Pieczone warzywa z patelni
Skladniki:
*cukinia
*baklazan
*ziemniaki
*pomidory
*zielona papryka chili
*jogurt
*czosnek
*sol, pieprz do smaku
*oliwa do pieczenia
Przygotowanie:
Ziemniaki, baklazan, cukinie i pomidory pokroic w sredniej grubosci plastry, opruszyc sola i smazyc po kolei na rozgrzanej oliwie zaczynajc od ziemniakow nastepnie cukinia, przed ostatnie pomidory, i na koncu baklazany, ktore wchlaniaja tluszcz. Miedzy warzywami smazyc dluga, zielona papryke.
Jogurt wymieszac z przecisnietymi przez praske zabkami czosnku i podawac z pieczonymi warzywami
Skladniki:
*cukinia
*baklazan
*ziemniaki
*pomidory
*zielona papryka chili
*jogurt
*czosnek
*sol, pieprz do smaku
*oliwa do pieczenia
Przygotowanie:
Ziemniaki, baklazan, cukinie i pomidory pokroic w sredniej grubosci plastry, opruszyc sola i smazyc po kolei na rozgrzanej oliwie zaczynajc od ziemniakow nastepnie cukinia, przed ostatnie pomidory, i na koncu baklazany, ktore wchlaniaja tluszcz. Miedzy warzywami smazyc dluga, zielona papryke.
Jogurt wymieszac z przecisnietymi przez praske zabkami czosnku i podawac z pieczonymi warzywami