reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

Ja zaopatrzyłam się w Laktator LOVI Senso Canpol Babies. Panie w sklepie były miłe:-D i pozwoliły mi przyjrzeć się z bliska kilku ręcznym laktatorom,no i wybrałam. Spodobało mi się,że jest mały i poręczny.Odciągać będę dużo bo chce karmić swoim pokarmem ale nie będę mogła przystawiać małego do piersi(pamiątką po pierwszej ciąży są rozszarpane sutki, z których od kilku miesięcy sączy się krew).Popytałam znajome i okazało się że kilka z nich korzystało z Lovi i były bardzo zadowolone. Przy okazji zaopatrzyłam się w inne akcesoria z tej serii (podgrzewacz, butelki,termo opakowanie).

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć, będę mamą już po raz drugi, termin mam na 22 maja, szkoda ze dopiero teraz wpadłam na takie forum , ale lepiej późno niż wcale. Jako mama już jednego szkraba Marysia ma 4 lata, przeszłam już przez szał zakupów i testowanie wszystkiego. Właśnie zaczynam kompletować kosmetyki i inne prod higieniczne dla mnie i dla Zosi. Na liście mam:
1. żel do mycia ciała i włosów Nutri Sensitive Nivea Baby
2. mleczko nawilżające też tej serii
3.chusteczki Bambino- wg mnie najlepsze: zapach, nawilżenie, wielkość, i grubość bez porównania
4. pampersy Pampers dobrze chłonne nic się nie wylewa , a w pierwszych dniach to ważne, wiem że pampersy potrafią uczulić ale jeszcze nie spotkałam się z uczuleniem w pierwszych dniach, moja koleżanka poleca Huggis, podobno są pampersy nasączone rumiankiem i to uczula najwięcej, DADA używałam jak marysia maiła 1 rok, potrafiły przelać się po bokach
5. do pupci sudocrem a na poważniejsze zmiany mam maść Tormentiol
6. ciemieniucha maść z wit A, przy marysi przerabiałam wszystko:oliwkę, olejuszkę, masło, nawet maści sterydowe aż wyleczyłam dopiero wit A, polecam wszystkim zwłaszcza że kosztuje tylko 2 zł a efekt natychmiastowy
7. krem do twarzy Bambino
8.proszek Jelp
9. sól fizjologiczna do przemywania oczu
10. spirytus do pępuszka

Może i tych kosmetyków mało ale nauczona doświadczeniem że im mniej tym lepiej. I tak wszystko wychodzi później i lata sie do sklepu aż niewiadomo kiedy robi się cała szafa kosmetyków i mała apteczka. Pozdrawiam:-)

Obym trafiła z postem w temat:

chodzi mi o proszek do prania. Szukam jakiegoś dobrego, z atestami oczywiście, ale za rozsądnę cene. I szukałam. Widziałam Jelp, Bobas, Dzisiuś... i Presil Sensitiv z atestem Centrum Zdrowia Dziecka, 19 zl za 2,5 kg. Czy takiego proszku można użyć dla noworodka? chodzi mi o pierwsze pranie ciuszków dla dziecka no i potem.

Powiem szczerze, ale gdyby nie ten atest z CZD. Co Wy na to? Bo ja nie wiem, a położna nie mogła mi udzielić informacji, bo nie widziała takich proszków

ja od narodzin pierwszej córki używałam Jelp + podwójne płukanie , teraz też kupiłam ten proszek. Cena duża za 2,4 kg w realu płaciłam 29 zł. Ale nie miałam przykrych niespodzianek ze strony delikatnej skórki niemowlaka i nie musiałam stosować żadnych aptecznych alergicznych specyfików, które nie należą do tanich. Potem jak ta skóra u maluszka będzie grubsza ja przeszłam na Persil sensitive

ja na wszelki wypadek używam płynów do prania zamiast proszków z racji tego ,ze proszek nie zawsze dobrze się wypłucze z ubrań nawet w najlepszej pralce.
ja używam płynu Lovela dla malucha i żeby nie brudzić pralki to "dorosłe" ubrania piorę w żelu Persil

tsarina - ja taki proszek używałam dla poprzedniego malucha i byłam bardzo zadowolona.Jak pamiętam jest tam dzidzia na opakowaniu z mamą i tatą chyba:-D.Bez problemu jest bo nie ma zbyt dużej ceny,jest wydajny i ładnie dopiera nawet plamki z soczków.Prałam w nim też nasze rzeczy i starszej córki bo tak jest lepiej ,nie trzeba czekać aż samej dzidżki uzbiera sie pralka;-).Jest też dostępny chyba w płynie.

Chciałam zapytac czy, któras z Was miała juz doczynienia z chustami i która najlepiej wybrac. Moi mezczyźni zaplanowali dosc bogaty program letnich wypadów a nie uśmiecha mi sie wszędzie taszczyc wózka:dry:. Oferty producentów bardzo bogate a rozpietośc cenowa duza. Jesli macie jakies pomysły to czekam cierpliwie.:-)

ja chusty na pewno kupować nie będę :no:
wole nosidełko :tak: (uważam że dłużej mi posłuży od chusty). Ale na razie kupować nie będę, "w praniu" okaże się czy będzie mi potrzebne czy nie ;-)

ale już mam upatrzone dwie firmy :-) i na pewno któreś z nich wybiorę. fotek wstawiać nie będę bo tak na prawdę te wszystkie nosidełka są bardzo do siebie podobne. więc:
- firma Tomy (tańsze), albo
- firma Baby Bjorn (droższe)

zakup będzie uzależniony od stanu portfela ;-) :-p

reklama
ja jeszcze nie testowałam bo dopiero będę to robić ;)
ale zapoatrzyłam się w chustę kółkową kangoogoo
kangoogoo MEI TAI,ONBUHIMO,chusty i miekkie nosidla

i nosidełko baby neo
Nosidełko BABY- NEO z ODBLASKAMI promocja PREZENT (592352647) - Aukcje internetowe Allegro

chusta przyda mi się w pierwszych 3 miesiącach życia, gdy na przykład będę chciała wyjść do sklepu czy pod blok z psem a nosidełko jest tak wszechstronne ze na pewno posłuży nam dłużej :)
zobaczymy jak to będzie

Do góry