reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

Co do pieluszek to każda mama i tak dopasuje do swojego dziecka więc spokojnie. Trzeba popróbować. Przy synku zaczynałam od Happy, które skończyły się na jednej paczce. Nie byłam z nich zadowolona bo okazały się strasznie sztywne. Potem były Dada biedronkowe (do czasu zmiany producenta) a na samym końcu Huggies Classic (z tych byłam najbardziej zadowolona). Jak synek był starszy wypróbowałam pieluszki z Lidla które okazały się strzałem w 10, zaś pieluszki z Rossmana koszmarnie Marcinka odparzyły (ale teraz już chyba tych nie ma).
Teraz zacznę od Huggies a jak mała urośnie a właściwie utyje to spróbuję z Lidla. Zauważyłam, że niewiele firm proponuje pieluszki dla noworodków od 2, 2,5 kg.
Niestety u nas Pampersy się nie sprawdziły, bo Marcinek był na nie uczulony i teraz nawet nie będę próbować.

Ja kupiłam na razie jedną małą paczkę pieluch Huggies. Nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii, więc okaże się czy wybór był trafiony. I rzeczywiście zauważyłam, że niewiele firm produkuje pieluszki dla noworodków. Szczególnie te tańsze. Też chciałam kupić w inne, ale były dopiero od 5 kg. I z tych mniejszych wybór był niewielki.

reklama
Ja byłam w Biedronce z moim M i kupiliśmy dlla dzidzi pieluszki Dada- na wypróbowanie. Drugie to moze pampersy kupie i zobacze.

Słyszałam że te pieluchy Dada są dobre, moze któraś z was juz ich używała????

hej
a co mowicie o kosmetykach penaten??????czy nivea lepsza?
pierwszy zestaw wybralam weleda za namowa poloznej jest na bazie propolisu podobno dobry kosmetyk i ni euczula ale nie pachni enajpiekniej.....
drugi zestaw myslalm penaten slicznie pachnie moja mama nawet uzywala dla nas;-)wiec chyba dobry bo tyle lat na rynku ......co mowicie?
mam tez oilatum zamowilam w polsce bo tutaj nie ma tej marki myslalm o musteli ale nie wiem jak pachnie?????
pieluszki mysle hugggis i pampers
najpierw kupuje wszystko na probe zeby zobaczyc jak dzidzia reaguje....

Ja byłam w Biedronce z moim M i kupiliśmy dlla dzidzi pieluszki Dada- na wypróbowanie. Drugie to moze pampersy kupie i zobacze.

Słyszałam że te pieluchy Dada są dobre, moze któraś z was juz ich używała????

Ja właśnie mam zamiar kupić jedno opakowanie pampersów i jedno pieluszek z biedronki..moja przyjaciółka jedne i drugie sobie chwali ...tylko się zastanawiam czy te pieluszki dada są dla noworodków??? bo ja chyba nie widziałam takich małych jak ostatnio byłam w sklepie??

Nina 27 - z serii Dada są też pieluszki mini od 3 - 6 kg więc dla noworodka sie nadadzą:-):-):-)
Ja też jeszcze jedną paczkę jakiś innych pieluch kupię żeby mieć jakieś porównanie. Pewno będa to pampersy:p

hej
Ja mieszkam w Szwajcarii i nigdzie nie znalazlam tej marki!!!!ale dzieki za info
a z jakiego kraju ten oilatum pochodzi?producent?
Dziewczyny ponawiam pytanie co mowicie na temat firmy PENATEN?cenowo widze ze wypada jak nivea ale jakos bardziej mi podchodzi chcialam sie tylko doradzic doswiadczonych albo co slyszalyscie o tej firmie czy uczula czy nie?czy jest dobre?
A i ktoras z Was pisala o perfumach dla dzieci slyszalam o tym a z jakiej firmy bycie polecaly?
pozdrawiam

Krystyna sprawdzałam na butelce - oilatum jest z UK (Anglia).

co do Penaten... cóż znana marka, oczywiście niektórzy używają tych kosmetyków, ale bardziej przy starszym dziecku... przy noworodkach raczej nie...
przynajmniej ja nie znam nikogo - kto by przy noworodku używał tej marki :no:
ale może znajdzie się jakaś inna mamusia która powie co innego ;-)

a o perfumach pisała Iwona, używała dla swojej starszej córki, niestety nie pamiętam firmy :-(

reklama
tak jeszcze dodam w kwestii kosmetyków oilatum ...producentem jest firma Steifel .Może będzie Ci łatwiej znaleźć znając producenta :)
nasza położna mówiła ze te kosmetyki poleca ze względu na to ,że są na bazie ciekłej parafiny,mówiła też ze jak ktoś w jakiś sposób nie może nabyć akurat TYCH kosmetyków to jeśli kupi coś innego na bazie ciekłej parafiny to tez będzie dobrze :)

Do góry