reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

WŚCIEKŁE OGÓRKI DO PIWA
3 kg ogórków
sól( trochę do odwodnienia)
4 łyżeczki chili
1 główka czosnku
6 łyżek oleju
1 szklanka octu
0,5 kg cukru

Ogórki obrać i pokroić w plastry. Zasypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godzin.Następnie odcedzić dodać chili i rozgnieciony czosnek. Wlać olej, wymieszać. Zagotować ocet, rozpuścić w nim cukier i gorącym zalać ułożone w słoikach ogórki. Nie trzeba gotować. Można jeść już na drugi dzień.

reklama
Nalewka z orzecha.

Pyszna jako likierek albo jako polewa do lodów. Robimy o tej porze roku, jak jeszcze skorupka nie jest twarda i żeby zdążyć na Boże Narodzenie

15szt orzecha włoskiego ze skórką
0,5kg cukru
0,5 spirytusu
1 szk. wody przegotowanej

Orzechy pokroić w ósemki , zasypać cukrem i odstawić na 2 m-ce ............. potem dolac wody i znów na 2 mce, po tym czasie odcedzić i do tego likierku dolać spirytus i postawic na około 1 mc.

papryke obrac ze skorki (wczesniej podgrzac w piekarniku zeby latwo schodzila. oryginalnie mozna tez zrobic na grilu- jest duzo smaczniejsza ale dluzej sie robi), pokroic w paski. zrobic zalewe: oliwa z oliwek, sol, wycisniety czosnek i drobno posiekana pietruszka. polaczyc, odstawic do lodowki na jeden dzien. polecam do mies, chociaz ja to jem z czym tylko sie da bo po prostu uwielbiam :)

Dziewczyny, nie gotujecie nic od roku :szok::-D
Justyna jak jeszcze jesteś zainteresowana ogórkami z musztardą to ja właśnie je zrobiłam, mogę przepis podrzucić :-D:-D:-D

reklama
Może to nie przekąska ale godne uwagi
Z tego przepisu ........
Razowe bułki z ziarnami - przyslijprzepis.pl
zrobiłam cos takiego................. jedna maleńka bułeczka poszła do święconki:tak:
Zamiast tamtych mąk dałam zwykłą tortową bo taką miałam

Załączniki

• 2014 001.jpg
    2014 001.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 149
Do góry