reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

My kupiliśmy dla małej chustę bebelulu, słyszeliśmy o niej bardzo dobre opinie - sami przetestujemy dopiero w maju :).
Nosidełka są podobno dopiero dla większych dzieci, które przynajmniej same dobrze już trzymają główkę, więc na pewno nie na pierwsze miesiące życia. Znajomi którzy przetestowali sporą gamę nosidełek polecają tylko nosidełko Babybjorn.

reklama
katarinna szczerze przyznam ,że chusta ktora kupiłaś kosztuje ok 180 złotych, ta którą ja mam kosztuje 100 złotych mniej a jest tak samo dobra...
nosidełko polecone przez Twoich znajomych...no comment...kosztuje takie pieniądze ze nie raz da się za to wózek kupić. Ja rozumiem marka marka ale za baby bjorna płaci się tylko dlatego ze uzywają tego jakieś tam gwiazdy
przede wszystkim liczy się funkcjonalnośc i tu moje zdanie jest takie ze nosidełko nie musi kosztować majątku by spełniało swoją rolę ponieważ wszystkie tego typu sprzęty przechodzą szczegółowe testy i nie ma opcji by były dopuszczone do obiegu gdyby tych testów nie zdało.
Przepraszam ze się uniosłam ale troche mnie wkurza jak ktos poleca wszystko to co najdroższe tylko dlatego ze jest najdroższe a tak naprawde niczym się nie rózni od tańszych odpowiedników. Wierze ze te sprzety sie sprawdzają ale czasem warto poszukac głębiej i nie przepłacać...
Może i zostanę za tę wypowiedź zrugana ale cóż...u mnie zawsze to co w sercu to na języku ( w tym wypadku w palcach )

Może i zostanę za tę wypowiedź zrugana ale cóż...u mnie zawsze to co w sercu to na języku ( w tym wypadku w palcach )

no no i masz bicie po gołym tyłku ;-) :-p :-p

bo mi też się to nosidełko podoba :tak: ale co fakt to fakt - kosztuje to tyyyylllleee kasy że juhu :confused: dlatego dla mnie alternatywą jest Tomy :-) (tutaj gdzie jestem jest bardzo duży wybór tych nosidełek, na allegro widziałam raptem tylko kilka wzorów :baffled:)

to nosidełko Tomy ma taki gruby kołnierz (z wiekiem dziecka ten kołnierz można wywinąć) i wydaje mi się że on podtrzyma główkę noworodka :tak:
.......wydaje mi się..... bo pewności nie mam - jeszcze nie testowałam ;-)

Zastanawiam się nad chustą Natibaby. Co do nosidełek to bardzo chciałam kupić ACTIVE INFANT + Carrycot INFANT zestaw na 2009rok! ale gdy powiedziałam o nich naszemu ortopedzie (Mati- mój starszak ma wadę postawy i często go odwiedzamy) to odradził mi ich zakup. Nie zaleca się noszenia dziecka nosidełkach dłużej niż godzinę dziennie. Nasze jednodniowe wyprawy trwają kilka godzin dlatego właśnie chusta wydaje mi się odpowiedniejsza.Muszę poszukać bo mąż i synuś juz początkiem czerwca jeśli pogoda pozoli chca ruszać. Mapa juz opracowana a najmłodszego obieżyświata tez trzeba przyzyczajać do wojaży.

Confi,
katarinna szczerze przyznam ,że chusta ktora kupiłaś kosztuje ok 180 złotych, ta którą ja mam kosztuje 100 złotych mniej a jest tak samo dobra...
ma opcji by były dopuszczone do obiegu gdyby tych testów nie zdało.
No to dodam, że kupiłam na allegro- prawie nie używana w bardzo dobrym stanie... i bardzo dobrej cenie :). Na nowe za taką cenę jak napisałaś pewnie nie było by mnie stać.
A co do ceny babybjorn to mnie też przeraża i zgadzam się, że na pewno można znaleźć coś podobnej jakości i w znacznie niższej cenie.

no no i masz bicie po gołym tyłku ;-) :-p :-p

bo mi też się to nosidełko podoba :tak: ale co fakt to fakt - kosztuje to tyyyylllleee kasy że juhu :confused: dlatego dla mnie alternatywą jest Tomy :-) (tutaj gdzie jestem jest bardzo duży wybór tych nosidełek, na allegro widziałam raptem tylko kilka wzorów :baffled:)

to nosidełko Tomy ma taki gruby kołnierz (z wiekiem dziecka ten kołnierz można wywinąć) i wydaje mi się że on podtrzyma główkę noworodka :tak:
.......wydaje mi się..... bo pewności nie mam - jeszcze nie testowałam ;-)

no ładnie ...kobitę w ciąży po tyłku leja :p

wiesz kochana ja bym chyba nie ryzykowała noszenia noworodka w nosidełku, mimo kołnierza. W tym co ja mam tez jest taki kapturek dla noworodka ale uważam że pozycja w chuście jest bardziej naturalna...

katarinna ufff znaczy się ,że wiesz o czym mówię ;) to dobrze i gratuluje okazji, ja sama jestem fanką łapania okazji i z takich zakupów mam największą satysfakcję :)

Zgadzam się z Confi do prania bezpieczniejsze są płyny.Ja używałam Bebi 7 lat temu przy moim starszaku i teraz również wyprałam w nimwyprawkę Filipka.Zapach jest taki śliczny, że wchodząc do domu gdzie wiszą świeżo wyprane ubranka od razu wiadomo, że wkrótce pojawi się maleństwo. Co do kosmetyków to nie dalam sie zwariować i kupiłam tylko absolutne minimum:
-Płyn do kapieli z oliwka Nivea Baby Nutri Sensitive
-Żel do mycia ciała i włosów Nivea Baby Nutri Sensitive
-Krem intensywnie nailżający Nivea Baby Nutri Sensitive
-Chusteczki Pampers Naturals lawendowe i sensitive(faktycznie smierdzą ale były w zestawie,wykorzystam do czegos innego)
Muszę dokupić jeszcze Sudocream większe opakowanie(małe jest w szpitalnej wyprawce) , gaziki Leko do pępka i Pampersy.

reklama
na allegro jest tego sporo :-)
ale ciekawi mnie dlaczego wycofali :dry:

Chciałam porównac sobie ceny - czy bardziej opłaca się kupic w aptece czy na allegro - bo jak na allegro jeszcze trzeba za przesyłke płacić i nie zawsze sie opłaca

Do góry