Cześć, będę mamą już po raz drugi, termin mam na 22 maja, szkoda ze dopiero teraz wpadłam na takie forum , ale lepiej późno niż wcale. Jako mama już jednego szkraba Marysia ma 4 lata, przeszłam już przez szał zakupów i testowanie wszystkiego. Właśnie zaczynam kompletować kosmetyki i inne prod higieniczne dla mnie i dla Zosi. Na liście mam:
1. żel do mycia ciała i włosów Nutri Sensitive Nivea Baby
2. mleczko nawilżające też tej serii
3.chusteczki Bambino- wg mnie najlepsze: zapach, nawilżenie, wielkość, i grubość bez porównania
4. pampersy Pampers dobrze chłonne nic się nie wylewa , a w pierwszych dniach to ważne, wiem że pampersy potrafią uczulić ale jeszcze nie spotkałam się z uczuleniem w pierwszych dniach, moja koleżanka poleca Huggis, podobno są pampersy nasączone rumiankiem i to uczula najwięcej, DADA używałam jak marysia maiła 1 rok, potrafiły przelać się po bokach
5. do pupci sudocrem a na poważniejsze zmiany mam maść Tormentiol
6. ciemieniucha maść z wit A, przy marysi przerabiałam wszystko
liwkę, olejuszkę, masło, nawet maści sterydowe aż wyleczyłam dopiero wit A, polecam wszystkim zwłaszcza że kosztuje tylko 2 zł a efekt natychmiastowy
7. krem do twarzy Bambino
8.proszek Jelp
9. sól fizjologiczna do przemywania oczu
10. spirytus do pępuszka
Może i tych kosmetyków mało ale nauczona doświadczeniem że im mniej tym lepiej. I tak wszystko wychodzi później i lata sie do sklepu aż niewiadomo kiedy robi się cała szafa kosmetyków i mała apteczka. Pozdrawiam:-)