukolę (odmiana sałaty, wąskie listki, bardziej ostra w smaku), młode listki mleczu i młodą pokrzywę. Acha i nie dodajemy ogórka do innych warzyw w sałatce,czy na kanapce ponieważ ma ona utleniacze wit.C tak mocne,że odbiera ją również innym warzywom,czy owocom.

Do takiej wiosennej sałatki lubię też wrzucić rukolę (odmiana sałaty, wąskie listki, bardziej ostra w smaku), młode listki mleczu i młodą pokrzywę. Acha i nie dodajemy ogórka do innych warzyw w sałatce,czy na kanapce ponieważ ma ona utleniacze wit.C tak mocne,że odbiera ją również innym warzywom,czy owocom.

naprawde? slyszalam, ze ludzie to jedza, o pokrzywie nawet ostatnio czytalam, ale jeszcze na zywo nikt mi tego nie mowil, ze tak robi:szok:

kobietki, jak przyrzadzacie salate? ja jem labo na kanapce, albo ze smietana do obiadu. ta ostatnia jednak nie jest dietetyczna, wiec jestem otwarta na nowe propozycje. i jeszcze tez napiszcie o szpinaku, zwlaszcza surowym
ja jadam sałatę z tuńczykiem, kukurydzą, pomidorkiem, cebulka, bazylia, oregano, sól pieprz- uwielbiam:tak::tak::tak:

Klavell - AWOKADO - Awokado nadziewane - Przepis
polecam to bo sprawdzone chyba 2 razy. Ale wanze zeby awokado bylo idealne. Tzn ani za miekkie i zszarzale i ani za twarde ( bo nie wykroisz i bedzie gorzkie)Wiec lepiej poszukaj po sklepach i znajdz idelane.

Szparagi w szynce
Skladniki:
-plastry szynki konserwowej tzn nie kruszacej sie a plastycznej ( ilosc uzalezniona od ilosci osob i ich apetytu).
-Taka sama ilosc sredniej dlugosci szparagow ze sloika.
- majonez light
- kilka lyzeczkek wodki
- tabasco
- migdaly w plasterkach

1.Przygotowujesz sos ( na oko i wg uznania): majonez plus kilka lyzek (ale dodawaj stopniowo i probuj), kilka kropel tabasco i wszystko razme mieszasz.
2.Plaster szynki smarujesz sosem, sypiesz szczypta migdalow, kladziesz szparage i zawijasz rulonik.
Potem je mozesz ladnie ulozyc na slaterce.
Polecam - na kazdej imprezie ludziska sie tym objadali - idelana zakaska pod wodeczke!

Polecam na takie imprezy tartaletrki :tak::-)PORY - Tartaletki z porami i żółtą papryką - Przepis albo z kurkami ale ja niestety obrazona jestem na tarte bo ciasto 3 razy mi nie wyszlo..ale bede probowac.:cool2:

Wazne zeby na takich bankietach przystawkowych szcegolnie dla kobitek jedzonko bylo zjawiskowo podane a wszyskie te przepisy wygldaja bardzo efektownie i robia wrazenie:cool2::tak::-)

Hrudzik dzieki cos wybiore

I jeszcze jedno znalazlam wlasnie puszke tunczyka w szafce zna moze ktos jakis przepis na salatke z nim

Sałatka z tuńczyka warstwowa
tuńczyk
6 jajek ugotowanych na twardo(oddzielic żółtka i białek potarkowac)

posiekana na drobno cebula
majonez
starkowany ser
układac warstwami
białko
tuńczyk
cebula
ser
żółtko
majonez w małych ilościach między skladnikami
i odnowa najlepiej powtórzyc 2 razy:tak:

reklama