reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

Czesc dziewczyny

Ja mam takie pytanie- dotyczace poscieli, przescieradelek, ochraniaczy?Zabieram sie dzis za pranie i nie wiem czy mam posciel tez prac??? i ochraniacz?? Moze mi ktoras poradzi co wy robicie??? wszytsko jest nowe w sumie... no nie wiem poradzcie!!!!

reklama
Ja mam takie pytanie- dotyczace poscieli, przescieradelek, ochraniaczy?Zabieram sie dzis za pranie i nie wiem czy mam posciel tez prac??? i ochraniacz?? Moze mi ktoras poradzi co wy robicie??? wszytsko jest nowe w sumie... no nie wiem poradzcie!!!!

ja właśnie dziś wzięłam się za pranie :tak:
piorę wszystko, mimo że nowe... ochraniacze również (oczywiście samą tą poszewkę - bez tego wkładu ze środka).
do pościeli, prześcieradeł, ochraniacza dorzuciłam jeszcze rożki :tak:

(wieczorkiem jeszcze wypiorę pieluszki, ręczniki i kocyki - wstawiam to na jedno pranie)

Witam;) ostatnio sie zastanawiam jakie mam kupic podpaski. Jakie polecacie?? Kompletnie nie wiem jak to jest po porodzie z tym krwawieniem. Leci wtedy mocniej czy tak jak przy okresie?

Patusiaaaa85-Pierwsze pytanie czy Ty jesteś z tego śląskiego Bierunia? Bo jeśli tak to po sąsiedzku:-).
Po drugie podpaski/pieluchy to najlepiej te z Bella(dziewczynki parę stronek wcześniej pokazywały obrazek).Po porodzie krwawienie jest bardzo obfite tak wiec do szpitala dobrze wziąć nawet dwa opakowania(trzeba często zmieniać).Niestety zajmują pół torby:baffled:

A wiecie, ja to tak strasznie nie lubie krepujacych sytuacji.... A tam nie dosc, ze w zasadzie najlepiej bez majtek latac, to jeszcze te podklady nie maja paska z klejem, jak podpaski. Nie chcialabym, zeby mi cos tam po nogach lecialo :-( No i tak na wszelki wpadek kupie sobie takie duze podklady stosowane do przewijania dzieci i bede ich w szpitalu uzywac na lozku. Jak bede spala, czy lezala. Tak na wszelki wypadek. Nie sa drogie, a zasze komfort psychiczny bedzie. Bo isc sie prosic o wymiane przescieradla, bo sie pobrudzilo niechcacy.... :-( Wiem, ze oni wszyscy sa zeby pomagac, ale to roznie bywa w szpitalach.

Slonko,
ja też nie lubię takich krepujących sytuacji... W końcu to dla nas wszystko jest bardzo intymne, a na oddziale jest traktowane jako codzienność...
ale mogę Cię pocieszyć, że te wkłady sa tak duze, że nawet mimo braku paska z klejem nie wypadną ani sie nie przesuną. wiem, bo spałam jedna noc z takim wkładem, jak się pojawiła wydzielina, a nie miałam podpaski

dokładnie tak jak pisze malgoss dosyć że są duże to ja jeszcze zaopatrzyłam się w te wielorazowe majtusie z siateczki one dobrze trzymają taki wkład...
ale co do podkładów to słonko ja też już sobie kupiłam ..
w aptece ceratki semi (tak się nazywają) będę je miała pod tyłkiem na materacu w szpitalu..gdyby coś się jednak przelało

Musze sie jeszcze na Allegro obkupic w podklady i majtki jendorazowe... Mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc jednego sprzedawce z tymi gadzetami.

Malgoss jak dadza na tylek majtki siateczkowe zalozyc to bedzie OK, ale jak nie to nie wiem jak ja z tym mam funkcjonowac.

reklama
No tak, wiem, że w niektórych szpitalach nie pozwalaja zakładać majtek....
No i wtedy podkład najlepszy...
Slonko, jak będziesz zamawiać majtki poporodowe, to weź te siateczkowe, a nie flizelinowe. Bo flizelinowe nie przepuszczaja powietrza...
Moja położna mówiła, żeby nie brać podkładów na materac, ale dobrze radzicie - wezmę chociaż ceratkę i jakis cienki recznik albo flanelkę na to

Do góry