WŚCIEKŁE OGÓRKI DO PIWA
3 kg ogórków
sól( trochę do odwodnienia)
4 łyżeczki chili
1 główka czosnku
6 łyżek oleju
1 szklanka octu
0,5 kg cukru
Ogórki obrać i pokroić w plastry. Zasypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godzin.Następnie odcedzić dodać chili i rozgnieciony czosnek. Wlać olej, wymieszać. Zagotować ocet, rozpuścić w nim cukier i gorącym zalać ułożone w słoikach ogórki. Nie trzeba gotować. Można jeść już na drugi dzień.
3 kg ogórków
sól( trochę do odwodnienia)
4 łyżeczki chili
1 główka czosnku
6 łyżek oleju
1 szklanka octu
0,5 kg cukru
Ogórki obrać i pokroić w plastry. Zasypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godzin.Następnie odcedzić dodać chili i rozgnieciony czosnek. Wlać olej, wymieszać. Zagotować ocet, rozpuścić w nim cukier i gorącym zalać ułożone w słoikach ogórki. Nie trzeba gotować. Można jeść już na drugi dzień.