reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

Patusiaaaa85-Pierwsze pytanie czy Ty jesteś z tego śląskiego Bierunia? Bo jeśli tak to po sąsiedzku:-).
Po drugie podpaski/pieluchy to najlepiej te z Bella(dziewczynki parę stronek wcześniej pokazywały obrazek).Po porodzie krwawienie jest bardzo obfite tak wiec do szpitala dobrze wziąć nawet dwa opakowania(trzeba często zmieniać).Niestety zajmują pół torby:baffled:

Tak jestem z tego ślaskiego bierunia;)

reklama
nam też położna mówiła na SZR że najlepsze majtki poporodowe to siateczkowe, a fizelinowe tonie zdają egzaminu. Ja kupiłam wcześniej flizelinowe no i dziś pochodze za tymi z siateczki.

ja mam pytanie do was dziewczynki.Jetsem w trakcie pakowania torby dla maluszka do szpitala i zasstanawiam sie czy pajace welurkowe mogą być???????????? nie wiem czy w szpitalu dzidzi w nich nie będzie za gorąco. Tak ise jakoś dziwnie śłożyło że wszytskie z tych mniejszych mam welurkowe, a jak byliśmy na SZR na oddziale położniczym to tam strasznie gorąco było.

nam też położna mówiła na SZR że najlepsze majtki poporodowe to siateczkowe, a fizelinowe tonie zdają egzaminu. Ja kupiłam wcześniej flizelinowe no i dziś pochodze za tymi z siateczki.

ja mam pytanie do was dziewczynki.Jetsem w trakcie pakowania torby dla maluszka do szpitala i zasstanawiam sie czy pajace welurkowe mogą być???????????? nie wiem czy w szpitalu dzidzi w nich nie będzie za gorąco. Tak ise jakoś dziwnie śłożyło że wszytskie z tych mniejszych mam welurkowe, a jak byliśmy na SZR na oddziale położniczym to tam strasznie gorąco było.

Jak polozna nam pokazywala jak ubierac dzieci to miala w zestawach: kaftanik, spiochy i pampersa. Czyli jakby pajaca zalozyli to chyba powinno byc OK. Tylko, ze ja to taka wiedza zabardzo nie jestem... Raczej jakas doswiadczona mama musi powiedziec.

A co do temp. na oddziale to nam polozna mowila, ze mamy boja sie okien otwierac i goscie jeszcze przychodza i w powietrzu mozna smialo wieszac siekiere :laugh2:

nasza położna też mówiła, że na oddziale dzidzie maja zalozone tylko koszulki i pampersy i sa zawiniete w rozki. Pytałam, czy wziąć coś ze soba, np. kocyk, to mówiłam,że nie ma takiej potrzeby

nam położna mówiła że można wziąść albo kaftaniki i śpiochy, albo jak kto woli body i pajacyki. ja tam mam tylko body i pajacyki więc to wezmę. Kaftaników i śpiochów wogóle nie kupywałam, bo znajome które maja dzieci odradzały, że niby kaftaniki sie strasznie podwijają.

reklama
Patusiaaaa85-Ja wg OM na 6 maja a wg ostatniego usg to okolice 25 kwietnia:baffled:.A Fifi i tak pewnie wyjdzie kiedy mu spasuje:sorry:.Bede rodziła w Tychach chociaz całą ciążę szykowałam sie na prywatna klinikę w Katowicach.Na szczęście znowu moge rodzic w wodzie(jak zdążę)więc zostają Tychy:-)

Do góry