reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

Patusiaaaa85-Pierwsze pytanie czy Ty jesteś z tego śląskiego Bierunia? Bo jeśli tak to po sąsiedzku:-).
Po drugie podpaski/pieluchy to najlepiej te z Bella(dziewczynki parę stronek wcześniej pokazywały obrazek).Po porodzie krwawienie jest bardzo obfite tak wiec do szpitala dobrze wziąć nawet dwa opakowania(trzeba często zmieniać).Niestety zajmują pół torby:baffled:

Tak jestem z tego ślaskiego bierunia;)

reklama
nam też położna mówiła na SZR że najlepsze majtki poporodowe to siateczkowe, a fizelinowe tonie zdają egzaminu. Ja kupiłam wcześniej flizelinowe no i dziś pochodze za tymi z siateczki.

ja mam pytanie do was dziewczynki.Jetsem w trakcie pakowania torby dla maluszka do szpitala i zasstanawiam sie czy pajace welurkowe mogą być???????????? nie wiem czy w szpitalu dzidzi w nich nie będzie za gorąco. Tak ise jakoś dziwnie śłożyło że wszytskie z tych mniejszych mam welurkowe, a jak byliśmy na SZR na oddziale położniczym to tam strasznie gorąco było.

nam też położna mówiła na SZR że najlepsze majtki poporodowe to siateczkowe, a fizelinowe tonie zdają egzaminu. Ja kupiłam wcześniej flizelinowe no i dziś pochodze za tymi z siateczki.

ja mam pytanie do was dziewczynki.Jetsem w trakcie pakowania torby dla maluszka do szpitala i zasstanawiam sie czy pajace welurkowe mogą być???????????? nie wiem czy w szpitalu dzidzi w nich nie będzie za gorąco. Tak ise jakoś dziwnie śłożyło że wszytskie z tych mniejszych mam welurkowe, a jak byliśmy na SZR na oddziale położniczym to tam strasznie gorąco było.

Jak polozna nam pokazywala jak ubierac dzieci to miala w zestawach: kaftanik, spiochy i pampersa. Czyli jakby pajaca zalozyli to chyba powinno byc OK. Tylko, ze ja to taka wiedza zabardzo nie jestem... Raczej jakas doswiadczona mama musi powiedziec.

A co do temp. na oddziale to nam polozna mowila, ze mamy boja sie okien otwierac i goscie jeszcze przychodza i w powietrzu mozna smialo wieszac siekiere :laugh2:

nasza położna też mówiła, że na oddziale dzidzie maja zalozone tylko koszulki i pampersy i sa zawiniete w rozki. Pytałam, czy wziąć coś ze soba, np. kocyk, to mówiłam,że nie ma takiej potrzeby

nam położna mówiła że można wziąść albo kaftaniki i śpiochy, albo jak kto woli body i pajacyki. ja tam mam tylko body i pajacyki więc to wezmę. Kaftaników i śpiochów wogóle nie kupywałam, bo znajome które maja dzieci odradzały, że niby kaftaniki sie strasznie podwijają.

reklama
Patusiaaaa85-Ja wg OM na 6 maja a wg ostatniego usg to okolice 25 kwietnia:baffled:.A Fifi i tak pewnie wyjdzie kiedy mu spasuje:sorry:.Bede rodziła w Tychach chociaz całą ciążę szykowałam sie na prywatna klinikę w Katowicach.Na szczęście znowu moge rodzic w wodzie(jak zdążę)więc zostają Tychy:-)

Do góry