reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

kobietki, jak przyrzadzacie salate? ja jem labo na kanapce, albo ze smietana do obiadu. ta ostatnia jednak nie jest dietetyczna, wiec jestem otwarta na nowe propozycje. i jeszcze tez napiszcie o szpinaku, zwlaszcza surowym
Masz na myslie taka nasza, zwykla, nie lodowa? Chyba wiele sie z nia nie wymisli. Ja robie z jogurtem greckim a moja mama plus z rzodkiewka i szczypiorkeim. Ja lubie na slono ale wiem ze sie jada na slodko - z cukrem.
Co do surowego szpinaku to "tne" go do salatki np greckiej jako inna odmiana lodowej. Dla zdrowia bo zeby on mial jakis fanastycznie szczegolny smak to to nie...:-p:nerd:

reklama
Do takiej wiosennej sałatki lubię też wrzucić rukolę (odmiana sałaty, wąskie listki, bardziej ostra w smaku), młode listki mleczu i młodą pokrzywę. Acha i nie dodajemy ogórka do innych warzyw w sałatce,czy na kanapce ponieważ ma ona utleniacze wit.C tak mocne,że odbiera ją również innym warzywom,czy owocom.

Do takiej wiosennej sałatki lubię też wrzucić rukolę (odmiana sałaty, wąskie listki, bardziej ostra w smaku), młode listki mleczu i młodą pokrzywę. Acha i nie dodajemy ogórka do innych warzyw w sałatce,czy na kanapce ponieważ ma ona utleniacze wit.C tak mocne,że odbiera ją również innym warzywom,czy owocom.

naprawde? slyszalam, ze ludzie to jedza, o pokrzywie nawet ostatnio czytalam, ale jeszcze na zywo nikt mi tego nie mowil, ze tak robi:szok:

kobietki, jak przyrzadzacie salate? ja jem labo na kanapce, albo ze smietana do obiadu. ta ostatnia jednak nie jest dietetyczna, wiec jestem otwarta na nowe propozycje. i jeszcze tez napiszcie o szpinaku, zwlaszcza surowym
ja jadam sałatę z tuńczykiem, kukurydzą, pomidorkiem, cebulka, bazylia, oregano, sól pieprz- uwielbiam:tak::tak::tak:

Klavell - AWOKADO - Awokado nadziewane - Przepis
polecam to bo sprawdzone chyba 2 razy. Ale wanze zeby awokado bylo idealne. Tzn ani za miekkie i zszarzale i ani za twarde ( bo nie wykroisz i bedzie gorzkie)Wiec lepiej poszukaj po sklepach i znajdz idelane.

Szparagi w szynce
Skladniki:
-plastry szynki konserwowej tzn nie kruszacej sie a plastycznej ( ilosc uzalezniona od ilosci osob i ich apetytu).
-Taka sama ilosc sredniej dlugosci szparagow ze sloika.
- majonez light
- kilka lyzeczkek wodki
- tabasco
- migdaly w plasterkach

1.Przygotowujesz sos ( na oko i wg uznania): majonez plus kilka lyzek (ale dodawaj stopniowo i probuj), kilka kropel tabasco i wszystko razme mieszasz.
2.Plaster szynki smarujesz sosem, sypiesz szczypta migdalow, kladziesz szparage i zawijasz rulonik.
Potem je mozesz ladnie ulozyc na slaterce.
Polecam - na kazdej imprezie ludziska sie tym objadali - idelana zakaska pod wodeczke!

Polecam na takie imprezy tartaletrki :tak::-)PORY - Tartaletki z porami i żółtą papryką - Przepis albo z kurkami ale ja niestety obrazona jestem na tarte bo ciasto 3 razy mi nie wyszlo..ale bede probowac.:cool2:

Wazne zeby na takich bankietach przystawkowych szcegolnie dla kobitek jedzonko bylo zjawiskowo podane a wszyskie te przepisy wygldaja bardzo efektownie i robia wrazenie:cool2::tak::-)

Hrudzik dzieki cos wybiore

I jeszcze jedno znalazlam wlasnie puszke tunczyka w szafce zna moze ktos jakis przepis na salatke z nim

Sałatka z tuńczyka warstwowa
tuńczyk
6 jajek ugotowanych na twardo(oddzielic żółtka i białek potarkowac)

posiekana na drobno cebula
majonez
starkowany ser
układac warstwami
białko
tuńczyk
cebula
ser
żółtko
majonez w małych ilościach między skladnikami
i odnowa najlepiej powtórzyc 2 razy:tak:

reklama